reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

reklama
a mi się powiększyly bardzo w ciagu ostatniego tygodnia.. ciagle smaruje, i oliwka, i balsamem, i z gerbera na rozstepy i o :/ zaczynaja sie nad biodrami z 5 cm, a koncza w polowie ud. nic tylko plakac
Nie ma co płakac, pomysl ze zrobily sie dlatego ze Twoj maluszek rosnie i rozwija sie zdrowo :) Mam nadzieje ze pomoglo :)

Ja narazie niemam rostepow ale tez jakos sie specjalnie tym nie przejmuje ze sie pojawia, trudno cos sie potem moze z ym zrobi

wiesz Violett caly czas sobie to tak tlumacze, moglabym naprawde miec 98468934874573 tys. dolegliwosci gdybym tylko wiedziala ze po urodzeniu dziecka znikną i bede mogla w pelni cieszyc sie malutkim dzieciatkiem. Moze to troche egoistyczne ale boje sie ze nie doprowadze sie do porzadku po ciazy, bo zdaje sobie sprawe ze nie bede myslala o sobie tylko kochane malenstwo bedzie najwazniejsze, dlatego tez teraz chce jak najbardziej zadbac o siebie ale nieudolnie mi to wychodzi. np teraz wyrywam pęsetą wlosy spod pępka i dosc mam :(

Aniu - to nie wyrywaj :) Brzuszka i tak nie wystawiasz na światło dzienne przy ludziach ;) A w wielu przypadkach jest tak ze jak się wyrywa to wyrastają jeszcze większe i mocniejsze... Poza tym po co sprawiac sobie ból? ;) Wiadomo ze każda z nas po porodzie chciałaby wyglądac jak przed ciążą :) Ale procent dziewczyn którym się to udaje jest bardzo mały takze uszka do góry :*

ja jak narazie nie mam rozstępów na szczęście.
Włoski jakieś mi się pod pępkiem pojawiły i to czarne! mimo iż ogólnie są jasne... trochę mnie to dziwi i niezbyt ładnie wygląda:zawstydzona/y:
słuchajcie a co z piersiami? smarować? jak tak to czym? i w czym to może pomóc?

Ania ja uwazam ze pzy dziecku tez da sie byc piękna, tylko trzeba chciec :)
Ja narazie oddalam sie w pleni mojemu malenstwu i nie narzekam :)
Uzywam tylko i wylacznie oliwki bo rozstepy jak maja wyjsc to wyjda. Taka natura nasza.

Ja uzywałam oliwki ale odstawiłam, nie lubie uczucia "bycia tłustą" ;) Podobnie jak aduśka używam perfect mama na brzuch, piersi, biodra i pośladki i jestem bardzo zadowolona :) Wybko się wchłania, ładnie pachnie i (wmawiam sobie) ze pomaga na rozstępy bo ich jeszcze nie mam :D
Jola - ja ćwiczę codziennie bądź co 2 dzień. Przedewszystkim pupa, nogi i ramiona :) Ja znalazłam fajnie pokazane ćwiczenia dla cieżarnych na youtubie. Takze jeśli nie macie przeciwskazań to ćwiczenia polecam :)

reklama
a jak z aktywnością fizyczną???
jakieś ćwiczenia czy inne takie :) robicie coś dziewczynki?

ja juz od miesiaca zbieram sie na fitness dla przyszlych mam..i jakos nie moge:) myslę, że po osttanim egzaminie czyli jak juz wakacje w pelni beda to sie wybiore wreszcie:)

Do góry