reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane Mamusie :)

Poza tym kremy przeciwzmarszczkowe są po to by się pierwsze zmarszczki nie pojawiły, bo jak się już pojawią głębokie zmary to krem już zlikwidować ich nie pomoże:-(

Też siękiedyś bałam tych z wyższej półki wiekowej używać, ale przekonała mnie moja koleżanka (w ori jest 12 lat), stosuje 2-3razy w roku kremy dla starszych niż jest i wygląda co najmniej 10 lat młodziej niż jej koleżanki z klasy. Nawet Wam mogę na privie foty zapodać jakbyście nie wierzyły na słowo;-)

reklama
Salamandra, nie stosuj tego kremu.
Skora pod oczami jest wybitnie delikatna, i to koszmar traktowac ja od razu z tak grubej rury! Zaczyna sie od delikatnych kremow, dostosowanych do wieku, by skora z nimi wspolpracowala, a z wiekiem przechodzimy do bardziej ujedrniajacych i mocniejszych. Twoja skora , ktora dostanie od razy takiego kopa potem nie bedzie reagowala juz na nic.

Kolejny raz zgadzam sie z Katikowa.

Kingunia, przyspieszacze opalania maja bardzo niskie filtry przeciw szkodliwemu promieniowaniu, a typ karnacji nie chroni przed nim w zaden sposob. Nawet czarnoskorzy ludzie powinni smarowac sie kremami z filtrami.

Laski - specjalnie do kosmetyczek dwóch zadzwoniłam by temat kremów pod oczy dopieścić;-)
Pierwsza, firmowa - powiedziała dokładnie tak, jak mnie uczono. Uff..
Druga, niezależna - stwierdziła, że jeśli salamandra nigdy kremów mocnych nie stosowała a chce sobie stan skóry podreperować to może użyć ten silny, ale tylko max. 7-14dni i tylko na noc, ma to potraktować jako kurację.

Aha, i te opuchnięcia i zasinienia mogą się też pojawiać od nakładania za ciężkich kremów/podkładów w okolicach oczu albo wcierania ich w nieodpowiednim kierunku. Wrażliwce muszą zrezygnować z podkładu i wokół oczu nakładać korektor pod oczy. Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo i zakumałyście, co autorka miała na myśli:-D

Filonka- dzięki, mam kilka odcieni z tej serii , ale one są perłowe a ja wole coś w macie:)
kremów pod oczy nie uzywam, a chciałabym zacząc- ale nie chciałąbym sobie zaszkodzić więc sie waham
Elvie dziękuje za liste , któa podałas zajrze tam zaraz i popatrze

Filonka jak popatrzyłam na cene to prawie spadłam z krzesła ... ale sama przyznasz tusz rewelacja :-)
a ja sie zastanawiam co kupić na buźkę... znaczy nie chcę stosować podkładu i pudru bo nie lubię uczucia i efektu tapety. Nigdy praktycznie zadnych kremów nie stosowalam i nie stosuje. chociaż teraz próbuje w miare regularnie stosować nawilżający krem. Mam kamuflarz z Isadory i tak się zastanawiam co jeszcze mogłabym stosować? Generalnie ma być szybko bo ja nie lubę spędzać na malowaniu więcej niż 5 minut...:zawstydzona/y:

Poza tym kremy przeciwzmarszczkowe są po to by się pierwsze zmarszczki nie pojawiły, bo jak się już pojawią głębokie zmary to krem już zlikwidować ich nie pomoże:-(

Też siękiedyś bałam tych z wyższej półki wiekowej używać, ale przekonała mnie moja koleżanka (w ori jest 12 lat), stosuje 2-3razy w roku kremy dla starszych niż jest i wygląda co najmniej 10 lat młodziej niż jej koleżanki z klasy. Nawet Wam mogę na privie foty zapodać jakbyście nie wierzyły na słowo;-)
Nie wiem, nie przechodzilam szkolen z zakresu kosmetologi czy innych tego typu, ale ogladalam nie jeden program w tv, i przeczytalam nie jeden artykul w gazecie.
I nadal bede obstawac przy teorii, ze po to robia kremy dostosowane do wieku, by przynajmniej starac sie ich wg zalecen stosowac.
Niestety, ale nie dociera do mnie, ze kobieta 30 letnia, z moze i kilkoma zmarszczkami, powinna stosowac krem, na ktorym pisze, ze jest do skory po menopauzie!

I jeszcze jedno: by zmarszczki sie nie pojawialy, nalezy o skore dbac z wyprzedzeniem, ale z glowa, a nie traktowac jej zapobiegliwie kremami dla osob dojrzalych.

Ale.... kazdy robi jak uwaza.
Kolejny raz zgadzam sie z Katikowa.
:-)

reklama
Do góry