reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

aduska - ja też pierwszy raz poszłam sama, bo Warszawa jest duża i dziewczyny chodzą w inne miejsca ... ale na zajęciach jest zawsze kilka przyszłych mam, z którymi można porozmawiać, a wiele z nich jest już na ostatniej prostej i mają naprawdę sporo informacji o szpitalach, szkołach rodzenia i takich tam :-)

reklama
Kasia_B tylko ze ja przed ciążą wyrywalam sobie kilka takich grubych raz na miesiąc, a teraz z kilku zrobilo sie duuzo wiecej i juz nie mam wyjscia, niby brzucha nikomu nie pokazuje, sama dla siebie to robie bo zle mi jak sa takie klujace :/ po za tym nie chce tez zeby moj P musial je ogladac, bo nie wyglada to fajnie :D

Czy ktoś z okolic Piastowa, Pruszkowa może chciałby się wybrać na basen Kapry w Pruszkowie w ramach sportowania się ciążowego? W towarzystwie przyjemniej :)

nasze mocarne włoski z brzuszka znikną, a raczej zjaśnieją i będzie jak wcześniej, tylko ich nie wyrywajcie, bo to jak po depilacji na nogach będą mocniejsze i na stałe, więc lepiej to przeczekac. Co do cwiczen to jak ktos ma ograniczenia przez ciaze polecam piłkę gimnastyczną np. taką z wypustkami - fajny masażyk robi na internecie jest kilka bezpiecznych cwiczeń trzeba szukac jako Fit Ball.

Niewiem czy ten temat był wcześniej poruszany. Mam na dekoldzie drobn krostki, w sumie od początku ciąży, taka drobna wysypak, myślałam że to od balsamu, truskawek itp. Ale cały czas mam. Jak to zlikwidować bo cycuszki fajne tylko te krostki ;/

Trusia77 ja mialam krotki ale na pupie.. i wyczytalam ze na takie rozne skorne problemy jest dobry sudocrem.. kupilam posmarowalam pupe 4 razy i juz prawie wszystkie poznikaly.. moze by Ci pomogl na piersiaki.. najpierw sobie poczytaj w internecie inne opinie :) tylko ze jest dosyc tlusty.. wlasciwie to taka bardziej masc niz krem, wiec najlepiej stosowac na noc.

Ja mam super siłownie, Kurdwanów, Kraków, chodzę na joge 2 razy w tygodniu od stycznia i na początku byłam załamana bo wczesniej dużo biegałam- co okazało się że skraca mięśnie. Nie mogłam nawet dotknąć się rękami na plecach! A teraz szpagat to łatwizna :-) joga wbrew temu co myślałam jest na prawdę godna polecenia. Instruktor zawsze mówi mi jak któryś ćwiczeń mam nie robić i pomaga zrobić inne takie które mają ułatwić poród. Od września mają też zrobić grupę dla ciężarówek więc będzie raźniej. Do tej pory chodziły jeszcze 2 brzusiaste ze mną ale zrezygnowały :-(

Polecam też bieżnie, nie bieg oczywiście tylko szybki spacer pod górkę.

Jest dużo zajęć na które można chodzić, ja jednak zostaje przy jodze i bieżni. Na razie 1 kg na plusie, a jem.... jak smok :)

od poczatku ciazy smaruje sie oliwka, ta co pozniej dzidziusia bedziemy smarowac bo moja sis wytlumaczyla mi (a jest kosmetologiem), ze to najlepiej nawilza skore a w wiekszosci kremow i balsamow 3/4 skladnikow nawilzajacych to woda. No i smarowałam sie oczywiscie po brzuszku tylko bo gdziezby mi tam na piersiach rozstepy wyszly (moje glupie myslenie) i faktycznie, mimo, ze brzuszek juz jest spory to rozstepow nie ma ale piersi podskoczyly mi o 2 rozmiary i pierwsze czerwone paseczki kolo sutkow sie pojawily :-( moje niedopatrzenie..choc powiem szczerze, ze sie tym tak nie martwie. Ciaza to za wspanialy okres dla mnie zebym sie przejmowala kilkoma czerwonymi paseczkami, ktore pozniej i tak robia sie niewidoczne- co nie znaczy, ze nie lepiej by bylo gdyby ich nie bylo ;-) Polecam wiec oliwke bambino. Do tego duzo owocow i warzyw i ruch ruch ruch- a konkretnie wystarczy spacerowac

reklama
Ja kupiłam sobie krem przeciw rozstępom,nie pamiętam nazwy (coś na "f"), tylko przeszkadza mi w nim, że jest taki tłusty.
Nie lubię takiej tłustej warstwy i dlatego nie kupiłam sobie oliwki, bo ona chyba zostawia takie tłuste ślady.

Do góry