reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

reklama
Holly - z jakimikolwiek ćwiczeniami obciążającymi brzuch musisz poczekać do wizyty kontrolnej u gina - tak 6-8 tygodni - tak przynajmniej mówiła nam ostatnio instruktorka na gimnastyce, a w przypadku CC mówiła, że najlepiej jeszcze zrobić kontrolnie USG żeby zobaczyć jak tam blizna na macicy.

Ja od ok 4 mc stosowałam oliwkę Hipp,a później jak pojawiły się małe kreseczki zaczęłam stosować Perfecta mama i stosuję cały czas-nie widzę by się jakoś nasiliły-raczej dla mnie stoją w miejscu,ale nie wiadomo co będzie po porodzie ;/

kami - perfecta daxa ma nie za ciekawy skład o ile dobrze pamiętam.

lile-Czy ja wiem, kobiety sobie go chwalą, no i działa...
Na razie to mam ten Elancyl, ale tak jak pisałam.

efinka-no właśnie to samo miałam Dax perfecta mama, ale potem przestałam na chwilę smarować i kupiłam ten elancyl i jest masakra, a wcześniej to te które wyszły się już nie pogłębiały, a wręcz jaśniały po tym daxie.

Mi w sumie tak bardzo te rozstępy nie przeszkadzają, nawet mimo tego że są tak straszne, ale tak Mi głupio u lekarza jak pokazuję brzuch i widzę jakby oni myśleli 'o jezu chyba o siebie nie dbała czy coś' że tak wygląda :/ ;(

Ostatnia edycja:
lile-Czy ja wiem, kobiety sobie go chwalą, no i działa...
Na razie to mam ten Elancyl, ale tak jak pisałam.

Mi w sumie tak bardzo te rozstępy nie przeszkadzają, nawet mimo tego że są tak straszne, ale tak Mi głupio u lekarza jak pokazuję brzuch i widzę jakby oni myśleli 'o jezu chyba o siebie nie dbała czy coś' że tak wygląda :/ ;(

Skoro tak uważasz. Generalnie na zachodzie kosmetyki z parabenami są zdecydowanie odradzane kobietom w ciąży - powodują m.in. przedwczesne dojrzewanie u dziecka i pare innych fajerwerków. Przynajmniej takie są opinie lekarzy. Ale jeśli to podważasz, to zakładam, że wiesz co mówisz. Ja zrezygnowałam z Daxa i używam kremu, który nie zawiera szkodliwych konserwantów i jak na razie skóra jest ok. Z rozstępami jest tak, że jeśli masz genetyczne predyspozycje to czasem choćbyś używała 15 kremów to i tak wyjdą. A lekarz dziennie ogląda wiele brzuchów, z czego połowa z rozstępami. Nie sądzę, żeby robiły na nim jakiekolwiek wrażenie ;-).

Może masz rację z tym kremem, nie wiem nie kócę się, na razie go nie używam więc Mi to obojętne ;D

no tak on zapewne widzi pełno brzuchów takich, ale ja myślę że mój jest 'najstraszniejszy' ;D

normalanie wysypało mnie....:(
na dole brzucha seria czerwonych rozstępów: co z tym zrobić? smaruję sie cały czas czymś, gąbka też wchodzi w grę i co? jak widać nic... czy ktoś ma jakiś pomysł jeszcze?

reklama
normalanie wysypało mnie....:(
na dole brzucha seria czerwonych rozstępów: co z tym zrobić? smaruję sie cały czas czymś, gąbka też wchodzi w grę i co? jak widać nic... czy ktoś ma jakiś pomysł jeszcze?

jola,nie jesteś sama z tymi kreseczkami-choć ja już się do nich przyzwyczaiłam...codziennie robię masaż gąbką podczas prysznica,codziennie smaruję kremem i dalej są ...raczej w ciąży już nam nic nie pomoże-musimy się uzbroić w cierpliwość i zacząć walkę dopiero po porodzie-nie mamy innego wyjścia niestety :/

Do góry