reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

kinguunia - siostra mojego M. jeździła na orbitrek w próżni, z podczerwienią. Wydała na to sporo kasy i niby jędrność skóry jej się poprawiła, ale doopa ani uda nie zmalały. Wizualnie efekt wg mnie żaden, a że lato było to ją sobie dokładnie oglądałam;-) Jeździła regularnie latem przez 2,5 miesiąca, codziennie od 19.00 do 21.00, godzinę pedałowała, a potem jeszcze na jakieś rolki masujące szła i kolarium, czyli solarium z kolagenem. Wg mnie bez racjonalnego odżywiania takie cuda efektów nie przyniosą, a ona uzależniona od coli i słodyczami nie gardzi. Jedyne, co jej czasowo pomogło to jakieś zastrzyki połączone z masażami rozbijającymi tkankę tłuszczową, do Lubina na to jeździła i wydawała fortunę. Nie wiem dokładnie jak to całe nakłuwanie wyglądało, ale z rozmiaru 42 szybko schudła do 38 a jak przestała to wystąpił efekt yo-yo i teraz znów ma 42, jak nie 44.

Dresy też lubię, ale tylko w domu w nich chodzę i biegać.

reklama
elvie zalezy kto co oczekuje. Ja chce poprawic jedrnosc i wyglad swojej skory i nie licze na utrate wagi ani cm w udach czy tylku. Najwazniejsze ze ja juz jestem zadowolona

podzielam opinie co do zdjecia na molo:) i przy motorze:) jak je zobaczylam to szczeka mi opadla:) zawsze chcialam tak wygladac:)

ja poki co walcze z wystajacym brzuszkiem, probuje cwiczyc brzuszki ale srednio, nawet bardzo srednio mi to idzie...

kingunia - też się kiedyś folią owijałam:-D Brałam prysznic połączony z peelingiem takim ostrym, potem antycellulitowy żel wmasowywałam i owijałam się folią, ale nie ćwiczyłam w folii tylko na 1h wskakiwałam pod kołdrę. Pamiętam, że mimo kołdry było mi zimno. Skuteczne to było, ale zrobiłam chyba 3 razy i mnie kosmetyczka uświadomiła, że mam za płytko unaczynioną skórę, skłonną do pękających naczynek i mi takich cudów wykonywać nie wolno:-(

To prawda gubienie wagi jest szybkie,ale efekt yo-yo jeszcze szybszy :dry: Widze to po znajomych.
U mnie wyszyly jakies badania nie za dobre,cos hormonki mi szaleja.
Za to super cwiczenia na brzuch dostalam i najfajniejsze jest w tym,ze coraz lepiej mi wychodza,a wczesniej nawet jeden raz nie moglam podniesc nog do gory :-)
Otoz w pozycji lezacej,podnosi sie obie zlaczone nogi,po czym opszucza sie do ok 30' od poziomu podlogi i spowrotem do gory i do 30'.Lepsze to niz zwyczajne brzuszki,bo dziala i na tulow i na uda :-D Tylko mozna je robic 10x po czym liczy sie do 20 i znow 10x i max 100razy.
Ja stosuje 150 przysiadow i 100 "brzuszkow" 3x dziennie i 2x dziennie tance-podskakiwance przy muzyce i litry wody,bo sie niezle napoce przy tym.Ale nie robie tego dla schudniecia,bo szczerze te wszystkie pizze i slodycze,oraz litry mleka i kg serow robia swoje ;-)

WOW!!! jestem pod wrażeniem!!

kurde, a ja się do niczego nie mogę zmotywować. niech się już cieplej zrobi to będę z Młodą na spcery dłuuuugie pomykać

Bea kobieto skąd Ty masz tyle siły i zaparcia? Podziwiam
ja może też bym chciała ćwiczyć ale na chceniu się kończy. Jedyną formą ruchu u mnie jest spacer, nie ma czy mróz czy deszcze godzinę spacerujemy przynajmniej!

Bea to troche mnie pocieszyłaś:) i tak gratuluję tego, że codziennie sie potrafisz zmotywować do ćwiczeń. U mnie z ta motywacja słabo...

A ja muszę się pochwalić, nie robie w zasadzie nic jedynie ten body space, jem co chce(fakt że mniej bo nie mam czasu ;-)) i waże mniej niż przed ciążą jest w końcu 52kg ale jestem z siebie dumna:-)

ja tez w czasie ciazy dostalam duzy cellulitis, ale dawno juz zniknal... i mam nadzieje ze nigdy nie wroci...
i serio to nie wiem czym to mozna zwalczyc, wiem tylko ze moja kumpela stosowala jakies cuda kremy i ma jeszcze gorszy cellulit teraz... ale ona raz grubnie raz chudnie i to cale zycie... i to tez od tego ma tak mocno

reklama
Do góry