reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zagadnienia prawne, macierzyńskie becikowe L4 itp

reklama
czy wiecie jak policzyć sobie dochód do tego wychoawczego tzn. za który rok i czy np L4 czy macierzyński jest liczony jak zwykły dochód,
czy któraś z was może będzie korzystać z możliwości zmniejszenia etatu i czy pracodwca musi sie na to zgodzić a potem na nasze życzenie przwrócić nam cały etat

czy wiecie jak policzyć sobie dochód do tego wychoawczego tzn. za który rok i czy np L4 czy macierzyński jest liczony jak zwykły dochód,
czy któraś z was może będzie korzystać z możliwości zmniejszenia etatu i czy pracodwca musi sie na to zgodzić a potem na nasze życzenie przwrócić nam cały etat
Słuchaj jedz do urzędu skarbowego.Weź dochody za 2008 rok i złóź do urzędu gminy.A wyliczyć możesz to w taki sposób.Twoje dochody + dochody twojego M podziel to przez ilość osób zameldowanych w domu i podziel to przez 12 i wyjdzie ci jaki jest docho d jednego członka rodziny.

Nie wiem jak wyliczyc dochód. Ale jeśli chodzi o zmniejszenie etatu to jak pytałam to musi się zgodzić. Ale szczegółów nie znam bo zdecydowałam się jednak na wychowawczy.

Przyznano mi wychowawczy:)Cieszę się bardzo.400zł z jednej strony to mało a z drugiej dużo_Oriętujecie się może na co moge jeszcze złożyć podania o jakieś dofinansowanie??Czy na leki moge dostać pieniądze?Bo na same leki od tego gronkowca miesięcznie wydaje prawie 300zl a o reszcie nie wspomne.Mój M nie wyrobi na wszystkie opłaty itp.A jeszcze pożyczkę spłacam którą na szkołę wziełam.Jak coś będziecie wiedziały to dajcie znać.

Do góry