reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Cześc Kobietki!
Ja brałam tabletki prawie 7 lat:szok:, najpierw cilest a później yasmin (6 miesięcy), w grudniu zeszłego roku mój organizm zbuntował się i musiałam zmagac się z wieloma dolegliwościami po długiej antykoncepcji:baffled:, dopiero w maju po wszystkich badaniach dostaliśmy z mężem zielone światło do rozpoczęcia staranek:tak:, pierwsza próba bez powodzenia, ale nie poddamy się tak łatwo:tak::tak::tak:. Pozdrawiam i życze Wszystkim dziewczynom powodzenia:-):-):-)

reklama
Witam Wszystkie Kobietki
Ja bralam tabletki 2 albo 3 lata najpierw marvelon( powiekszyla mi sie nadrzerka potem ja usunelam )nastepny byl novynette i na koniec jakies 1,5roku cilest( i wszytsko bylo ok). od 1.03.08 pierwszy cykl po odstawieniu .trwał 27 dni a kolejny 24 dni, starania zaczelismy 21.04.08 cykl trwal 27dni potem kolejny 26 dniowy teraz jest 3 cykl i okolo 8.07.08 ma sie pojawic @ zobaczymy mam nadzieje ze w tym cyklu sie nie pojawi i ze nam sie udalo:)

Witam.Ja brałam tabletki przez dwa miesiące, teraz jest 3 cykl po odstawieniu, myślicie że te hormony mogły jakoś wpłynąć i nie mogę zajść w ciążę, a próbujemy od razu po odstawieniu. Teraz mam cykle 31 dniowe. Mam nadzieję że teraz sie uda.

Kamamamusia, nie masz żadnej podstawy do zamartwiania się, bo tylko o 2 lata krócej brałam tabletki antykoncepcyjne, a przed zaplanowaną ciążą odstawilam je na miesiąc przed zapłodnieniem, folik zaczęłam brać jakieś 2-3 miesiące przed ciążą. Zaszłam w ciążę od razu, czyli "za pierwszym razem":-). Tobie też się może tak udać:tak:Nie zamartwiaj się i nie myśl za dużo, bo to właśnie przeszkadza zajściu w ciążę, po prostu trzeba w tej kwestii "zrobić to co należy" i czekać na wynik.:-D

Ja biorę od od 4,5 roku hormony. Najpierw przez 2 lata Cilest a następnie już plastry co dla mnie jest wygodniejsze :) jednak ostatnio z mężem zaczynamy myśleć o dzidzi :) z róznych względów plany przenosimy na przyszły rok. Mam nadzieję ze tak jak u wielu z Was uda się nam w pierwszym cyklach od odstawienia :) pozdrawiam

Ja bralam tabletki 9 miesiecy (Microgynon 21), ktoregos dnia postanowilam to przerwac, bylo to jakos pod koniec marca, a juz pod koniec kwietnia dowiedzialam sie, ze dzidzia w drodze...wszystko jest z dzieciaczkiem w porzadku:-) razem z chlopakiem czekamy na narodziny malenstwa-pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Ja też brałam tabletki, Mikrogynon przez jakieś 4 lata. Nie pamiętam dokładnie kiedy odstawiłam, ale chyba już z pół roku będzie. O dzidzie staramy się 3 miesiące...
Zaczynam się coraz bardziej martwić, bo mam 20 lat i myślałam, że jak tylko przestaniemy się zabezpieczać to zaraz zajdę, bo przecież jestem taka młoda, w idealnym podobno wieku do zapłodnienia...ale się rozczarowałam :-( i zaczynam się zastanawiać czy wszystko ze mną w porządku :-(chyba powinnam się solidnie przebadać.
A tak na marginesie to czasem takie wredne kobiety co nienawidzą dzieci zapładniają się na prawo i lewo a jak ktoś naprawdę chce i nadaje się do tego to nie może :wściekła/y::crazy: yyyghhh

Witajcie ,
piszę, żeby uspokoić dziewczyny starające się o dzidziusia po tabletkach. Po urodzeniu pierwszego dziecka brałam tabletki przez 8 lat. Lekarze mówią aby po odsawieniu tabletek odczekać miniumum trzy miesiące i można starać sie o dziecko. Ja chciałam poczekać trochę dłużej. Przestałam zażywać tabletki w sierpniu 07 a w maju 08 zaczęliśmy starania o maluszka. Pierwsze podejście - nie udane - ale raczej nie z przyczyn stosowania antykoncepcji - myślę, że pominęliśmy dni owulacji. Ale ja już zaczęłam mieć wątpliwości i pierwsza myśl - będą problemy?! Za to w następnym miesiącu zaszłam w ciązę. Myślę, że problemy z poczęciem nie są winą antykoncepcji, a raczej mają na to wpływ inne czynniki. Nie obwinjacie się , że to pewnie dlatego się nie udaje, że brałyście tabletki. Warto zrobić badanie poziomu prolaktyny w 21 dniu cyklu. Zapytajcie swoich lekarzy. Moje cykle p0 odstawieniu tabletek nie były aż tak bardzo rozregulowane, miałam raczej problemy ze skorą - wypryski na twarzy itp. Dodam że mam 29 lat. Wiem że każda kobieta jest inna, ale mam nadzieję, że choć trochę Was pocieszyłam,
Dziewczyny trzymajcie się i bądźcie dobrej myśli - wiara czyni cuda!!! Powodzenia;-)

:-)Witajcie, Dziewczyny!!!
Jeszcze 3 dni temu przeglądałam ten wątek, szukając odpowiedzi na pytanie, kiedy mnie się uda. Po pierwszym dziecku brałam pigułki 7 lat, był Cilest, Diane 35, Mercilon a ostatnio, najlepiej tolerowany przeze mnie - Rigevidon.
Odstawiłam pigułki 30 maja i dziś, 24 września mogę z radością oznajmić - że się UDAŁO!!!:-D
Tak więc w sumie 3 miesiące przerwy w pigułkach i można zafasolkować [- ale to pewnie zależy od organizmu. Ja np. miałam problemy przed pierwszą ciążą, nie dojrzewały jajeczka i w końcu, gdy dostałam coś (nie pamiętam już nazwy) na wywołanie owulacji, to od razu w pierwszym cyklu się udało.

Tak więc - wysyłam wszystkim mnóstwo fluidków i życzę powodzenia w staraniach!!!
I'm so happy!!!:-):-D:tak:

reklama
cześc dziewczyny!!!mam 21miesięczną córeczke po jej urodzeniu zaczęłam brac tabletki antykoncepcyjne.21wrzesnia wziełam ostatnią tabletke,bo chcemy sie z mężem postarac o drugiego dzidziusia i problem polega na tym,ze na wszystkich prawie forach dziewczyny piszą ze nie maja wogóle okresu po odstawieniu tabletek,tymczasem ja dostałam okres dokladnie w 4 dni po ich odlozeniu.czy to jest normalne???z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam;):confused:

Do góry