reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

Dobra Dukan nie jest dla karmiacych,ale czy mozna przyrzadzac jakies potrawy z tej diety:confused:

można, tu chodzi o to ,że matka karmiaca potrzebuje wszystkich składników, czyli i węglowodany i tłuszcze i bialka..itd. Na dukanie w pierwszej fazie je się same białka, pozniej białak i warzywa....i dlatego nie mozna jej stosowac, no i do tego tak jak kici wspomniała wydzielają się toksyny, które przedostaja się do mleka. Jednak potrawy dukanoskie możesz sobie od czasu do czasu zrobic;-)

reklama
a ja mam super przepis na krem czekoladowy a'la nutella zgodny z dietą dukana... chce ktoś ? to wrzucę na odpowiedni wątek :-D

Na diete przejde, jak tylko przestane karmic - nie wiem jak dlugo wytrwam, ale sprobowac warto :-). A moze w miedzyczasie waga bedzie mi nadal spadala i dojde do moich wytesknionych 10 kg mniej...
Ciagle sie zastanawiam, kiedy po CC moge zaczac robic brzuszki. Korci mnie, zeby juz zaczac, ale boje sie...

Annaoj kce, swietnie Cie rozumiem. Najgorsze jest odmawianie sobie czekolady... i lodow kawowych... i cytrynowych... i... lepiej juz nie pisze czego jeszcze, bo mnie do sklepu pogna i sie nazre na zapas, poki jeszcze moge haha

Annaoj kce, swietnie Cie rozumiem. Najgorsze jest odmawianie sobie czekolady... i lodow kawowych... i cytrynowych... i... lepiej juz nie pisze czego jeszcze, bo mnie do sklepu pogna i sie nazre na zapas, poki jeszcze moge haha

no to nie ma problemu :-) bo na tej diecie masz przepisy na desery :-D na wspomniany krem a'la nutella na mus kawowy, na mus czekoladowy, na kostkę czekoladową, na sernik, na biszkopt, na sorbety, galaretki, lody dietetyczne, bezy, muffinki, tarty...

jutro będę robić lody dietetyczne zgodne z tą dietą, jak mi będą smakowały to wrzucę przepis ;-)

no to nie ma problemu :-) bo na tej diecie masz przepisy na desery :-D na wspomniany krem a'la nutella na mus kawowy, na mus czekoladowy, na kostkę czekoladową, na sernik, na biszkopt, na sorbety, galaretki, lody dietetyczne, bezy, muffinki, tarty...

mufinki są niezłe, sernik też. mój M dawał słodzik w płynie, bo sypanym nie trafiał z ilością. A wszystkie serki, mleko mają być odtłuszczone, żeby było jak w diecie :)

Dunkan pisze, że dla kobiet w ciąży i mam karmiących proponuje ciągłą 3 fazę, bez dnia z samym białkiem (czyli ograniczona ilość owoców, wysoko węglowodanowych warzyw itp.).

reklama
Laski co to za dieta? Normalnie nie chce mi sie wierzyc ze mozna slodycze jesc na diecie. Jezeli to prawda, to jest to dieta stworzona dla mnie :-)

Do góry