reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

reklama
przez weekend u mamy zaczęłam sobie za duzo pozwalac w jedzeniu
tutaj słodycze i inne smakołyki są w zasięgu ręki i złapalam się na tym ze sobie po nie bezkarnei siegam
a jak zjadlam całą dużą niemiecką czekoladę (biało-kawową) to zrozumiałam że to przegięcie
w związku z tym od dziś zaczynam dietę któa według mnie najbardziej nadaje się do zastosowania podczas karmienia piersią
a mianowicie jedzenie częściej a mniej
nieduże posiłki co 3 godziny
do tego muszą to być rzeczy przemyślane np. zamiast śmietany jogurt naturalny itp
i tak rano zjadłam dwie kromki ciemnego pieczywa z wędliną i pomidorem, bez margaryny
po 3 godzinach makaron ryżowy wstążki (polecam pyszny) z gulaszem, o wiele mniejsza porcja niż zwykle
na następny posilek o 16 zaplanowalam jogurt naturalny zmiksowany z borówkami mniam
a przed snem obowiązkowo codziennie brzuszki
chocby ich mialo byc nieiwele to najwazniejsza konsekwencja: codziennie
trzymajcie za mnie kciukasy :)

A ja chciałabym wrócic do karmienia, ale Antosia zadecydowała inaczej i coz. A jak karmila to owszem wrocilam do wagi sprzed ciazy nawet z hakiem a teraz 2kg przytylam...

Kwiatuszku powodzenia :)

Kwiatku kciukasy p[ozaciskane aż ciężko pisać:-p

no ale jak to jest z brzuszkami po cc? też można robić? bo gdzieś mi się obiło o uszy, że ileś m-cy trzeba czekać... wiecie coś?

reklama
dziewczyny powiem wam jedno: w polsce schudnac sie nie da... no chyba ze ma sie taka silna wole ze szok, ja takiej nie mam...

a co ma do chudnięcia kraj ??

ja jestem na ten diecie proteinowej i już ważę tyle co przed ciążą (no brakuje mi 0,5kg) i chce zrzucić jeszcze 3,5kg :-) i utrata wagi jest najlepszym motywatorem :-D tak więc polecam mamom nie karmiącym tą dietę :-)

Do góry