reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

reklama
Elvie a jak twoja extra kiecka, która kupiłaś będąc w ciąży na allegro? Pasuje już?
Kuźwa, przyszły mi kozaki, koszulka i tunika a kiecka nie przyszła. Reklamację mailem wysłałam, ale póki co użytkownik nic nie odpisał, a ja oczywiście zapomniałam:/ Dzięki za przypomnienie mi o sukience, będę interweniować ponownie.

Kobietki!! Wchodzę w kolejne spodnie sprzed ciąży!! I to takie spodnie które mi nie "latały" :-D
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Choć waga dalej stoi na 58 z kawałkiem :sorry2:
Brzuch wciągnęłam i jest ok nawet nic mnie nie uwiera... tylko ta wisząca skóra mnie wkurza :wściekła/y: ale jak tylko umówie sie do lekarza to popytam czy mogę spokojnie ćwiczyć już i zabieram się za ćwiczenia. Dołącze do męża który już ćwiczy aerobiczną szóstkę :-D

Widzę, że walka z kg trwa..

Ja zakupiłam sobie taką bardzo szorstką gabkę i masuję się nią codziennie pod prysznicem, a po wcieram jak za ciążowych czasów oliwkę. Codziennie na kilka godzin zakładam pas ciążowy, niby rozmiar S a nic mi nie daje, nic nie widać aby coś ściskał.. Dziwne to..

Pamiętam jak kiedyś któraś z Was pocieszała, że cellulit widoczny podczas ciąży to ten wodny i znika szybko po porodzie - u mnie już prawie śladu po nim nie ma:-)
ja tez mam ten pas i zakladam go np pod waska sukienke, super wyglada, plaski brzuszek i balkonikow nie widac hihi, ale jak go sciagne to roznicy nie ma...
a co do cellulitu z okresu ciazy to masz racje, u mnie tez juz wogole nie widac, a taki mialam w ciazy ze szok:szok:

dziewczyny ktore sa po cesarce mniej wiecej jak ja, czyli kolo 8 tygodni, mozna juz cwiczyc?? czy jeszcze nie??

Justa - po 6 tygodniach mozesz zaczac delikatnie cwiczyc, ale co do brzuszkow to czytalam, ze nalezy zaczekac do 4 miesiecy po cc, by w srodku wszystko sie zagoilo bez problemu.

Tez juz bym chciala zaczac cwiczyc, jakos z ud i tylka mi spadlo i spada nadal, spacerki z wozkiem sa fantastyczne na to, ale brzuch wisi nadal!!!!!!! I wkurzam sie z powodu tych brzuszkow, bo choc wieczorem opadam z sil, to jednak wiem ze moglabym sie zmobilizowac do cwiczenia by sie tych zwisow pozbyc!

A tak wogole dziewczyny po cc, czy wasz brzuch tez tam na dole tak nad blizna jest nadal zdretwialy? Kurcze moj nadal jest nie w pelni sprawny:eek::eek::eek:

reklama
A tak wogole dziewczyny po cc, czy wasz brzuch tez tam na dole tak nad blizna jest nadal zdretwialy? Kurcze moj nadal jest nie w pelni sprawny:eek::eek::eek:

Niestety u mnie jest.
Tak w ogóle to mój brzuch wygląda dalej tragicznie - jak worek tłuszczu :-( Moja waga przestała spadać, mam jeszcze 9 kg do wagi sprzed ciąży... No ale jak chudnąć jak zywię się chlebem, makaronem i kluskami śląskimi???

Postanowiłam jednak że wracam do normalności. Zaczęłam od wizyty u dentysty - okazało się że nie mam żadnych ubytków :-) Wczoraj też poszłam do fryzjera, spedziłam tam 3 godziny, ścięłam włosy i zrobiłam sobie platynowy blond, a co! :-)

A i jeszcze kupiłam sobie extra szpilki w Ryłko przy okazji ;-)

Do góry