reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

kinguunia - siostra mojego M. jeździła na orbitrek w próżni, z podczerwienią. Wydała na to sporo kasy i niby jędrność skóry jej się poprawiła, ale doopa ani uda nie zmalały. Wizualnie efekt wg mnie żaden, a że lato było to ją sobie dokładnie oglądałam;-) Jeździła regularnie latem przez 2,5 miesiąca, codziennie od 19.00 do 21.00, godzinę pedałowała, a potem jeszcze na jakieś rolki masujące szła i kolarium, czyli solarium z kolagenem. Wg mnie bez racjonalnego odżywiania takie cuda efektów nie przyniosą, a ona uzależniona od coli i słodyczami nie gardzi. Jedyne, co jej czasowo pomogło to jakieś zastrzyki połączone z masażami rozbijającymi tkankę tłuszczową, do Lubina na to jeździła i wydawała fortunę. Nie wiem dokładnie jak to całe nakłuwanie wyglądało, ale z rozmiaru 42 szybko schudła do 38 a jak przestała to wystąpił efekt yo-yo i teraz znów ma 42, jak nie 44.

Dresy też lubię, ale tylko w domu w nich chodzę i biegać.

reklama
elvie zalezy kto co oczekuje. Ja chce poprawic jedrnosc i wyglad swojej skory i nie licze na utrate wagi ani cm w udach czy tylku. Najwazniejsze ze ja juz jestem zadowolona

podzielam opinie co do zdjecia na molo:) i przy motorze:) jak je zobaczylam to szczeka mi opadla:) zawsze chcialam tak wygladac:)

ja poki co walcze z wystajacym brzuszkiem, probuje cwiczyc brzuszki ale srednio, nawet bardzo srednio mi to idzie...

kingunia - też się kiedyś folią owijałam:-D Brałam prysznic połączony z peelingiem takim ostrym, potem antycellulitowy żel wmasowywałam i owijałam się folią, ale nie ćwiczyłam w folii tylko na 1h wskakiwałam pod kołdrę. Pamiętam, że mimo kołdry było mi zimno. Skuteczne to było, ale zrobiłam chyba 3 razy i mnie kosmetyczka uświadomiła, że mam za płytko unaczynioną skórę, skłonną do pękających naczynek i mi takich cudów wykonywać nie wolno:-(

To prawda gubienie wagi jest szybkie,ale efekt yo-yo jeszcze szybszy :dry: Widze to po znajomych.
U mnie wyszyly jakies badania nie za dobre,cos hormonki mi szaleja.
Za to super cwiczenia na brzuch dostalam i najfajniejsze jest w tym,ze coraz lepiej mi wychodza,a wczesniej nawet jeden raz nie moglam podniesc nog do gory :-)
Otoz w pozycji lezacej,podnosi sie obie zlaczone nogi,po czym opszucza sie do ok 30' od poziomu podlogi i spowrotem do gory i do 30'.Lepsze to niz zwyczajne brzuszki,bo dziala i na tulow i na uda :-D Tylko mozna je robic 10x po czym liczy sie do 20 i znow 10x i max 100razy.
Ja stosuje 150 przysiadow i 100 "brzuszkow" 3x dziennie i 2x dziennie tance-podskakiwance przy muzyce i litry wody,bo sie niezle napoce przy tym.Ale nie robie tego dla schudniecia,bo szczerze te wszystkie pizze i slodycze,oraz litry mleka i kg serow robia swoje ;-)

WOW!!! jestem pod wrażeniem!!

kurde, a ja się do niczego nie mogę zmotywować. niech się już cieplej zrobi to będę z Młodą na spcery dłuuuugie pomykać

Bea kobieto skąd Ty masz tyle siły i zaparcia? Podziwiam
ja może też bym chciała ćwiczyć ale na chceniu się kończy. Jedyną formą ruchu u mnie jest spacer, nie ma czy mróz czy deszcze godzinę spacerujemy przynajmniej!

Bea to troche mnie pocieszyłaś:) i tak gratuluję tego, że codziennie sie potrafisz zmotywować do ćwiczeń. U mnie z ta motywacja słabo...

A ja muszę się pochwalić, nie robie w zasadzie nic jedynie ten body space, jem co chce(fakt że mniej bo nie mam czasu ;-)) i waże mniej niż przed ciążą jest w końcu 52kg ale jestem z siebie dumna:-)

ja tez w czasie ciazy dostalam duzy cellulitis, ale dawno juz zniknal... i mam nadzieje ze nigdy nie wroci...
i serio to nie wiem czym to mozna zwalczyc, wiem tylko ze moja kumpela stosowala jakies cuda kremy i ma jeszcze gorszy cellulit teraz... ale ona raz grubnie raz chudnie i to cale zycie... i to tez od tego ma tak mocno

reklama
Do góry