reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

ja rozstepow nie mam wogole
szczesciara! z tego co pamietam nawet sie nie smarowalas niczym.

I najbardziej mnie martwi wyglad mojego brzucha bo cala skore wokol pepka mam tak pomarszczona jak staruszka:-( Mam nadzieje ze masaze i cwiczenia pomoga a jak to to zrobie sobie lifting brzucha
tez tak mam, choc brzuch z tygodnia na tydzien wygloada coraz lepiej, wiec don`t worry...

reklama
Rozstępów przy Oli nie miałam, teraz też jakoś się uchowałam, ale to chyba geny.
Brzuch obwisły i sflaczały,ale waga przedciążowa osiągnięta.
Póki co największą frajdę sprawiło mi doprowadzenie dolnych okolic do porządku:-)

U mnie jeszcze 3 kg do wagi sprzed ciazy. Mieszcze sie tylko w 3 parach spodni hihi. No ale co sie dziwic jak poszlo w tylek i uda:-( U mnie zawsze wszelkie kraglosci pojawialy sie wlasnie w tych partiach ciala. A co do piersi to jak zwykle zero ruchu. Niedosc ze biust maly zawsze to po porodzie slysze tylko komentarze: " no ale cycki to ci nic nie urosly:no:" :-D
A co do brzuszka, to jeszcze troszke go zostalo i wokol pepka rowniez mam skore pomarszczona. trzeba by zaczac jakies intesnywne cwiczenia ale checi brak.

Dziewczynki a jak u was z apetytem? Bo ja mam czasem takie dni ze doslownie zmiotlabym wszystko wokol siebie i musze sie stopowac. Nie wiem czy to efekt karmienia?

Yuuupiiiiiii!! Mieszczę się we wszystkie przedciążowe spodnie!!

Mam pytanie o pas ciążowy: od kiedy można to cudo używać po porodzie SN?

Czekacie do skończenia połogu czy wskakujecie w pasy wcześniej?

Mnie już korci, by go założyć:-)

ja prawie wszędzie mam rozstępy, więc dwa razy dziennie się smaruję, więc nie mam suchej... :eek: ale chyba wolałabym mieć suchą skórę niż te rozstępy

dziewczyny siedze już od 11 w tym pasie i czuje się świetnie... przede wszystkim stymuluje również nerw kulszowy, więc ciutkę łatwiej mi się chodzi... a do tego jaki ja mam płąski brzuch w tym :-D sąsiadka mnie dzisiaj zobaczyła i powiedziała, że świetnie dzisiaj wyglądam :-D humor powraca :-)

nie za szybko na ten pas? podobno to po 6 tygodniach sie stosuje

A mi zostalo jakies 12 kg do zrzucenia.Powoli zaczynam robic brzuszki,a moj partner codziennie masuje mi brzuch oliwka dla dzieci aby skora szybciej sie zregenerowala:-) mam nadzieje ze przyniesie to pozadane przeze mnie rezultaty:tak:
a brzuszki mozna tak szybko
ja sie wszystkiego boje póki sie ten slynny połóg sześciotygondiowy nie skonczy
tak wyszlo ze na wizyte u gina ide po 5 tygodniach a nie 6 wiec sie dowiem czy moge brzuszki, chetnie bym juz porobila bo u mnie zawsze widac efekty po tym cwiczeniu

U mnie do wagi sprzed ciąży zostało 9,5 kg ale zrzucić to chciałabym tylko 4,5-5 kg. Za to brzuch wygląda tragicznie. Cały w rozstępach i sflaczały że aż skóra wisi...wygląda to fatalnie. W nic się nie mieszcze. Ciągle chodze w dzinsach ciążowych. Nie mam pojecia w co się ubiore na chrzciny...
ja na razie również w spodniach ciążowych :(
w bluzkach niby chodzę ale niektóre w biuscie przyciasne, o koszulach na razie moge zapomniec bo guziki sie rozlażą w piersiach
w dniu porodu już nie było u mnie śladu po ciąży - jest mnie chyba nawet mniej, bo luz w spodniach sprzed ciąży. Brak rozstępów - więc jest super
zazdroszczę
i Elvie również :)

barbarka - ja juz nie karmie piersia a apetyt mam taki zebym wilka zjadla...ale ja czesto mam takie napady i po jakis 2 tygodniach tak sie obezre ze potem bede sie odchudzac...i malo jesc... mam jeszcze troche do zrzucenia
moge sie pochwalic ze tez pasuje w spodnie sprzed ciazy, ale tylko te ktore byly wczesniej na mnie za duze...

reklama
nie za szybko na ten pas? podobno to po 6 tygodniach sie stosuje

bynajmniej... pas wspomaga dochodzenie do formy nawet w połogu - wspomaga obkurczanie się macicy, poza tym mnie przede wszystkim podtrzymuje nerw kulszowy, z którym póki co mam problem, ale dzięki pasowi, przynajmniej mogę w miarę chodzić. Położna mi nie zabroniła używać pasa, do tego trzyma prosto kręgosłup :-)

Do góry