reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

diablica - mam to samo - smaruję się od przypadku do przypadku:) po kąpieli prosto do wyrka - bo mi zimno zawsze, i myślę tylko o słodkim śnie:) przypuszczam, że gdy pojawią się pierwsze rozstępy to się będę w łazience rozgrzewała wcieraniem tych wszystkich olejków w miejsca narażone:)

PS mamy podobny termin porodu :)

reklama
ja też mam tak samo- jeżeli chodzi o wszelkie balsamy- to używam od przypadku do przypadku...
ale jak w pierwszej ciąży zobaczyłam pierwszy w życiu rozstęp na piersi to dostałam takich spazmów i płaczów, że smarowałam się z zapałem 2-3 razy dziennie przez dobre 3 miesiące :)

Dziś planuję małe zakupki w rossmanie :) Nie wiem tylko jak nasz budżet na to :(

JA chciałam kiedyś kupić tę rossmanową oliwkę na rozstępy, bo ponoć jest bezpieczna i można ją stosować od samego początku ciąży. Niestety jak ją powąchałam, to wyleciałam z rossmanna jak z procy. Nie wiem na ile to wina hormonów - mam ogólnie wstręt do zapachów kosmetycznych - a na ile TEGO konkretnego zapachu. Wg mnie waliło zjełczałym tłuszczem, przysięgam.
Mamolka, sprawdź przed zakupem.

wiolcia co racja to racja
Cristalrose hehehe.. uśmiałam się strasznie :) ..bo jeszcze wczoraj byliśmy w makro z mężem, no i przechodziliśmy koło działu z kostkami zapachowymi do toalet, brisami i innymi odświeżaczami.. a ja jak zaczarowana stałam tam i wąchałam całą tą mega zbieraninę różnych zapachów...heheh

A co do kremów, szamponów, odżywek- to zawsze wącham :)

myangel- ty to masz przerąbane z tymi pawiami. Dbaj tam o gardełko i ząbki.
Mnie za to męczę mdłości jak jadę samochodem ( woreczek trzymam w rączkach przygotowany na wypadek pawia) - w pierwszej ciąży tak nie miałam :/

no i mam pytanko- może któraś usuwa zbędne owłosienie na wosk- czy włoski odrastają tak jak przy depilacji depilatorem? Bo kurcze ja mam taki problem że jak wydepiluję depilatorem to te włoski wrastają mi mocno i fatalnie potem to wygląda. I tak się zastanawiam czy po wosku te włoski również będą miały problemy z 'przebiciem się'...hmm

Mamolka ale juz od dwoch dni nie wymiotuje!!! Zreszta nie narzekam, w pierwszej ciazy w ogole nie wychodzilam z wc :/

Mnie w aucie nie mdli tylko jak ja prowadze. Pasta do zebow mi smierdzi, uzywam Julkowej a jak nie moge umyc to chociaz plynem plucze i nici uzywam :(

Ja nie depiluje depilatorem bo tych wloskow to nie mam wiele, wosku uzywalam dwa razy za bardzo bolało. Ja nogi golę chociaz teraz jakos mi szybciej odrastaja. Uzywam maszynki Venus breeze :D

hehe ja w pierwszej ciąży powiedziałam mojej kochanej elektr. szczoteczce do zębów kategoryczne NIE :confused: No tak mnie od niej odrzuciło,że przez rok używałam zwykłej szczoteczki do zębów ( po porodzie też nie mogłam się przemóc). Ale potem znów się polubiłyśmy.

reklama
podbijam pytanie mamolki o depilację woskiem:) Czy są wśród nas takie które używają do depilacji wosku? Prosimy o cenne wskazówki z tej dziedziny:)

Do góry