reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

ja odnośnie ginów to chodziłam najpierw do faceta. Długo to nie trwało, bo zaraz zmarł ale był naprawdę super specjalistą! :-:)-:)-( Prywatnie to było i później również prywatnie do innego faceta gina. To była porażka, bo przez 2 lata chodzenia do niego nie miałam cytologii w ogóle. W dodatku ta jego niemiła żona, gdy chciałam aby mnie przyjąl a jak zadzwoniłam dzwonkiem to ona nieraz wychodziła brrr...W gabinecie nie miał nic oprócz fotela tylko długo nie mogłam się zebrac, by isc do babki, którą poleciła mi sis na kasę chorych. Ale po dwóch latach poszłam i zaskoczka!!! Od razu babka mi zrobiła cytologię i wszystkie badania, zbadala jak tam ze mną w środku i wszystko ok, do tego ph i wszystko. Mówiła co będzie robic i mówiła jakie wyniki wszystko ładnie i cacy, o nic nie muszę pytac. I teraz do niej chodzę no tylko, że do niej kolejki ho ho,bo z miesięcznym wyprzedzeniem ale super, że trafiłam na nią. Ja tam facetów się nie wstydzę, a babkę gin mam naprawdę super. Jak rozmawiałam z nią o starankach to mi ladnie wytłumaczyła, kazała łykac feminatal i przyjśc jak mi się @ będzie spóźniac. Jakoś tak. Teraz mam się zapisac do niej ale nie wiem co robic, bo przed @ i zaraz po @ wystepują u mnie jakies upławy i to jakiś stan zapalny i żeby nie było, że pójde do niej jak tych upławów akurat miec nie bede

Mandrzejczuk ja też lubię solarkę, opalanie na słońcu mnie wymęcza na maxa :szok::szok::szok: i wtedy dodatkowo spieka i piecze i w ogole. A niedaleko mnie otworzyli solarę, całkiem nowe lampy i idę na 5 minut i super efekt. Muszę się wziąśc za opalanko w tym tygodniu. A Ty co ile dni chodzisz i na ile minut? Dawniej chodziłam na solarę stare lampy były i 20 minut leżałam i żadnego efektu. Raz nawet zasnęłam w solarce :-D:-D:-D a teraz chodzę na stojące i jest o niebo lepiej. I zaraz zmykam się szykowac do wyjazdu na solarę rowerkiem, a później praca. I dzień zleci:-D

reklama
ja chodze na 10min ze 2 razy w miesiacu albo i to nie, ale teraz kupilam karnecik 5 wejsc wiec bede mulatka, ja mam ciemna swoja karnacje i dosyc szybko mnie la[ie tak,ze jak jest slonce i sie nie kitram w domu to mnie lapnie. Ale na stojacym nigdy nie bylam, sporo osob zachwala ale ja jedna nie jestem przekonana, wole se poleces i sie nie meczyc na stojaca z recami w gorze :-)

witam no tao do gina ide dziś o 15 boje się ale trzeba...
agnes 13 ja na twoim miejscu poszła bym na betkę bo objawy ciażowe:-D trzymam kciuki
anecia1111 a co do tych testów to dalaś i mi do myślenia bo ja poszłam do apteki i kobitka niby mi poleciła 2testy w cenie jednego... ciekawe czemu taka promocja moze coś z nimi nie tak? no nic mam nadzieje że po południu bede coś wiedzieć bo to już 41dc!

Daj później znać co i jak u ginka. Trzymam kciuki żeby było OK.

Cześć dziewczyny Agnes ja też mam takie objawy jak ty @ powinam dostać 2. czerwca więc to już tydzień spuźnienia robiłam test w sobote i tak samo wyszła tylko jedna krecha byłam u gina ale stwierdził że ciąży nie widzi a mnie nic nie boli tak jak zawsze gdy mam dostać @ niewiem co mam myśleć ale znalazłam na necie taki kalkulator na egazeta pl czy coś takiego i zam wyliczyło mi że jak jestem to dopiero w 3 tygodniu bo mam regularne 41 dniowe cykle no a z tego co mi wiadomo to gin tego w tak małym stadium nie wykryje więc chyba sie zdecyduje na betke sama niewiem doktor wczoraj zwalił mie z nóg powiedział że w ciąży napewno nie jestem no zobaczymy co dalej bedzie ten test mnie też zasmucił bo tak samo negatywny a chyba by wykrył pozdrawiam i trzymam za nas kciuki

3 tygodniowej ciąży faktycznie może nie widzieć, tym bardziej jeśli np ma słabszy sprzęt. Więc poczekaj jeszcze trochę i może wybierz się np za tydzień do innego gina. Mi mój ciążę wykrył w 4 tygodniu, a była to zaledwie plamka więc w 3 pewnie nic by nie było widać.

właśnie nie żadnych dziwnych upławów nic nie bolało... ale gin powiedzial że to nie groźne a okresu moge nie mieć po tabletkach i zmartwił się jak powiedzialam że bralam marwelon... co dziwne odrazu spytał ile przytylam po nich wnioskuje ze te tabsy nie sa dobre i to wszystko przez nie:-(

Anecia111 a mam takie pytanko czy jest to możliwe że jestem w ciąży jak test wyszedł negatywnie 5 dni po terminie spodziewanej @ był robiony no ale @ jak niebyło tak niema czasem coś mnie zmuli ale rzadko już sama niewiem pytałam lekarza od czego moge niemieć @ to on do mnie że niema zielonego pojęcia a pytałam też czy jest coś na wywołanie to powiedział że nie dał mi tylko jakieś tabletki jak dostanę @ to 5 dnia łykać to podobno pomaga w zajściu w ciążę na wywołanie jajeczkowania pozdrawiam odpiszcie bo ja oszaleje z niewiedzy ;((((

mariwi co do twojego spuźnionego @ to niepanikowała bym ja nie mam @ już 42dni i bylam u gina i nic... ale z drugiej strony to z tego co wiem to takie kłucie może być objawem ciąży... moze za wczesnie robiłaś test może poczekaj jeszcze troche i idź na betkę zycze powodzenia

reklama
Bafinka moze te tabsy byly jakiejs starszej generacji? moze mialy jakas wieksza dawke hormonow? a przytylas przy nich? Ja bralam novynette i nic mi nie weszlo ale potem przeszlam na stediril30 i wlazlo ok 6kg, obecnie zeszlam do wagi sprzed 3,5 roku i waze 55kg i wygladam oszalamiajaco jak na mnie heheh :-D

MariWi cholercia ja to nie wiem co ci doradzic...moze zrob betke jak lekarz nic nie widzi i testy nie pokazuja...te badanko da ci 100% odpowiedz. Mi sie okres spoznial nawet i 7dni i @ przychodzila

A ja chyba musze wrocic do swoich staran, bo odkad sie "wyluzowalam" nie mam ochoty :-( dzis 13dc a ja od 3tyg nie tknieta :szok: a plodne leca, leca...

Do góry