reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

no dobra ja uzywam wosku :) i to w wielu miejscach eheh, uzywam tez depilatora ale po nim faktycznie wloski wrastaja no i jak porownam bol to z depilatorem bylo tak ze siedzialam z jedna noga zaciskajac zeby a potem musialam odsapnac chwile (mam sporo wloskow i sa bardzo mocne):szok:
a z woskiem to kilka zerwan plastra i wszystko pieknie sie odrywa a nozki i inne czesci gladkie dluzej wedlug mnie niz przy depilatorze, poza tym jak zaobserwowalam z depilatorem szybciej czuje tz szczotke jak przejade dlonia natomiast przy wosku tego nie ma, podejrzewam ze depilator wiele wloskow ze tak to ujme przycina i stad problem szczoty i wrastania. Z woskow polecam Tanite, plastry rozgrzewaja sie szybciutko w rekach a jak ktos ma mocniejsze troche owlosienie to Veet jest rewelacyjny, no i jak nalozycie plaster to naciagnijcie reka niezrywajaca skore, bedzie mniej bolalo i szybciej pojdzie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
brrrr:) Salomii twarda jesteś:D ale biorąc pod uwagę moje coraz mocniejsze i szybciej odrastające włoski to będę musiała się przerzucić na wosk, tym bardziej że robię coś najgorszego w życiu, golę się maszynką....

A ja zawsze mialam depilator z golarka i poniewaz zawsze mnie bolalo, jak sie depilowalam, to od wiekow uzywalam golarki bo to bezbolesne, i mam spokoj, choc oczywiscie czesto trzeba golic, bo szybko odrastaja. Teraz mam nowy depilator (oczywiscie z golarka) i przymierzam sie psychicznie, by znow zrobic podejscie do depilacji, ale czuje w kosciach ze nic z tego nei wyjdzie... :/

W ciąży nie powinno wykonywać sie depilacji woskiem. Wyrywanie włosków to ból ,a ból to stres. Niekorzystnie działa na dziecko.

heh, duzo wiekszy bol mam jak mnie boli glowa a ostatnio boli czesto, natomiast stres jest nieodlaczna czescia zycia wiec ciezko go uniknac tak czy siak a uzywajac wosku napewno go nie poteguje, poza tym jesli komus wlosy po goleniu odrastaja kilka dni to moze sie trzymac tej teorii bo ja musialabym sie golic codziennie ew co drugi dzien i co by bylo gdybym sie zaciela nie raz lub mialabym tak czestym goleniem totalnie podrazniona skore??

ja to jak się depilowałam zwykłym depilatorem to nie było stresu tylko głębokie oddechy w fizyczno- psychicznym przygotowaniu się na ból :) Nie było tak źle :D

Tylko wiecie mówiąc o wrastających włoskach mam na myśli prawie każdy ;/ ehh chyba w lecie odpuszczę sobie eksperymenty- zwykła maszynka da radę.. no cóż czeka mnie robota co drugi dzień :(

Mamolka ze tak to ujme "odrosnij" ;D bo wiadomo do wosku trzeba odrosnac heh i uzyj sobie plastrow by sie przekonac jak dzialaja, a nuz bedziesz zadowolona, ja eksperymentowalam ze wszystkim wiec wiem ze warto zaryzykowac chociaz probe :) wlasnie ogladam moja noge i ani jednego wroslaka, natomiast po depilatorze :/ nie mowiac o okolicach bikini po depilatorze :0 a po wosku super

reklama
eh to ja jestem jakaś dziwna. po depilatorze na drugi dzień już mi odrastają włosy... po wosku w plastrach nie było lepiej:eek:

Do góry