reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane Mamusie :)

aniez pije zielona herbatke ,jem jablka i wode pije do 3L dziennie przez te upaly.Juz odstawilam smazone mieso,duszone tez bo przez nie tez mialam problemy.Jutro zjem na czczco buraczka to moze mnie ruszy:zawstydzona/y:

reklama
tak, tak... ja juz dawno pisalam, ze mi wypadaja. A ze ich duzo i gesto mam - to wypada masa. Stale z sitka z wanny wybieram peeeeelno. I w lozku tez duzo, szalu dostaje, i wiecznie "obieram". A Poli z paluszkow to juz kilkanascie razy wyciagalam moje wlosy.....
no ja tez z łapek wyjmuje i czasem na smoczu od butli są..ale chyba łysa nie bede ?:p

ja mam tragedie zeby spodnie ubrac bylam chudzinka przed ciaza 36 nosila a teraz...niby 7kg zostało ale nie moge nic zalozyc tylko tuniki...:(( ja nadal okresu nie mam pomimo ze od 3 tyg nie karmie cyckiem a wy juz dostałyscie???? tarczyca mi siwruje i pewnie tez waga nie spada...do kitu normalnie - miej człowieku dobry humor

jak sie zmierzyłam to stiwerdziłam ze jestem niewymiarowa gora S talia M a dupa L albo XL :pPP hehehe

u mnie najgorszy brzuch, została mi taka fałda skóro-tłuszczu<??>:eek: zaczynam wątpić w to, że zniknie. Kilogramowo niby nie jest źle, bo około 5 na plusie, ale ciężko było się przełamać do stroju

Anka mam to samo z tą fałdką... wciągnie sie nie martw się. Po pierwszej ciąży też takie cos miałam i wkońcu znikło...
W ogóle jakoś te 3 lata temu bardziej się przejmowałam swoim wyglądem po ciąży ... teraz mi to zwisa :-p

Ja właśnie po pierwszej nie miałam tak, brzuch mi się dosyć szybko zgubił, bardziej w biodrach i cyckach zostało, a w ciąży wtedy przytyłam 9 kg więcej:-(
Ale w takim razie nie tracę nadziei

Dziewczyny mi również zostala taka oponka ehhh... I jak ubieram spodnie to mi się po bokach wylewa...A do brzuszkow nie moge sie jakos pzremóć:-) generalnie to cycka zero a w tyłek to mi nieźle poszło :-)

No, z ciekawosci weszlam i sie nie zezloscilam. Bo ostatnio jak tu bylam, to wszystkie chwalily sie figurami modelek... wrrr...
Teraz to przynajmniej mozna poczytac, ze jednak normalne jestescie :-);-)

Ja tydzien temu zwazylam sie i niby mam tylko 2kg wiecej niz przed ciaza. Niby fajnie, szkoda tylko ze startowalam z wyyyysokiego pulapu. Ale ja generalnie ciezka jestem.

Jeansy rozmaiar 40 (chyba, bo tutaj sa inne rozmiarowki...) wsadze na tylek i nawet sie zapne, przy odrobinie wysilku, niestety natychmiast nad paskiem tworzy sie "lizak", znaczy scisniety tluszczyk gora wyplywa haha. Piersi mam jak stad do Tel Awiwu i spowrotem, szerokie od zawsze biodra mam jeszcze szersze... Nic to, jeszcze kilka tygodni i zmusze sie do kilku brzuszkow (tygodniowo haha), przestane jesc slodkie pieczywo i moze zrzuce tak powiedzmy 10 kg - hehe bo fantazja jest od tego...

Widzę że nie jestem sama bo mnie włosy wypadają w takich ilościach że szok. Małej co chwilę muszę z rączek wyciągać, wyjmować z łóżeczka itd doprowadza mnie już to do szału więc wczoraj skróciłam je o jakieś 15cm zobaczymy czy coś to pomoże. Co do wagi to teoretycznie zostało mi jeszcze 2,5kg na+ ale od jakiś 4tyg nic się nie rusza pomimo iż duuużo mniej jem. W spodnie sprzed ciąży dalej się nie mieszczę- niestety wszystko poszło mi w uda i tyłek. no i brzuszka jeszcze troszke zostało ale jakoś nie mam czasu się tym przejmować.
Mam do Was takie pytanie bo dokładnie 2 tyg temu dostałam okres i z pierwszym dniem zaczęłam zażywać tabletki anty. Ale okres mam do tej pory!:szok: Zaczynam się martwić że coś jest nie tak:-( Właśnie szukam nowego gin żeby iść to skontrolować bo jak zdałam sobie sprawę że to już 2tyg to się trochę przestraszyłam... Jak to było u Was z pierwszym okresem po porodzie?

reklama
Kingunia, ja jakies poltora miesiaca po porodzie mialam niewielkie krwawienie - raczej plamienie - i od tej pory nic. Natomiast pamietam jak 3 lata temu dostalam jakies zle dopasowane tabletki i krwawilam przez miesiac

Do góry