reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zagnieżdżenie?

reklama
Cykle mam 29 dni. Owulacja była w 13 dniu cyklu.

Podejrzanie długa ta faza lutealna. W zasadzie na granicy normy. Bardzo możliwe, że owulacja jednak jest kilka dni później.
Jeśli Twoje objawy były zagnieżdżeniem test będzie pozytywny już jutro więc nie musisz czekać do okresu. Zresztą przy takiej długiej drugiej fazie cyklu nigdy nie musisz czekać do okresu bo już po 14 dniach od owulacji (nie tej domniemanej tylko takiej pewnej na 100%) test jest w 100% wiarygodny

Podejrzanie długa ta faza lutealna. W zasadzie na granicy normy. Bardzo możliwe, że owulacja jednak jest kilka dni później.
Jeśli Twoje objawy były zagnieżdżeniem test będzie pozytywny już jutro więc nie musisz czekać do okresu. Zresztą przy takiej długiej drugiej fazie cyklu nigdy nie musisz czekać do okresu bo już po 14 dniach od owulacji (nie tej domniemanej tylko takiej pewnej na 100%) test jest w 100% wiarygodny
No tak, jeśli owulację miałam sobota może niedziela to i tak minął dopiero tydzień. Więc test nie wyjdzie pozytywny.

No tak, jeśli owulację miałam sobota może niedziela to i tak minął dopiero tydzień. Więc test nie wyjdzie pozytywny.

Test wyjdzie pozytywny 2 dni po zagnieżdżeniu. Jeśli było w sobotę to w poniedziałek bedzie pozytywny. Ja mialam pozytywny test 9 dni po owulacji 🙋‍♀️

Jaki robiła Pani test ciążowy? Ja w domu mam pink o czułości 10mlu i pretest o czułości 20ml.

Jeśli jest ciąża to każdy test ją pokaże. I mówię to z doświadczenia. Za mną miliony testów. Pink jeśli strumieniowy jest dla mnie najbardziej wiarygodny bo najrzadziej ma fałszywe kreski

Jeśli jest ciąża to każdy test ją pokaże. I mówię to z doświadczenia. Za mną miliony testów. Pink jeśli strumieniowy jest dla mnie najbardziej wiarygodny bo najrzadziej ma fałszywe kreski
Mam pink ale płytkowy. Jutro rano zrobię test z porannego moczu, zobaczymy.

reklama
A ile była Pani przed miesiączką jak test był pozytywny?

Ilość dni przed miesiączka nie ma żadnego znaczenia. Ja mam 12 dniowa fazę lutealna więc nie mamy się co porównywać.
Zresztą w przypadku ciąży kluczowe są dni po owulacji a nie do miesiączki

Do góry