reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

Dziewczynki,wiecie coś na temat stosowania kosmetyków antycellulitowych w ciąży??
U mnie od jakiegoś czasu nasilił się znacznie(bo wcześniej,przed ciążą- też lekki miałam),szczególnie na pośladkach i udach,mimo że wcale tak bardzo nie przytyłam(ok 6 kg) i piję dużo wody (min 2litry dziennie)...
Nie wiem jak mam sobie z nim poradzić by nie zaszkodzić mojemu maluszkowi :-(

reklama
Niestety większość balsamów i środków na cellulit jest zabronionych w ciąży. A te, które można stosować nie są skuteczne, więc szkoda kupować.
Musisz poczekać do rozwiązania. ;-) Mi też się troche nasilił, szczególnie na pośladkach ale jakoś trzeba wytrzymać..

Walka z cellulitem w ciąży za pomocą balsamów trochę mija się z celem ... bo zamiast cellulitu grożą nam wtedy rozstępy ... lepiej chyba poczekać bo z cellulitem jednak łatwiej niż z rozstępami ...

ogolnie to rozstepow nigdy sie nie pozbedziesz calkowicie to jest pewne ja mam na pupie,nogach pod kolanami na plecach rozstepy i zaplacilam za laserowe leczenie tego co niby mialo pomoc a tu gowno jeszcze sie powiekszyly teraz robia mi sie na piersiach i z kazdym jednym ktory sie pokarze sie smieje mam poprostu nowego towarzysza i moj marcin tez to tak odbiera nie doluje sie bo zawsze moge zalozyc rajstopy ciemniejsze dla kobiet z zylakami i nie widac nic stosowalam nawet oliwke dla dzieci i na nogach mi nie zniklo ale na zebrach sie zmniejszyly jak rozstepy to na tluszczac trzeba a jak celulit choc uwarzam ze nie jest straszny jak rozstepy to jak na razie masowac i bedzie nikl po woli a po ciazy sie wezmiesz za niego ja celulitu nie mam ale jestem pasiasta przez swoj bardzo szybki przyrost wagi kiedys i zdecydowanie za szybko uroslam w 6kl podstawowki juz mialam 174cm i jeszcze rosne chyba bo ostatnio zauwarzylam ze jestem ciut wyzsza od marcina:szok:

Ja rozstępów mam kilka na bioderkach,ale to są moje stare pozostałości z przed jakiś 6 lat kiedy nagle zrobiło mi się tu i uwdzie ciut za dużo ciałka:-D
Jak narazie(odpukać;-)) w ciąży nie zauważyłam żeby mi się jakieś nowe pojawiły...Tylko ten uporczywy cellulit mnie strasznie drażni,ale po ciąży napewno się za niego wezmę dość ostro:-DNawet mężuś mi obiecał,że wykupi mi karnet na zabiegi w jakimś SPA po ciąży,bym się lepiej poczuła;-)

u mnie rozstępów na razie odpukać nie widać, ale cellulit to straszny i też zamierzam się za to zabrać dopiero po porodzie, bo teraz to walka z wiatrakami jak woda się zatrzymała w organiźmie :)

rozstepy nie sa straszne ale jak mi sie robily to mnie bolaly na przyklad i takie fioletowe naj pierw byly a pozniej olbrzymie blizny lekarze nic nie poradzili tylko zalecili zabiegi laserowe ale dupa nie na moje rozstepy a na celulit wiem ze dobre sa z avonu takie balsamy kazda kolsultantka podpowie na pewno ja nie mam wiec sie nie znam ale moja siostra ma i miala taki fajny miodowy slicznie pachnial ale ja nie moglam urzywac bo alergie mam:-(

Ja w trakcie każdej kąpieli masuje uda, pośladki i bioderka rękawicą a potem dużo balsamu i po 2mcach widzę różnicę. Tylko ostatnio troszke odpuścilam i znowu mam, więc myślę że to potrzeba naprawdę czegoś wiecej. Mam to samo postanowienie - ćwiczenia, ale to POTEM

a ja doszlam do wniosku takiego- owszem trzeba troszke o siebie dbac itd. ale badzmy realistkami- jakies "ubytki" musza sie pojawic na naszym ciele bo w koncu wszystko sie tam caly czas rozciaga itd. wiec porozmawialam sobie z moim Mezem na ten temat i juz mi objecal, ze jak sie dzidzia urodzi to wyznaczamy tych kilki "chwil' kiedy on sie bedzie zajmowal małą a ja bede ten czas miec dla siebie zeby jakos to cialo odbudowac. Wilk syty i owca cała- on spedzi wiecej czasu z malenstwem a ja sie zrelaksuje chocby biegajac i wklepujac sobie rozne kosmetyki w siebie :-)

reklama
ja też już ustaliłam z mężem, że jak mam być laską to niestety trochę to będzie kosztowało, ale po porodzie na jakieś zabiegi pochodzę do tego siłownia i może do wiosny będę wyglądać jak człowiek :)

Do góry