reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

ja wczoraj zrobilam pierwsze zakupy ciażowe i oczywicie musiały to byc spodnie z pasem bo do zadnych spodni juz sie nie mieszcze a ze musiałam przejsc przez dział ciuszków dla niemowlat nie potrafiłam sie powstrzymac i musiałam cos kupic wiec pierwszym zakupem dla maleństwa jest capeczka :-)

http://www.suwaczki.com/

reklama
Jeszcze nie zaczęłam zakupów ciążowych, ale już zbyt dużo czasu mi nie zostało, bo właściewie chodzę w jednych spodniach i spódnicy, ktora za chwilę będzie za ciasna. Co do sukienek, podobno w ciąży są najwygodniejsze i jestem skłonna się z tym zgodzić, bo spodnie mnie w pasie za bardzo uciskają.

jesuu a u mnie wczoraj bylo lato i usilowalam sie w miniowke wbic, probowalam z 3 i w ani jedna nie wlazlam, chyba jednak troszke przytylam w pupie juupiiii!!! :D poza tym wszystko sie zrobilo przykrotkie i zakupilam w H&M dwie bluzeczki(nie ciazowe) a do tego moj W przywiozl mi z Pl 4 roznego typu koszulki wiec na razie mam kilka gor plus 2 pary spodni ciazowych, staram sie chodzic w normalnych jeszcze(wlasnie w nich siedze) ale dzis rano sie przekonalam ze nie jest rozowo hehe

Kupiłam sobie oliwkę do pielęgnacji ciała ale nie lubię się lepić więc postawiłam na preparat przeciw rozstępom "Perfecta mama" i mam nadzieję, że to pomoże. Dużo dobrego słyszałam o produktach Perfecty, któraś z Was używała w poprzedniej ciąży??

Wiolcia Ja używałam tego samego kremu co ty- rozstępów na brzuchu nie mam, ale na piersiach a i owszem :( Może do piersi jest jakieś inne serum :p Coś polecacie ?

wiolcia ja uzywalam perfekta mama :) i chyba juz pisalam ze paradoks byl bo jak sie nie smarowalam to nie mialam rozstepow a jak zaczelam to mi zaczely wyskakiwac i tak w kolko :) i nie zartuje :) ale zwalam to na swoja chora skore ktora jest strasznie sucha i pewnie nic jej nie pomoze. aktualnie smaruje sobie tylko dwa razy dziennie cycorki i brzuch kremem nivea ale to tak zeby go nawilzyc ciutke bo juz mis ie rozstepy pojawiaja :/

Już się zaczynam bać rozstępów zwłaszcza na brzuchu bo na piersiach to ja mam od dawna :tak:Cała jestem w rozstępach, łyski, uda, pośladki.... tylko brzuch mam ładny i oby tak zostało ;-) Mamolka jest specjalny krem Perfecta mama do biustu i moja koleżanka go polecała.
Missiiss ale masz ciekawie z ta skórą, że nawet krem jej nie dogodzi. A oliwkę próbowałaś??

nie oliwki nie probowalam ale szlak bymnie trafil jakbym tlusta lazila po domu i w poscieli si ekleila :/ ja nawet nie potrafie pochodzic pare minut zeby to lekko wsiaklo tylko po kapieli siup do wyrka przed tv :) uzywam zelu z oliwka pod prysznic i nivei ale ja i tak mam juz tyle rozstepow ze na czole mi tylko brakuje :p w sumie ja podchodze do tego juz tak : moga byc wszedzie byleby dzidzia zdrowa i o czasie sie urodzila :)

Ja też nie cierpie się lepić ani smarować w ogóle czymkolwiek po kąpieli dlatego do wanny wlewam zawsze oliwkę, skóra się super nawilżona i elastyczna, Polecam;)
Do hogieny intymnej i do biustu mam kosmetyki z linii Pharmaceris z apteki.

reklama
a tak szczerze to chce wam się tym wszystkim smarować bo ja mam krem do biustu i oliwkę w żelu ale używam tylko jak sobie przypomnę co zdarza się rzadko bo jak już idę się kąpać wieczorem to tylko z myślą że zaraz wskoczę do łóżeczka i lulu więc tracę cały zapał do smarowania zaraz po wyjściu z wanny.:zawstydzona/y:

Do góry