Dziewczyny czy jezeli skonczyla mi sie umowa o prace w czasie trwania macierzynskiego i nie przedluzyli mi umowy to tez automatycznie trace macierzynski?? bo juz nie wiem czy sie nalezy tylko tym co sa zatrudnieni czy mi powinien zus nadal kontynuowac ?? Bo w listopadzie mi rozwiazali umowe i w grudniu juz nie dostalam macierzynskiego :-( a powinnam miec do lutego
reklama
Juz wszystko wiem ... nalezy mi sie nadal macierzynski tylko w pracy niedopatrzylki i do zusu moich dokumentow nie wyslali
Szyszunka jak bedziesz wiedziala co i jak z tym przedluzeniem to daj znac bo ja bede do nich dzwonic i zalatwiac ale dopiero jak dotra moje papiery
Szyszunka jak bedziesz wiedziala co i jak z tym przedluzeniem to daj znac bo ja bede do nich dzwonic i zalatwiac ale dopiero jak dotra moje papiery
eli88
Fanka BB :)
dziewczyny dzwoniłam do kadr.. pani poinformowała mnie że przysługują mi od stycznia 2010 2 dodatkowe tyg urlopu maciezynskiego a mojemu mężowi 1 tydzien urlopu ojcowskiego (nie mylić z tacieżyńskim) zadzwoncie sobie do waszych firm, kadrowe na pewno są już po najnowszych szkoleniach :-) ja jutro będę wypisywac wnioski :-)
Moniczkaleg83
Ustawodawca nie przewidział typowego wzoru na napisanie tego wniosku, więc można po prostu napisać. Zwracam się z prośbą o udzielenie 2 tygodni dodatkowego "fakultatywnego" urlopu macierzyńskiego. Od dnia do dnia i już:-) Możecie też od razu pisać o urlop nie tylko za rok 2009 ale od razu za 2010 ( całość lub tylko część) i pracodawca zobowiązany jest go udzielić. Ja już tak zrobiłam, macierzyński kończy mi się za kilkanaście dni........
rezeda
Ja już składałam te wnioski przed świętami. Małżon mi to napisał w taki sposób:
[FONT=Garamond, serif]Wniosek[/FONT]
[FONT=Garamond, serif] Na podstawie art. 12 Ustawy z dnia 06.12.2008 o zmianie ustawy – Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw, wnoszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni.
Od razu składałam też wniosek o urlop za 2009. Macierzyński kończy mi się 11.01
[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]Wniosek[/FONT]
[FONT=Garamond, serif] Na podstawie art. 12 Ustawy z dnia 06.12.2008 o zmianie ustawy – Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw, wnoszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni.
Od razu składałam też wniosek o urlop za 2009. Macierzyński kończy mi się 11.01
[/FONT]
reklama
Podziel się: