reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

reklama
Ja uzywam tylko zwyklej Oliwki, stwierdzilam ze nie bede wydawac kasy na kremy na rostepy bo po nich tezmoga wyjsc. Zrestza u mnie w rodzinie nie bylo rozstepow wiec moze ja tez nie bede miala.

Elzu- chyba nie ma reguly na to kiedy one wychodza, mojej przyjaciolce wyszly dopiero pod koniec 8 miesiaca, a kolezance skolei wyszly dwa dni przed porodem.

Ja mam problem tylko z zylakiem :(

A mi rozstępy już wylazły :-( paskudy jedne... no ale cóż...smaruję i jak to nie pomaga to nie będę się nimi przejmować.

a mi się powiększyly bardzo w ciagu ostatniego tygodnia.. ciagle smaruje, i oliwka, i balsamem, i z gerbera na rozstepy i o :/ zaczynaja sie nad biodrami z 5 cm, a koncza w polowie ud. nic tylko plakac

aniu - nie ma co płakać :) raczej każda z nas ma rozstepy jak nie młodzieńcze to ciążowe :) Ja mam znowu inny problem... Zauważyłam że na udach po zewnętrznej stronie popękało mi kilka naczynek krwionośnych i zrobiły sie taki czerwone pajączki... Można cos na to zaradzić? :/
Oliwkę z J&J też odstawiłam... Wywaliło mi po niej cała masę czerwonych krosteczek... Przestałam stosowac i znikneły :) Takze nie polecam.

Po specyfikach ala oliwka też mam suchą skórę. Smaruję więc balsamem. Rozstępy czuję kiedy sie zbliżaja jak swedzi skóra. Ja mam na boczkach i na wew. str ud a dziś wypatrzyłam początki na brzuchu. I co? Balsam za 45zł można sobie..... jak mają wyjść to i tak wyjdą. Mam je chwilowo w nosie bo cieszy mnie rosnący brzuch. Na suwaczku 17t a dzidzia wyjątkowo uparta Hm

jeszcze kilka dni temu strasznie swędziała mnie skóra - zmora w mych oczach o nie rozstępy nadchodzą :szok:- żeby temu zapobiec robię sobie codzienny rytuał: najpierw masaż nóg taki solidny peelingiem z kawy, soli, imbiru i sody oczyszczonej, na brzuszek tylko nakładam - nie masuję; następnie w wannie woda ciepła żeby skóra się rozluźniła z płynem do kąpieli oprócz tego myje się dodatkowo żelem jakimkolwiek przy pomocy szorstkiej gąbki, a na koniec po osuszeniu wcieram jakikolwiek krem nawilżający. Rano wcieram także jakiś krem. I swędzenie zniknęło!!!!!!!!!!!!!! Skóra natomiast jest delikatna i mięciutka... ach....
Początkowo chciałam kupic takie specjalne balsamy dla ciężarnych, ale potem stwierdziłam, że mam z 8 nawilżających normalnych i je wykorzystam.

Natomiast wczoraj zauważyłam, że pękło mi naczynko na prawej piersi... i co z tym zrobic nie mam pojęcia tak jak paulinka109

malamrowka1100, ja to jestem leniuch.. i tylko sie balsamuje :) dobrze w kazdym razie ze kuracje pomagaja :)

Dziewczyny a jakie macie sposoby na piekne stopy? Moje sie ostatnio brzydkie zrobily i musze zrobic porzadek.. kupilam taka skrobaczke metalowa (jakby tarke) ale chcialabym najpierw je wymoczyc, tylko w czym? Zwykla woda z mydlem? Czy moze sola? A moze cos innego jest dobre na piekne stopy? :)

jak skora swedzi to znaczy ze wychodza rozstepy?

Elzu dla mnie najlepsz jest krem Scholla na stwardniale piety troche kosztuje ale po tygodniu skora jak u niemowlaczka!!!

reklama
jak skóra swędzie tzn., że się rozciąga i mogą zacząc wychodzic, bo się skóra mocno rozciąga.

Też mam zrogowaciałe stopy, wypróbuję ten krem Scholla.

Do góry