reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Misia89 kiecka jest zjawiskowa!!! Taka ksiezniczka jak mi sie takie iecki podobaja

Anecia111 sluchaj mam mdlosci, czesto siusiam, mam zachcianki, ciagle spie no i brzuch tak mi predko rosnie, ze chyba za miesiac juz na porodowke zajade hahaha :-D nie no zartuje na razie nic nie widac nic nie slychac, @ wypada mi na ostatnie dni maja, wiec jeszcze troszke musze poczekac.

Wczoraj ogladalam wiadomosci z tymi powodziami i wiecie co mnie wkurza najbardziej? Ze co roku jest to samo jak nie jakies grozne powodzie to podtopienia miejscowe i wladze nic z tym kurde nie robia :wściekła/y: po tej powodzi w 1997 roku powinni cos zaczac dzialac, skoro co roku jest ten problem to czemu nie zbuduja w tych najbardziej zagrozonych miejscach jakichs tam czy zapor? Co roku ten sam placz i zal ludzi, ktorzy traca dorobki swego zycia...

No i apropo tych deszczy,,, sa one najprawdopodobniej od tego pylu i dymu wulkanicznego, ktory caly czas sie wydobywa, podobno w roku 1880 byla podobna sytuacja, tylko tam wybuch wulkanu byl o wiele grozniejszy i wiekszy i wtedy od kwiatnia do pazdziernika padalo caly czas i nie bylo wcale lata!!!!!!!! :szok: jak bedzie tak w tym roku nawet w polowie to sie zalame! O nie maz wzial dzisiaj 2 tyg urlopu od konca czerwca i piernicze ale ma byc ladna pogoda!!! bo chcemy gdzies wyjechac!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, dziewczyny. Jestem tu nowa. Staram sie od dwóch miesięcy czyli od odstawienia plastrów. Od razu normalnie dostałam @, po miesiącu znowu, a teraz się spóźniał. Powienien być w zeszły poniedziałek, był w ostatnią niedzielę i trwał do końca tej samej niedzieli. Mdłości obecne od trzech tygodni, test zrobiony w środę negatywny. I tak się zastanawiam, czy to był okres czy tylko plamienie, no i czy jestem w ciąży czy nie.

A tak po przeczytaniu waszych postów chciałabym się pochwalić, że też wychodzę za mąż niedługo, tzn w przyszłym miesiącu.

Pozdrawiam,

Hej, dziewczyny. Jestem tu nowa. Staram sie od dwóch miesięcy czyli od odstawienia plastrów. Od razu normalnie dostałam @, po miesiącu znowu, a teraz się spóźniał. Powienien być w zeszły poniedziałek, był w ostatnią niedzielę i trwał do końca tej samej niedzieli. Mdłości obecne od trzech tygodni, test zrobiony w środę negatywny. I tak się zastanawiam, czy to był okres czy tylko plamienie, no i czy jestem w ciąży czy nie.

A tak po przeczytaniu waszych postów chciałabym się pochwalić, że też wychodzę za mąż niedługo, tzn w przyszłym miesiącu.

Pozdrawiam,

Witamy cieplutko :-) Tak szczerze to ja wykonałabym jeszcze jeden test ale jakiejś innej firmy, bo może akurat trafiłaś na jakiś wadliwy. Albo po prostu dopiero organizm zaczyna się regulowac po plastrach i mimo tego iż miałaś 2 okresy normalnie to teraz może trochę "poszaleć". A co do tego czy to był okres czy plamienie to jednodniowe to raczej plamienie, chociaż zależy czy "lało się" z Ciebie czy tylko trochę tego wszystkiego było. Daj późiej znać co i jak. No ale oczywiście wszystkie jak jedna trzymamy za Ciebie kciuki, żeby się udało zafasolkowac :-) I gratuluję decyzji o ślubie, jak dla mnie był to do tej pory najbardziej cudowny dzien :-) Teraz czekamy na narodziny córeczki :-)

earthworm witamy i czuj się jak w domu:happy2:
Ja na początku w ogóle nie chciałam jej przymierzyć, ale jak już założyłam to nie chciałam zdjąć:-D W czerwcu mam pierwsza przymiarkę:-D Zastanawiam się jeszcze nad dodatkami, tzn. na pewno dwa welony, krótki i długi, ale myślę jeszcze nad diademem.... Nie wiem czy się nie będe za bardzo świecić:sorry2: Jak myślicie??
Anecia1111 pod chmurką to świetny pomysł:-) dla mnie najważniejsza jest uroczystość w Kościele i to, że wychodzę za swoją miłość z przedszkola :p Gdzie i jak mnie nie interesuje :p Byle z Nim!! :-D

A co do tych powodzi to niestety w takim kraju żyjemy... Dużo się mówi a mało robi i tak lata zlatują... Szkoda tylko tych ludzi co tracą często dorobek całego życia :-(

Normalnie mi też szczęka opadła że sali nie macie. My na rok przed przeżyliśmy szok że większość sal była już zajęta. W końcu znaleźliśmy , jedyny wolny termin i pod niego całą resztę uzgadnialiśmy. A tak się spytam, ile planujecie gości. Bo jak malutko to faktycznie nie musi być taki problem z salą. Jak to mówią ślub jest dla młodych , a wesele dla gości. U nas w sumie tak było. Ale ja nic a nic nie zmieniłabym z tego dnia.
Co do dodatków, im mniej tym lepiej. Ale najważniejsze czy Ty się dobrze czujesz w stroju i dodatkach.

Ja miałam suknię w całości i bez ramiączek i się super trzymała. To czy suknia opada zależy od uszycia. dobrze uszyta nie ma prawa spadać.
earthworm może zrób test Bhcg z krwi. czasami testy domowe nie wykrywają ciąży, najpewniejszy jest test z krwi.

to nie jest dużo, więc może ni będzie problemu. daj znać jak znajdziecie. A sukienka śliczna!!! :) papierkowa robota nie jest taka zła

Misia diademu juz nie zakladaj, bo przesadzisz, co za duzo to nie zdrowo suknia jest sama w sobie mega zdobna i nie trzeba jej przesladzac, a ze jestes sliczna dziewczyna to suknia ma zdobic ciebie a nie ty ja ;-) a jesli suknia bedzie dobrze na ciebie dopasowana to nie ma prawa spadac tylko przymierz ja na 3 dni przed slubem, bo zazwyczaj ze stresu sie chudnie, tylko, ze u mnie bylo jednak odwrotnie, bo ja mialam troche za luzna kiecke, do ktorej nie musialam chudnac i tak se pofolgowalam, ze przytylam :-D dopiero teraz udalo mi sie wrocic do wagi sprzed brania anty i obecnie jest 55kg z czego jestem niezmiernie dumna, bo jeszcze 3 m-ce temu bylo silne 60kg smieje sie teraz, ze mam juz te 5kg zapasu na ciaze, czyli na dzidzie i na wody plodowe np. tylko gdzie ta dzidzia??? ;-)

Spokojnie i Ty się doczekasz.
Ja od pierwszej przymiarki do następnej sporo schudłam, wiec miałam zwężaną suknię. Dobrze że miałam sznurowaną z tyłu, to dopasowałam idealnie. A w trakcie wesela, musiałam ściągnąć ją jeszcze troszkę, bo się poluzowała. Polecam takie rozwiazanie.
Ja miałam welon jeden, pod nim był stroik we włosach, jak po oczepinach pozbyłam się welonu, to była ozdoba we włosach, bo wceśniej nie było jej tak bardzo widać.

reklama
mandrzejczuk będzie dzidzia zobaczysz!!! Trzymam kciuki!!
Chyba rzeczywiście dam sobie spokój z diademem, dziękuję:zawstydzona/y::-)
Obecnie suknia jak ją kupowałam była już do zwężenia a od tamtego czasu schudłam z 5 kg. Mam nadzieje, że teraz po odstawieniu tabletek nie przytyje. Ale jak ją przymierzałam to i tak dobrze się trzymała, zobaczymy już nie mogę się doczekać aż znowu ją założę:-)

A teraz dziewczyny uciekam do książek bo sesja już do mnie puka przez okno ;-) :p

Do góry