reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

diablica - mam to samo - smaruję się od przypadku do przypadku:) po kąpieli prosto do wyrka - bo mi zimno zawsze, i myślę tylko o słodkim śnie:) przypuszczam, że gdy pojawią się pierwsze rozstępy to się będę w łazience rozgrzewała wcieraniem tych wszystkich olejków w miejsca narażone:)

PS mamy podobny termin porodu :)

reklama
ja też mam tak samo- jeżeli chodzi o wszelkie balsamy- to używam od przypadku do przypadku...
ale jak w pierwszej ciąży zobaczyłam pierwszy w życiu rozstęp na piersi to dostałam takich spazmów i płaczów, że smarowałam się z zapałem 2-3 razy dziennie przez dobre 3 miesiące :)

Dziś planuję małe zakupki w rossmanie :) Nie wiem tylko jak nasz budżet na to :(

JA chciałam kiedyś kupić tę rossmanową oliwkę na rozstępy, bo ponoć jest bezpieczna i można ją stosować od samego początku ciąży. Niestety jak ją powąchałam, to wyleciałam z rossmanna jak z procy. Nie wiem na ile to wina hormonów - mam ogólnie wstręt do zapachów kosmetycznych - a na ile TEGO konkretnego zapachu. Wg mnie waliło zjełczałym tłuszczem, przysięgam.
Mamolka, sprawdź przed zakupem.

wiolcia co racja to racja
Cristalrose hehehe.. uśmiałam się strasznie :) ..bo jeszcze wczoraj byliśmy w makro z mężem, no i przechodziliśmy koło działu z kostkami zapachowymi do toalet, brisami i innymi odświeżaczami.. a ja jak zaczarowana stałam tam i wąchałam całą tą mega zbieraninę różnych zapachów...heheh

A co do kremów, szamponów, odżywek- to zawsze wącham :)

myangel- ty to masz przerąbane z tymi pawiami. Dbaj tam o gardełko i ząbki.
Mnie za to męczę mdłości jak jadę samochodem ( woreczek trzymam w rączkach przygotowany na wypadek pawia) - w pierwszej ciąży tak nie miałam :/

no i mam pytanko- może któraś usuwa zbędne owłosienie na wosk- czy włoski odrastają tak jak przy depilacji depilatorem? Bo kurcze ja mam taki problem że jak wydepiluję depilatorem to te włoski wrastają mi mocno i fatalnie potem to wygląda. I tak się zastanawiam czy po wosku te włoski również będą miały problemy z 'przebiciem się'...hmm

Mamolka ale juz od dwoch dni nie wymiotuje!!! Zreszta nie narzekam, w pierwszej ciazy w ogole nie wychodzilam z wc :/

Mnie w aucie nie mdli tylko jak ja prowadze. Pasta do zebow mi smierdzi, uzywam Julkowej a jak nie moge umyc to chociaz plynem plucze i nici uzywam :(

Ja nie depiluje depilatorem bo tych wloskow to nie mam wiele, wosku uzywalam dwa razy za bardzo bolało. Ja nogi golę chociaz teraz jakos mi szybciej odrastaja. Uzywam maszynki Venus breeze :D

hehe ja w pierwszej ciąży powiedziałam mojej kochanej elektr. szczoteczce do zębów kategoryczne NIE :confused: No tak mnie od niej odrzuciło,że przez rok używałam zwykłej szczoteczki do zębów ( po porodzie też nie mogłam się przemóc). Ale potem znów się polubiłyśmy.

reklama
podbijam pytanie mamolki o depilację woskiem:) Czy są wśród nas takie które używają do depilacji wosku? Prosimy o cenne wskazówki z tej dziedziny:)

Do góry