reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

reklama
ja tez mam dlugie, tyle ze koncowki mam bardzo jasne i nie widac. niemniej jednak chetnie zrobilabym jakies zageszczanio-przedluzanie czy cus.

kurde, musze znalezc jakas alternatywe do woskowania (to apropo postu elvie z ogolnego), ba zapuszczanie hairow, az beda gotowe do nastepnej depilacji doprowadza mnie do szalu. Juz nawet wyprobowalam paste cukrowa - swietna, niestety jak mam sobie tyl nog wydepilowac to sie musze w chinskie osiem poskrecac, a i tak g. widze. No i zajmuje mi taka depilacja kilka godzin. Zasadniczym jej plusem jest, ze pasta cukrowa lapie bardzo krotkie wloski, lepiej depiluje, a co za tym idzie wolniej futro odrasta. Na laser mnie nie stac :-(

ja tez mam dlugie, tyle ze koncowki mam bardzo jasne i nie widac. niemniej jednak chetnie zrobilabym jakies zageszczanio-przedluzanie czy cus.

kurde, musze znalezc jakas alternatywe do woskowania (to apropo postu elvie z ogolnego), ba zapuszczanie hairow, az beda gotowe do nastepnej depilacji doprowadza mnie do szalu. Juz nawet wyprobowalam paste cukrowa - swietna, niestety jak mam sobie tyl nog wydepilowac to sie musze w chinskie osiem poskrecac, a i tak g. widze. No i zajmuje mi taka depilacja kilka godzin. Zasadniczym jej plusem jest, ze pasta cukrowa lapie bardzo krotkie wloski, lepiej depiluje, a co za tym idzie wolniej futro odrasta. Na laser mnie nie stac :-(

Chyba kiepsko o taka alternatywę niestety. Jedynie depilator dobry, który łapie małe włoski. No chyba, że o czymś nie wiem. Też poszukuję i jedyne co to jakieś kosmetyki po depilacji, woskowaniu itp. ale te salonowe, które ciężko dostać.

zielona a co to za cudo ta pasta ?

Nie zielona ale odpowiem pasta cukrowa podobnie działa jak wosk i można kupić lub ją samemu zrobić w domu. W necie pełno przepisów jak można zrobić. Natomoiast pasta paście nie równa, ta u kosmetyczki trochę inna niż ta którą sprzedają np. na allegro lub się robi samemu. Ta w salonie faktycznie lepsza bo dłuższy efekt ale o wiele trudniejsza do wykonania samemu.

Aniam, ja robilam paste mniej wiecej tak: 2 szkl cukru, pol szkl. wody i lyzeczka soku z cytryny. Nalezy to gotowac na wolnym ogniu czesto mieszajac. Na necie podaja, ze 10 min. wystarcza, ale to nieprawda. Jakos tak kolo godziny warzylam ten cukier, az nabral bursztynowego koloru. Jak juz masz taki, wylewasz na spodeczek i po chwili powinien wystgnac i zrobic sie lepki. Jak juz bedzie zimny, bedzie tez twardy. Bierzesz kawal takiego twardego karmelu i chwtasz palcami i rozciagasz. W trakcie tego, zmienia kolor na taki troche mleczny. Paste nakladasz cienko i pod wlos, a zrwasz z wlosem. No i ja po tej pascie mam spokoj na jakis miesiac, a po wosku odrasta mi futro juz po 2 tg. Jak pisze megam, mozna kupic gotowa paste na allegro, ale opakowanie kosztuje kolo stowy...

megam, juz wyprobowalam dziesiatki depilatorow, ale efekt oplakany. Nie dosc, ze musze co kilka dni je w ruch wprawiac, to jakas dupa z uszami chyba ze mnie, bo wiekszosc wloskow lamie...

reklama
Do góry