reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zagrożona ciąża?

klaudiaad

Fanka BB :)
Miasto
Szczecin
Hej,
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Zrobiłam betę i wyszła mi 183. Na internecie wyszukałam, że jest to dosyć niska beta (tak, wiem że nie powinnam się tym sugerować). Staraliśmy się o dziecko od 10 miesięcy i podczas ostatniej wizyty ginekolog stwierdziła, że najprawdopodobniej mam PCOS. Kazała zrobić badania krwi w tym kierunku podczas miesiączki, ale tych badań nie zrobiłam z racji tego, że miesiączki nie dostałam. Od wczoraj chodzę zdenerwowana, nawet nie potrafię się cieszyć ciążą, bo boję się, że dojdzie do poronienia. Czy macie dla mnie jakieś rady?

reklama
Dlaczego uważasz, że ciąża może być zagrożona? Beta 183 świadczy o wczesnej ciąży, a nie o zagrożonej. Po 48 godzinach zrób koleją betę i zobacz jaki jest przyrost
Miałam problemy z niskim progesteronem i wysoką prolaktyną. Sytuacja nieco się poprawiła po lekach, ale progesteron nadal był delikatnie zbyt niski

Hej,
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Zrobiłam betę i wyszła mi 183. Na internecie wyszukałam, że jest to dosyć niska beta (tak, wiem że nie powinnam się tym sugerować). Staraliśmy się o dziecko od 10 miesięcy i podczas ostatniej wizyty ginekolog stwierdziła, że najprawdopodobniej mam PCOS. Kazała zrobić badania krwi w tym kierunku podczas miesiączki, ale tych badań nie zrobiłam z racji tego, że miesiączki nie dostałam. Od wczoraj chodzę zdenerwowana, nawet nie potrafię się cieszyć ciążą, bo boję się, że dojdzie do poronienia. Czy macie dla mnie jakieś rady?
To normalna beta an początku ciąży.
I o niczym absolutnie nie świadczy. Zbadaj przyrost po 48h i dopiero to jest jakaś informacja.

Hej,
I dlatego kobietom w ciąży powinno się odcinać internet. Nie czytaj głupot w necie bo taki wynik może świadczyć o początku ciąży. Najlepiej zrobić powtórkę po 48 godzinach i zobaczyć przyrost i wtedy ewentualnie skonsultować z lekarzem. Pojedynczy wynik tak naprawdę mówi tylko o tym, że w tej ciąży jesteś.

Hej, w pierwszej ciąży przy pierwszym badaniu betę miałam 23... więc hiper wczesna ciąża. Po 48 godzinach przyrost był prawidłowy i dopiero to był jakiś wyznacznik. Córka ma 3 lata:) Uszy do góry, nerwy na wodzy, badanie powtórzyć Po 48 godzinach,ograniczyć internet i podchodzić do wszystkiego ze spokojem. Powodzenia.

reklama
Nijak nie możesz porównywać wyników swojej bety z innymi. Tylko przyrost coś Ci powie więcej ponad to, że jesteś w ciąży. W którym dc i ile dni po owulacji robiłaś betę?

Do góry