reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

To chyba ten klimat tak działa, bo ja też trochę przytyłam na wakacjach.Nie martw się jak wrócisz to pewnie spadnie bo mi spadła(kilka razy dziennie na 4 piętro)

Też codziennie dygam na 4. pięterko i z powrotem po klika razy, więc się nie martwię... zresztą smacznie jest więc co tam ;DDD

reklama
Ja tez powoli mniej, 7 kg mi jeszcze zostało. Teraz przestaje już karmić, więc sie wezmę solidnie za siebie.

Kwiatek, Ty chyba ćwiczysz na orbitreku? Kupilam sobie ostatnio, bo nie mam kiedy na silownie biegac - Ty ustalasz sobie jakis specjalny trening? Jak z obciazeniami?

Kurde nie wiem jak na tym ćwiczyć, żeby szło w spalanie kalorii a nie przyrost mięśni..
nie wiem jaki masz pewnie jakis nowoczensiejszy ja mam co prawda magnetyczny ale bez wiekszych bajerów
u mnie sie tam nie ustala treningów tylko pokretło jest i ja sobie tym krece raz szybciej raz wolniej tak indywidualnie bez jakiegos tam planu
godzinke dziennie jak jezdzilam po Hani to naprawde waga leciala ze ho hoh
teraz byly te upaly dotego urlopowalismy sie prawie miesiac i nie jezdzilam
ale najwyzszy czas zaczac
moja mama sobie kupila orbitrek taki za ponad 2000 plnów z ekranem dotykowym po to by "miec" bo ani razu go jeszcze nie uzyla
ostatnio jak ogladalam funkce to naprawde fajny sa rózne treningi rozrysowane schematy i jak jedziesz to Ci pokazuje na jakim etapie jestes
super sprawa szkoda ze sie marnuje
póki co ja musze swój odkurzyc
dzieki Forget ze mi przypomnialas
deszcz leje wiec juz wymowek nie mam

a co do Dunkana to juz postanowilam ze jak przestane karmic to sie za to diete biore

słyszałyście o Aerobicznej "6" Weidera ?? moja ciotka robi te ćwiczenia i mówi że mięśnie brzucha zaczynają jej się pokazywać
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.perfekcyjnapani.pl/wp-content/uploads/2008/04/cwiczenia-brzuch.jpg
chyba od jutra zacznę wykonywać te ćwiczenia

Robilam, ale po 2.5 tygodnia z powodu braku jakichkolwiek efektow zniechecilam sie. Moj maz wytrzymal o wiele dluzej, ale tez nie widac u niego jakis rewelacji. Nie wiem, moze nie na wszystkich to dziala.

Ja przeszlam przez caly cykl i co? Nic. Ani odrobinki zmiany na brzuchu nie mialam. Ale to bylo jakies 2 lata temu, moze teraz by zaskutkowalo... Tyle ze mi sie nie chce.

2 tygodnie temu kupilam jeansy. Takie w sam raz, moze troszke zbyt dopasowane he he. Dzis te jeansy sa luznawe... Chudne sama z siebie, jak dobrze, bo leniwa dooooopa ze mne :D

EDIT:

Dziewczyny piszecie o orbiterku, wywnioskowalam, ze to rower stacjonarny. Zdajecie sobie sprawe z tego, ze to cwiczenie kardio... Zeby zaczac spalac tluszcz musicie pedalowac z duza predkoscia przynajmniej przez 15 minut. Wszystkie cwicznia typu kardio sa cwiczeniami o wysokim natezeniu. Nie wolno ich wykonywac osobom cierpiacym na migreny.
Ja sie teraz wymadrzam, bo narobilam sobie klopotu. Gdy mialam 12 lat zdiagnozowano u mnie migrene. Napady pojawialy sie i znikaly przez lata. Jakies 7 lat temu dostalam jakies sterydy. W efekcie ich przyjmowania utylam 30kg (25kg udalo mi sie po jakims czasie zrzucic...), ale ataki zniknely. 3 lata temu zapisalam sie na spinning. No i sie zaczelo. Migrena wrocila. Od roku mam mniej wiecej spokoj, w sensie nie mam silnych atakow ale to co przezylam po spinningu, to moje.
Poczytalam troche na ten temat i dowiedzialam sie, ze wszystkie cwiczenia typu kardio moga wywolywac ataki migreny u migrenowcow, ale takze u osob z niskim lub wysokim cisnieniem.

Ostatnia edycja:
ja mam niskie cisnienie ale jakos na razie bede próbowac
wiem ze jak juz zaczne to bede cwiczyc kurde tylko kiedy ten pierwszy raz...
Wronka a Ty juz odpalilas orbitreka?
te cwiczenia na brzuch jakos nie czaje
co to znaczy seria 3 powtórzen 3?
chyba jakas blondynka ukryta jestem :)

nie wiem jaki masz pewnie jakis nowoczensiejszy ja mam co prawda magnetyczny ale bez wiekszych bajerów
u mnie sie tam nie ustala treningów tylko pokretło jest i ja sobie tym krece raz szybciej raz wolniej tak indywidualnie bez jakiegos tam planu
godzinke dziennie jak jezdzilam po Hani to naprawde waga leciala ze ho hoh
teraz byly te upaly dotego urlopowalismy sie prawie miesiac i nie jezdzilam
ale najwyzszy czas zaczac
moja mama sobie kupila orbitrek taki za ponad 2000 plnów z ekranem dotykowym po to by "miec" bo ani razu go jeszcze nie uzyla
ostatnio jak ogladalam funkce to naprawde fajny sa rózne treningi rozrysowane schematy i jak jedziesz to Ci pokazuje na jakim etapie jestes
super sprawa szkoda ze sie marnuje
póki co ja musze swój odkurzyc
dzieki Forget ze mi przypomnialas
deszcz leje wiec juz wymowek nie mam

a co do Dunkana to juz postanowilam ze jak przestane karmic to sie za to diete biore

No właśnie nie mam żadnego wypasionego - kupiłam taki za 500 pln bo mi szkoda było kasy na lepszy bo nie wiadomo na ile mi starczy zapału ;-) Mam elektroniczny wyświetlacz, ale natężenie też ustawia się pokrętłem.

Dziewczyny piszecie o orbiterku, wywnioskowalam, ze to rower stacjonarny. Zdajecie sobie sprawe z tego, ze to cwiczenie kardio... Zeby zaczac spalac tluszcz musicie pedalowac z duza predkoscia przynajmniej przez 15 minut. Wszystkie cwicznia typu kardio sa cwiczeniami o wysokim natezeniu. Nie wolno ich wykonywac osobom cierpiacym na migreny.
Ja sie teraz wymadrzam, bo narobilam sobie klopotu. Gdy mialam 12 lat zdiagnozowano u mnie migrene. Napady pojawialy sie i znikaly przez lata. Jakies 7 lat temu dostalam jakies sterydy. W efekcie ich przyjmowania utylam 30kg (25kg udalo mi sie po jakims czasie zrzucic...), ale ataki zniknely. 3 lata temu zapisalam sie na spinning. No i sie zaczelo. Migrena wrocila. Od roku mam mniej wiecej spokoj, w sensie nie mam silnych atakow ale to co przezylam po spinningu, to moje.
Poczytalam troche na ten temat i dowiedzialam sie, ze wszystkie cwiczenia typu kardio moga wywolywac ataki migreny u migrenowcow, ale takze u osob z niskim lub wysokim cisnieniem.

Zielona ja ćwiczyłam przez rok spinning 2-3 razy w tygodniu. Miałam po tym formę jak lekkoatleta :-) No więc u mnie nie ma problemu z treningiem cardio. Tylko właśnie przy spinningu są różne rodzaje treningu - jeden na przyrost mięśni, inny na spalanie kalorii. Stąd było moje pytanie - jak z orbitrekiem?

Nie wiem jak ćwiczyć żeby sobie jakiejś wielgaśnej łydy nie wyhodować :-)

reklama
Kurde, a ja po dwóch dniach diety wysiadłam fizycznie ;/. W połowie dnia, w pracy zaczęły mi się trząść ręce, zrobiło mi się z=słabo i doopa ;/, musiałam zjeść ciastko ;/. Spadł mi cukier za bardzo, bo odstawiłam słodycze. No i zrezygnowałam z chleba, makaronu, ryżu i ziemniaków. Niby poro jadłam warzyw, owoców i mięcha a jednak zasłabłam ;/. Chyba jestem uzależniona od słodyczy i pojawiła się u mnie delirka :|

Do góry