reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

AGNES, nic nie smutaj i nie odchodz od nas za zadne skarby swiata :))) Ty tez doczekasz sie upragnionej fasolki w odpowiednim czasie :) glowka do gory.
MARGOLCIA, to juz tuz, tuz i stresu brak jak narazie. W ogole to nie moge wciaz uwierzyc, ze wychodze za maz i ze niewiele zostalo do weselicha :)

ANECIA, fajnie z ta plcia. Moze jednak blizniaki beda hehe.

reklama
Witam dziewczyny!! Mam Pytanie i nie wiem gdzie sie poradzić.. jest ono trochę skomplikowane; przez 3 lata brałam tabletki anty-kontracept. 1 maja miałam @ z odstawienia, trwał jak zawsze 5 dni. 16 maja wzięłam ostatnią tabletkę ponieważ zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko. 18 maja znowu dostałam @ i trwał 5, na początku był bardzo intensywny. w zeszłym tygodniu zauważyłam u siebie tz płodny śluz, przejrzysty i rozciągliwy. Zastanawiam się czy cykl mam sobie liczyć od tej drugiej miesiączki? Od 17 maja kochamy się bardzo często a od 20 praktycznie codziennie. I mniej więcej od 20-go pobolewa mnie dół brzucha. Kuje w całym podbrzuszu (tak myślę). Ból jest taki jakby pulsujący a brzuch wzdęty. Jestem ciągle śpiąca i mdli mnie ale w ciągu dnia.od wczoraj po samobadaniu szyjki mam wrażenie że jest ona rozpulchniona. I wyczułam na niej 3 jakby gródki, nie bolące, naprawdę małe. Boli mnie też cały mój środek, ale to myślę że od intensywności starań :) a od dziś bolą mnie piersi, sutki...Proszę, poradzcie mi czy to mogą być pierwsze objawy ciąży?? i kiedy faktycznie mam dni płodne bo nie wiem jak liczyć... rozpisałam się ale bardzo proszę o pomoc :)

Hej:happy2: ja też w maju odstawiłam tabletki i od razu zaczełam prowadzic wykresy. Jak narazie czekam na pierwsza @ bez tabletek.

mandrzejczuk tak trzymać!! Widze, ze juz inaczej do tego podchodzi i byleby sie teraz udalo!!!
Agness_13 przykro:-( ale caly czas trzymam kciuki!!

Trudno mi Dziewczyny Wam cos powiedziec bo nie wiem jak to jest starac sie o dzidzie... i do tego czekac tak dlugo... od @ do dni plodnych o tak w kolko! Mam nadzieje ze jak ja zaczne starania Wy bedziecie juz z fasolkami i WY bedziecie mnie pocieszac i podtrzymywac na duchu tak jak jak, my sie tu staramy!!

Co do ślubu to coraz blizej, w przyszlym tygodniu zaczynami rozdawac zaproszenia!! Za 2 tygodnie przymiarka. W tym samym czasie mniej wiecej zaczynam prace w Macu... Ehh.. moze jakos przezyje te pare miesiecy. A poza tym caly czas sie ucze :-( Marnie widze tez swoje egzaminy. Nic mi sie nie chce w tym semestrze... Tragedia...

Ściskam Was i przesylam buziaki!!! Damy rade wszystkie!! :-)

cześć dziewczyny! nie miałam netuu.. Dziś to już nie wiem co jest.. Śluz zamienił sie w mleczny, z grudkami, bezwonny. Wszystko się po tych tabletkach kiełbasi! Piersi nadal wrażliwe a brzuch boli zdecydowanie inaczej ale i mniej.. No i rano robiłam test, niestety jedna krecha :(A może któraś z Was kochane wyliczy mi mniej więcej pierwszy dzień kolejnej miesiączki?? W sobotę mam ślub, a w środę wyjeżdżamy i coś czuję że w podróży poślubnej dostanę @... Czy może być tak, że jak przy tabletkach miałam 28 dni to pierwszy cykl mi się wydłuży??

Mnie się pierwszy cykl po odstawieniu anykoncepji wydłuży do 31 a zawsze miałam jak w zegarku (przed anty) więc wszystko możliwe.:cool:

Margola niestety po tabsach raczej rzadko zdarza się żeby cykl wrócił taki jak przed braniem, tzn jeśli chodzi o długość to ona odrazu się tak ładnie nie wyreguluje. Więc bardzo możliwe że tym razem cykl bedzie o wiele dłuższy niż zazwyczaj. A tego cyklu przy tabsach to nie można liczyć bo on jest "sztucznie" regulowany przez hormony.

mi po odstawieniu tez sie wydluzyl chyba do 31 dni jak dobrze pamietam,
Kurde dziewczyny ja te nie mam glowy do szkoly i egzaminow tak mnie sie nie chce...:-( nic mi sie nie chce.
Wiecie co wczoraj pierwszy raz od chyba pol roku, nie no wiecej niz pol roku mialam alkohol w ustach, najpierw u tesciowej machnelam lampke wina a potem u tesciowej mojego szwagra kolejne 2 lampki i tak sie ubimbalam, ze padlam od razu spac. :-) Jednak zanik alkoholu w organizmie przez tyle miesiecy swoje zrobil :tak: ale juz wiecej nie dam sie nmowic.

Hehehe.,. ja jak bym teraz alkohol wzięła do ust to pewnie po lampce bym padła (oczywiście gdybym w ciąży nie była) :-) A co do egzaminów ja w zeszły weekend miałam ostatnie zaliczenie w swoim życiu, tylko jeszcze nie wiem czy zdałam bo to pisemny był :-D No i tylko obrona została ale z tym to mam nadzieję, ze jakoś pójdzie.

Pozdrawiam. Uciekam powoli do miasta i później pieczenie słodkości na jutro :-) A wieczorem wpadnę zobaczyć czy coś naskrobałyście :-D

kochane staraczki w końcu do was dołączyłam...:-) czytam ten wątek już od jakiegoś czasu i chyba się od niego uzależniłam.. no i jestem.. może opisze moją sytuację; brałam 2 tata marvelon co dziwne żadna z was nie pisze ze go brała czyżby te tabletki nie należały do najlepszych? odstawiłam je półtora m-ca temu z myślą o dzidzi biorę folik jestem w 38 dc a @ nie ma:( test robiłam w 28dc i negatywny :-( po nim śluz miałam jak na owulacje ale żadnego bólu nic... nie wiem co mam robić przytulaliśmy się z mężem bardzo intensywnie a fasolki nie ma...:no::-( doradźcie coś:-(

Heja Bafinka spokojnie moze @ na dniach przyjdzie u mnie cykle tez szalaly raz dlugie raz krotkie albo jest nadzieje, ze juz nie dostaniesz :tak: a co do twoich tabletek to nie slyszalam o nich ale to wcale nie znaczy, ze sa gorsze, po prostu kazdy organizm jest inny i dla kazdej z nas sa inne tableteczki. Ja myske, ze jak ptrzez najblizszy czas malpa nie przyjdzie to powtorz tescik moze cosik akuracik? ;-)

A u mnie pierwsze objawy dni plodnych...ale w tyle mam teraz nie patrze na to, nawet po przytulanku nie zamierzam lezec z tylkiem w gorze co ma zostac i tak zostanie :cool2: wola nieba od teraz. Dobra spierdzielam do roboty dzisiaj mam takiego powera, ze juz 2 laskom pazury zrobilam zaraz bedzie trzecia papapa

reklama
a myślisz że te trzymanie tylka w górze to coś daje? ja trzymałam tylko raz i wyleciało ze mnie więcej niż zwykle... juz tak się nakrecilam na ta ciąże ze nie moge o niczym innym myśleć:-( mam ogromną ochote zrobić ten głupi test ale i tak mam przeczucie ze będzie negatywny bo ja mam w zyciu pod górkę wiec nie możliwe zeby tak od razu sie udało... najgorsze jest to że tyle kobiet wpada a ja tak bardzo bym chciała i nic:-(

Do góry