reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Hej Bafinko! Może jednak zrób jeszcze jeden teścik, w końcu od ostatniego minęło już 10 dni a @ jak nie było tak nie ma. No i raczej nie piszesz żeby się na nią zapowiadalo, więc może akurat .... :-) A co do trzymania tyłka w górze to ja tak robiłam ale tylko 2 razy przy czym raz to chyba wtedy kiedy właśnie zaszłam w ciążę, ale nie wiem czy to coś pomogło czy to raczej szczęście nam dopisało. Raczej szczęście bo to akurat w mikołajki było więc dostalismy prezent o którym dowiedzieliśmy psię przed wigilią :-D A co do tych wpadek to owszem...jest tyle niechcianych ciąż że szkoda gadać, a jak któraś z nas chce to są mega problemy. Gdyby tak można było się zamienić rolami z tymi dziewczynami które wpadły i nie chcą maluszków to byłoby super, ale niestety zostanie to tylko na etapie naszych marzeń.

Tak jak pisałam zrób może jeszcze jeden test i daj znać co i jak. No chyba ze czujesz że @ nadejdzie, tzn że masz jakieś objawy. Chociaż z drugiej strony objawy w ciąży mogą być podobne do tych na @, wiec tym się lepiej nie sugeruj.

Trzymam mocno kciuki!!! Tak jak za pozostałe staraczki :-)

reklama
a test ciażowy można robić o każdej porze dnia czy lepiej rano? jeśli chodzi o objawy to nigdy nie miałam objawów na okres dopiero jak dostawałam to bolał mnie doł brzucha... więc moja sytuacja jest trudna... do tego to moje napalenie na fasolkę boje sie tego testu ze jak będzie jedna krecha to sie załamie... moja koleżanka nigdy nie brała anty i już 2 rok się stara i nic to ze mną po tych prochach może być jeszcze gorzej...:-( przepraszam ze tak zamulam ale nie ma sie komu wygadać..

Bafinka poczytaj sob ie moje posty sptrzed pol roku ja to jakiego swira ,mialam :-D ale te nieowocne starania juz mnie zdolowaly i sie uspokoilam, a tak bardziej na luz wrzucilam po poronieniu...Sluchaj kochana ja pierwszy test, ktory pokazal mi ciaze zrobilam 2 dni po terminie @ kolo godz 15-16 i mi pokazal, tak wiec skoro u ciebie jest tyle dni po @ to sproboj zrobic i po poludniu chociaz jak ci jeden nie wykryl to poczekaj do rana wtedy bedzie wieksze stezenie hormonku, a mamy juz godz 20 wiec do rana szybciutko zleci. Ja ciebie rozumiem jak najbardziej, bo ja tez jak glupia z ta ciaza ale widzisz mam nadzieje, ze to stres i ciagle myslenie o tym mnie blokuje, a nie jakas ukryta gnida...No ale skoro nie udalo mi sie kolejny raz wiec ide dzis na solarium zaczerpnac trroche ciepelka to powypalam te moje prychole :-D

a test ciażowy można robić o każdej porze dnia czy lepiej rano? jeśli chodzi o objawy to nigdy nie miałam objawów na okres dopiero jak dostawałam to bolał mnie doł brzucha... więc moja sytuacja jest trudna... do tego to moje napalenie na fasolkę boje sie tego testu ze jak będzie jedna krecha to sie załamie... moja koleżanka nigdy nie brała anty i już 2 rok się stara i nic to ze mną po tych prochach może być jeszcze gorzej...:-( przepraszam ze tak zamulam ale nie ma sie komu wygadać..

Bafinko... niby lepiej rano bo tak jak pisała mandrzejczuk wtedy stężenie hormonków jest największe :-) Ale ja robiłam pierwszy test wieczorem i też wyszedł więc mozna o każdej porze :-) I nie wbijaj sobie do głowy że po tabsach trudniej zajść w ciążę, bo to akurat nie jest prawda... bo w takim razie żadna z nas by nie zaszła. Po prostu Twój organizm musi sie trochę oczyscić a to już jego indywidualna sprawa. A ogóle to tez mam kumpelę (w sumie to najlepszą przyjaciółkę:-D) która z mężem też starała się 2 lata o dzidziolka i wreszcie w styczniu tego roku urodziła, a tabsów nie brała. No a ja dla przykładu brałam dobrych kilka lat (ok 4-5 lat) i zaszlam w 4 cyklu tzn 3 normalnym nie z odstawienia.

Witam
Bifinka to trzymanie nog w gorze mysle, ze nic nie pomaga. Przeciez zachodza kobiety w ciaze i nog w gorze nie trzymaja :) slyszalam, ze to nie jest zadna metoda na zajscie w ciaze :)))

MANDRZEJCZUK a ja lubie sie nieraz napic procencikow :) nieraz jak wracam z kolezanka w nocy po pracy to jest haslo TANKUJEMY SIEBIE I AUTO? i na stacje po piwko hehehe.

Ja czekam na @ pare dni temu 2 godziny po anty zwymiotowalam, a pisze ze do 3,4 godzin tabletka sie moze nie wchlonac i zeby wziasc nowa z kolejnego opakowania. Moj mi caly czas powtarza zebym nie myslala i ze na pewno dostane @ a ja nie mam zielonego pojecia. a zreszta... wesele tuz tuz to wcale bym sie nie zasmucila. no tylko ze na weselu bym sie nic nie napila %go ale to nie problem. No wiec w nocy ma @ przyjsc.

pysia888 i jak przyszla @? Ja to mam nadzieje, ze nie hihihihihi :-D slonce twoj suwaczek starnkowy wskazuje tez ilosc dni do slubu? Wiesz co ja na swoim weselu wypilam tylko 1 kielonka, bo nie ma na to poprostu czasu, a wogole to ja nie chcialam wyjsc na zdjeciach z czerwona twarza (mam tak po alkoholu) no i chcialam ten dzien przezyc na trzezwo, ale ja mam slaba glowe i dlatego ;p

Bafinka
ja juz jestem zalamana swoimi starankami a mimo to nie wierze, ze to przez tabletki...doszlam juz do siebie cykle sie juz reguluja, owulki wyczuwam (choc nie trafiam w nie) ;-) tak jak napisala Anecia jest tyle par, ktore staraja sie latami nie biarac wczesniej tabletek i nie udaje im sie. Ja wierze, ze mi sie uda, mam nadzieje, ze bedzie to jeszcze w tym roku

Cześć dziewczynki.

mandrzejczuk jk staranka, rozpoczęłaś przytulanka? Ale tak na luzie, poprostu dla własnej przyjemności, bo już chyba się @ skończyła.... (Widziałaś, świadomie nic nie paisałam o owulacji, i dniach cyklu ;-). )poprostu jedź na żywioł, kiedy masz ochotę i gdzie cie napadnie.... Powodzonka.

Pysia, Bafinka jak tam u was? zrobiłyście testy? Nie trzymajcie nas więcej w niepewności?

margolcia a u ciebie co słychać słonko? Coś nas żadko ostatnio odwiedzasz?

Anecia, a ty jak? Jakieś nowie wiadomości, czy wciąż jesteśmy przy bliźniakach? To by były chyba pierwsze bliźniaki na naszym forum... fajnie

misia a twoje przygotowania do slubu idą pewnie pełną parą. Zbliża się TEN dzień. NIe przejmuj, się kochana, bo stres jaki teraz na pewno przechodzisz, mógł spowodować ptzesunięcie @. Znam to z autopsji, ale z drugiej strony, nie musiałaby przychodzić, bo i po co?

A u mnie wciąż oczekiwanie. @ sie jeszcze nie pojawiał, ale niechcę się nakrę bo potem będzie większa załamka :-(. @ powinnam dostać cwartek-piątek, ale narazie cisza. Wczoraj bolał mnie brzuch jak na @ i później przeszło. Dziś jak narazie nic (?). Boję sie zrobić testu, :-( bo narazie się ogę łudzić.

Pozdrawiam wass dziewczynki, idę sprzątać, bo później wybieram się do teścia na imieniny. A i muszę skorzystać z tej pięknj pogody. Słonko jest śliczne, a już dawno go nie było.
Ale się rozpisała.

witam drogie Panie:-) postanowiłam sobie ze test zrobie w poniedziałek o ile wytrzymam... dzis ide na spływ kajakowy więc wole niewiedziec czy jest fasolka bo dodatkowo bym sie denerwowała..

CZeśc Dziewczyny!! Robcie te testy bo nie wytrzymam!!! :-D
Tryzmam mocno kciouki i za testy i za staranka!!!!
Slub pelna para racja, w poniedzialek jedziemy w sprawie zaproszen i bede dzwonic do dj-a a poza tym w srode mam egzamin z prawa karnego... takze siedze i sie tylko ucze do niego:-( Ale za 2 tygodnie koniec sesji i przymiarka sukni :-D
Pogoda jest sliczna, cieplutko, slonko swieci superowo.... Tylko szkoda, ze nad ksiazkami trzeba siedziec....

reklama
Hej! A ja chyba przestanę brać tabletki już za niecałe 3 miesiące, planuję tak od września, w wakacje wolę jeszcze nie mieć żadnych niespodzianek z @, bo wyjazdy, opalanie, pływanie...itp a od jesieni tak na spokojnie już odstawię, planuję starać się o dziecko za jakieś pół roku, i chcę mieć czas, żeby się trochę "oczyścić" z hormonów z tabletek, uregulować cykl- choć mam pewne obawy, jak to będzie...??? Tabletki biorę już długo, ponad 6 lat, bez przerw.
A u was były jakieś problemy po odstawieniu? W jakim czasie wróciło wszystko do normy?

Do góry