Z Wrocławia, choc przez najbliższe 3 miesiace siedzę w Berlinie na stypendium. 28 czyl przez 30 ja juz te magiczna cyfre przekroczyłam.Dłogo odkładałam decyzje o drugim dziecku z róznych powodów. Teraz w koncu jestem pewna że chcę, zobaczymy czy i kiedy sie uda
reklama
Myslę, że wszystko ma znaczenie, tryb pracy, to co jemy czy sie odpowiednio duzo ruszamy. Bo gdyby tylko tabletki były odpowiedzialne to nie byłoby wpedek na tabletka (jedna czy 2 zapomniane) ani kobiety które stosowały hormonalna antykoncepcje nie miały by dzieci. Z powrotem płodności btwa róznie, ale na pewno wiek ma znaczenie. Trzymam kciuki może jednak zobaczysz te 2 kreski w pt-sob a jak nie to miłego przytulania tabie i wszystkim staraczkom
Anecia1111
Fanka BB :)
Agness... jak zrobisz test to daj znać co i jak :-) Ale może jednak... :-)
OK Kobietki, ja uciekam spać.
OK Kobietki, ja uciekam spać.
mandrzejczuk
Misia89 przez 1,5 roku bralam Novynette i potem przez nastepne 1,5 roku bez przerwy Stediril30 i po tym drugim gownie czulam sie okropnie, jak bylam u lejarza to kazal nam czekac ze wszystkim do wrzesnia i jak do wresnia sie nie uda to wtedy konkretne badania , do roku czasu to lekarze sie nie przejmuja za bardzo niestety...
Anecia ale jaja sluchaj albo bedzie jednak chlopak, bo skoro lekarz zobaczyl jajka czy siusiaka to albo chlopak albo ten sprzecik pomylil np. z raczkami dziewczynki albo......BLIZNIAKI!!! Skoro jeden widzi dziewczynke, drugi chlopca to moze beda 2 skarby? hehe
Agness kochanie wiem co czujesz...ja 4 dni temu przechodzilam to samo...tez podzas przytulanek nie myslalam jak glupia o dziecku, tez kochalismy sie z ochoty a nie z obowiazku i tez robilismy to w czas, a A TU dupa blada...ale ty jestes juz po terminie @? bo jak jeszcze przed to nie wszystko stracone...
Anecia ale jaja sluchaj albo bedzie jednak chlopak, bo skoro lekarz zobaczyl jajka czy siusiaka to albo chlopak albo ten sprzecik pomylil np. z raczkami dziewczynki albo......BLIZNIAKI!!! Skoro jeden widzi dziewczynke, drugi chlopca to moze beda 2 skarby? hehe
Agness kochanie wiem co czujesz...ja 4 dni temu przechodzilam to samo...tez podzas przytulanek nie myslalam jak glupia o dziecku, tez kochalismy sie z ochoty a nie z obowiazku i tez robilismy to w czas, a A TU dupa blada...ale ty jestes juz po terminie @? bo jak jeszcze przed to nie wszystko stracone...
Anecia1111
Tak jak się spodziewałam, jedna DUUUŻŻŻŻAAA samotka krecha
Załamka , totalna załamka!!!!!
Agenss... przytulam Ciebie mocno!!!!!!!!!!
Misia89 przez 1,5 roku bralam Novynette i potem przez nastepne 1,5 roku bez przerwy Stediril30 i po tym drugim gownie czulam sie okropnie, jak bylam u lejarza to kazal nam czekac ze wszystkim do wrzesnia i jak do wresnia sie nie uda to wtedy konkretne badania , do roku czasu to lekarze sie nie przejmuja za bardzo niestety...
Mandrzejczuk... tez się śmiejemy że może tam dwójeczka siedzi ;-) No ale okaże się przy porodzie :-)
mandrzejczuk jeszcze przed. @ powinna być środa-czwartek, może piątek.... ale ja już straciałm nadzieję... jest mi tak strasznie smutno, gdyby nie wy, nie miałabym się komu wyżalić. nikt mnie nie rozumie.... :-( ;-(
anecia dziękuję ci bardzo słonko. Moja Ciocia też tak miała. Na jednym usg powiedzieli że będzie chłopak, na drugim że dziewczynka. prawie do końca nic konkretnego nie wiedziała. jakoś miesiąc przed rozwiązaniem dowiedziała się że będą bliźniaki. Teraz mają po 15 lat.
Powodzenia. A ty jak się czujesz?
anecia dziękuję ci bardzo słonko. Moja Ciocia też tak miała. Na jednym usg powiedzieli że będzie chłopak, na drugim że dziewczynka. prawie do końca nic konkretnego nie wiedziała. jakoś miesiąc przed rozwiązaniem dowiedziała się że będą bliźniaki. Teraz mają po 15 lat.
Powodzenia. A ty jak się czujesz?
Witam dziewczyny!! Mam Pytanie i nie wiem gdzie sie poradzić.. jest ono trochę skomplikowane; przez 3 lata brałam tabletki anty-kontracept. 1 maja miałam @ z odstawienia, trwał jak zawsze 5 dni. 16 maja wzięłam ostatnią tabletkę ponieważ zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko. 18 maja znowu dostałam @ i trwał 5, na początku był bardzo intensywny. w zeszłym tygodniu zauważyłam u siebie tz płodny śluz, przejrzysty i rozciągliwy. Zastanawiam się czy cykl mam sobie liczyć od tej drugiej miesiączki? Od 17 maja kochamy się bardzo często a od 20 praktycznie codziennie. I mniej więcej od 20-go pobolewa mnie dół brzucha. Kuje w całym podbrzuszu (tak myślę). Ból jest taki jakby pulsujący a brzuch wzdęty. Jestem ciągle śpiąca i mdli mnie ale w ciągu dnia.od wczoraj po samobadaniu szyjki mam wrażenie że jest ona rozpulchniona. I wyczułam na niej 3 jakby gródki, nie bolące, naprawdę małe. Boli mnie też cały mój środek, ale to myślę że od intensywności starań a od dziś bolą mnie piersi, sutki...Proszę, poradzcie mi czy to mogą być pierwsze objawy ciąży?? i kiedy faktycznie mam dni płodne bo nie wiem jak liczyć... rozpisałam się ale bardzo proszę o pomoc
reklama
margola24 nie chcę cię martwić, ale to objawyt które mam co miesiac. Bolące piersi, bolący brzuch, kłujący.... MOże tobie sie uda, ale u mnie przepowiada to ból brzucja - owulację, a ból piersi - zbliżającą się @.
Ja już chyba jestem bardzo pesymistycznie i sceptycznie nastawiona do starania, życzę wam wszystki powodzenia. Ja już na nie nie liczę
Pozdrawiam was kochane mandrzejczuk - trzymam kciuki za ciebie laseczka.... anecia za ciebie też i oczywiście twoją fasolkę (ALBO DWIE ;-))
Pozdrawiqam,was, nie wiem kiedy się odezwę, ale nie zapominajcie o mNIE!!!!!
Ja już chyba jestem bardzo pesymistycznie i sceptycznie nastawiona do starania, życzę wam wszystki powodzenia. Ja już na nie nie liczę
Pozdrawiam was kochane mandrzejczuk - trzymam kciuki za ciebie laseczka.... anecia za ciebie też i oczywiście twoją fasolkę (ALBO DWIE ;-))
Pozdrawiqam,was, nie wiem kiedy się odezwę, ale nie zapominajcie o mNIE!!!!!
Podziel się: