reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

o matko jak ja Ci zazdroszcze...przydalby mi sie taki porzadny masaz, bo odkad Olka zaczela mi w koncu tyc to moje plecy i kolana ledwo zipia...

reklama
moje wlosy zawsze wypadaly dosc mocno, po porodzie to juz prawie lysa bylam, ale teraz jakos siie unormowalo. i tez rosna w zastraszajacym tempie...jak chcialam zapuszczac to jak na zlosc nigdy tak nie rosly, teraz sobie nowa fryzurke zafundowalam i zaloze sie ze za miesiac wlosy beda juz nie do opanowania...

sospettosa z nieba mi spadłas kobieto. Będę stosować ta dietę! Jak skoncze karmic piersia pomysle o Dukanie!zobaczymy, pewnie dalej bede sie odchudzac. Tylko zastanawia mnie czemu nie mozna gotowanej marchewki, ja bardzo lubie gotowana marchewke, a groszkiem uwielbiam, tylko taka kaloryczna bo musi byc maselko i troche maki. Kurcze głodna jestem. Dziewczyny jak ja zazdroszcze ludziom, którzy maj dobra przemiane materii!! ja nie mam, a jesc uwielbiam, gotowac tez
ma wysoki index glikemiczny niestety

bea ja niestosuję żadnych cudów na włosy, ale już od jakichś dwóch miesięcy przestały mi tak wypadać jak po porodzie... moje włosy (jestem naturalnie ruda) cały rok zmieniają kolor, więc trudno mi powiedzieć czy to dziwne :-) do tego często mam naturalne pasemka... ale zaczynam myśleć nad pofarbowaniem się... pierwszy raz w życiu :-D

Moje też odpukać w końcu przestały wypadać.
Ja muszę się przyznać, że poważnie się zastanawiam nad czymś inwazyjnym jeśli chodzi o mój biust:zawstydzona/y:, chyba jedyne co mnie powstrzymuje to a. jeszcze karmię, b. nie mówię zdecydowanego "NIE" jeśli chodzi o jeszcze jedno dziecko:zawstydzona/y:

Ooo ja bym też sobie cycki chętnie zmniejszyła, gdybym nie bała się operacji i powikłań, bo pomniejszanie jest trudniejsze od powiększenia. Moja polonistka z technikum sobie pomniejszała w Wałbrzychu, jak ją gdzieś dorwę to podpytam.

jesli chodzi o wlosy to mi zaraz po porodzie nie wypadaly, zaczely kilka miesieczy pozniej i garsciami mozna bylo je zbierac. Teraz jest juz duuuzo lepiej ale nadal sporo gubie i przy kazdym odkurzaniu (a odkurzam codziennie) jest ich sporo zebranych niestety. ale mam nadz ze bedzie coraz lepiej:)

co dobiustu, to moj sie mi wogole nie podoba i nic na niego nie dziala, tylko grawitacje neistety coraz mocniej. Denerwuje mnie to jak cholera, bo zawsze piekny mialam (moim skromnym zdaniem oczywiscie) a teraz patrzec na niego nie moge. mimo za nadal karmie, to jest juz sporo mniejszy niz byl na poczatku karmienia czy w ciazy, bo mialam GG/H a teraz tylko F ale nadal nieco wiekszy niz przed ciaza.

matko jak ja bym chciala miec rude wlosy!!! od zawsze, ale malowane tak mi sie nie podobaja jak te naturalne, nigdy z dobrym odcieniem nie moglam u siebie trafic, wiec zostaje przy ciemnym blondzie z pasemkami:)

Co do biustu ja z tych z malymi piersiami, miseczka B standardowo, w ciazy mmmmmm-marzenie:) po porodzie mialam probemy z pokarmem, robily mi sie zastoje i wtedy chcialam zeby wrocily do tych sprzed ciazy...teraz sporo bym dala za to zeby znowu byly wieksze heh

reklama
Mnie wlosy tez okropnie wypadaly ale od jakiego 1,5 miesiaca jest spokój, i teraz odrastaja!!! Jak ja wygladam hehe, wszedzie odstaja mi takie krutkie (ok3-4cm) wlosy a najbardziej "grzywka". Dzis na sylwa mialam miec zaplecione francuzy ale sie nie da bo wyglada to komicznie z tymi odstajacymi wlosami, a farbowac juz powinnam po 2 tygodniach bo odrost taki jak kiedys po miesiacu.
Co do piersi to szczerze nie widac po nich ze mama jestem. W zasadzie ygladaja jak przed ciaza ale ja male zawsze mialam. Mam zamiar je powiekszyc i wlasnie z M rozmawialm ale oboje stwierdzilismy ze napewno nie taki rozmiar jak mialam po porodzie bo czulam sie az wulgarnie(nigdy nawet nie myslalm ze moge miec tak rozmiar wiec prosze dziewczyny z duzym biustem abyscie nie poczuly sie urazone) wiec mysle o jakims takim C ale to dopiero po 2 dziecku

Do góry