reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zagadnienia prawne, macierzyńskie becikowe L4 itp

A ja nie mam juz pracy ... zwolnili mnie i juz teraz bede siedziec z malym az bedzie sie nadawal do zlobka za wczesnie ni9e chce go oddawac dopiero po roku moze nawet dalej jak wyzyjemy z jednej wyplaty.

A jak ja juz nie mam pracy i teraz zus kontynuuje moje macierzynskie to mi tez sie te 2 tyg naleza?? i co ja wtedy skladam podanie do zusu ?? i powiedzcie mi jeszcze czy ja sie moge w urzedzie pracy zarejestrowac i dostawac jakis zasilek?? bo sama z pracy nie odeszlam oni ze mna zerwali a rok przepracowalam i teraz chcialabym miec ubezpieczenie przez urzad pracy ale nie chce zeby mi szukali zatrudnienia bo musze z malym siedziec

Mi nie przedłużyli umowy i też jestem teraz na zasiłku z zusu i w czwartek byłam zanieść wniosek o przedłużenie ponieważ też nam się należy. Po skończonym zasiłku trzeba się zarejestrować i jeżeli masz przepracowany rok to podobno należy Ci się kuroniówka.

reklama
Wiecie może czy można wykorzystać cały wymiar urlopu wypoczynkowego za rok 2010 jeśli macierzyński trwa tylko do lutego?

Toja jesli pozniej po urlopie wypoczynkowym chcesz isc na wychowawczy to nawet musisz cały urlop wypoczynkowy za 2010 wykorzystac i do tego jeszcze dochodzą dwa dni opieki nad dzieckiem do lat 14:-)

ja tez sie nad wykorzystaniem urlopu zastanawiałam, ale co potem, jak pójde do pracy a dziecko by mi chorowało, albo potrzeba zostać w domu, to tylko L4? Dlatego ja chyba nie wezmę urlopu, bo chce na wakacje wrócić do swietlicy, to wtedy sobie wezmę jak coś do końca roku.

Ostatnia edycja:
Gabis na 100% można wykorzystać:-) Pracuje w dużej spółce akcyjnej- już dawno mam zaakceptowany ten urlop.Wcześniej sprawdziłam również w PIP. A może Ty masz umowę która się kończy w trakcie 2010 roku - wtedy rzeczywiście nie możesz całego tylko tyle ile ci przysługuje na ten rok. Jeżeli natomiast macie umowy na czas nieokreślony lub kilkuletnie- urlop za 2010 od razu można wykorzystać w całości ( ja mam 26 dni).

Ostatnia edycja:
Moniczkaleg83 dzięki:-) w ten sposób przedłużę sobie płatny urlop aż o 56 dni :tak:
bo mam zaległy a do pracy zamierzam wrócić aż Nikolka będzie jadła inne rzeczy niż cycusia i zacznie chodzić czyli na jesień albo od nowego roku.Zobaczymy;-)Oj ciężko będzie przerwać tę pępowinę !!!:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry