reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

kici oczywiscie nie kazdy ma czas. Ja tez nie mam czasem go za wiele i bardzo mi sie nie chce nic ale ruszam tyłek i idę pocwiczyc i wtedy mowie ze to byl najlepszy pomysl bo mam powera 2x wiecej :)

reklama
co chwile slysze o cudownym dzialaniu odchudzajacym biegania, a ja sie zmusic nie moge. Nie lubie biegac.
Bola mnie kolana, aktywizujemi sie przez bieganie mifrena - choc nie zawsze... Poza tym, musialabym chyba wstawac o 7ej, zeby nie dostac udaru slonecznego, a o siodmej powietrze jest bardzo mrozne...

Kici, w przepisach na ten chlebek dukanowski jako jeden ze skladnikow wymieniony jest odtluszczony serek. Czym mozna go zastapic?

Jezzzuuu Katik jak ja CI współczuję! Byłam pewna że Pupp to tylko choroba ciazowa i potem znika- przerazające to co piszesz! oby jednak lekarze znalezli jakąś maść czy coś...

Katik nawet nie umiem sobie wyobrazić tego swędzenia brrrrrr.... I też sądziłam, że to tylko w ciąży taka przypadłość. Oby to zdiagnozowali, żebyś mogła się pozbyć na zawsze diabelstwa

U mnie obyło się bez diety. Karmienie i praca wyciągnęły tłuszczyk. Tylko brzuszek pomarszczony czeka na cud :-)

co chwile slysze o cudownym dzialaniu odchudzajacym biegania, a ja sie zmusic nie moge. Nie lubie biegac.
Bola mnie kolana, aktywizujemi sie przez bieganie mifrena - choc nie zawsze... Poza tym, musialabym chyba wstawac o 7ej, zeby nie dostac udaru slonecznego, a o siodmej powietrze jest bardzo mrozne...

Kici, w przepisach na ten chlebek dukanowski jako jeden ze skladnikow wymieniony jest odtluszczony serek. Czym mozna go zastapic?
mnie chodzi o chleb który dałam wam w przepisach w Wordzie. ten chleb wygląda jak normalny chleb taki z piekarni :-) w skład wchodzą otręby(150g), mąka kukurydziana(pół szklanki), jogurt naturalny(150ml), drożdże(50g świeżych lub dwie saszetki Dr Oetcer takie zielone), łyżeczka soli i 3 żółtka. ja jeszcze dodatkowo do smaku daje cebulę lub czosnek (można też suszone pomidory) i papryka w proszku. Robiłam też z mąki pszennej i też wychodzi smaczny ( ale z pszennej robiłam niedawno czyli po diecie )

co do tego stricto dukanowskiego z jego książki to serek odtłuszczony to np serek wiejski light (czyli ten granulkowy) albo zwykły biały ser o niskiej zawartości tłuszczu.

Kici, dzieki.

U nas nie ma niskotluszczowych serow bialopodobnych... Widzialam cos na ksztalt wiejskiego, ale nie wiem jaka zawartosc tluszczu. Na szczescie pojawily sie jogurty naturalne bez cukru i bez tluszczu... Mam nadzieje, ze uda mi sie zorganizowac skladniki niezbedne do diety :D

zielona...na styczen juz sie przygotowujesz??? Ja póki co testuje potrawy dukanowskie..hehehe moja mama jest na dukanie i jadłam u niej sernik na zimno, delicje, galaretke, kotleciki, i bułeczke ..hehehe póki co wszystki mi smakowało:-)

Wronka, przygotowuje sie, a jakze :D mam nadzieje, ze na checiach sie nie skonczy :) mialam w planie przyspieszyyc diete, ale rodzicielka wlasnie przyznala sie, ze sle paczke dla Kostki, a w niej pierniczki i inne lakocie... wiec sama rozumiesz, ze musze sie poswiecic i zjesc te pysznoscci he he

Wronka, przygotowuje sie, a jakze :D mam nadzieje, ze na checiach sie nie skonczy :) mialam w planie przyspieszyyc diete, ale rodzicielka wlasnie przyznala sie, ze sle paczke dla Kostki, a w niej pierniczki i inne lakocie... wiec sama rozumiesz, ze musze sie poswiecic i zjesc te pysznoscci he he
biedna ty jestes Zielona, zeby tak sie poswiecac!! :p

reklama
Macie jakieś postanowienia noworoczne?

Ja zastosuję dietę dukana jak przestanę karmić, od dzisiaj ostro się biorę za orbitrek, będę więcej wody niegazowanej pić i zapisałam się na angielski:tak: Zajęcia ruszają w styczniu. Nigdy się anglika nie uczyłam, zawsze tylko rosyjski i niemiecki, więc będę nadrabiać;-)

Do góry