reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

reklama
Kupiłam w New looku takie spodnie Stretch Utility Trousers - Maternity - Womens | New Look

nie polecam. Kupilam rozmiar 38, ponosiłam dwa dni i tak sie poluzowały, że szok. :angry:Sznureczek w pasie trzeba wiązać pod brzuchem i wyglada to conajmniej dziwnie bo rozporek jest tak nisko jakos i w ogole spodnie do dupy :-p Szkoda tylko tej kaski, no ale na nastepny raz bede wiedziala, zeby w new looku spodni nie kupowac.

ja też po pierwszych zakupach...w spodnie jeszcze wchodzę , ale bluzki trochę krótkie się zrobiły więc...wybrałam się na wirtualne zakupy
Śliczna bluzka podkreślająca brzuszek Producent (1003154963) - Aukcje internetowe Allegro

Bluzka serek podkreślająca brzuch krótki rękaw (1011245222) - Aukcje internetowe Allegro

SWETR CIĄŻOWY OD 1 - 9 MIESIĄCA CIĄZA CIĄZOWY (1020653754) - Aukcje internetowe Allegro

jak przyjdą to dam znać jak z jakością...gdybyście zamówiły ten zestaw ciażowy z allegro to dajcie znać jak z jakoscia tych ciuszków, bo też sie zastanawiałm czy go za jakis czas nie zamówić :)

ja uwielbiam spódnice i sukienki i zamówiłam sobie na lato taką spódnicę:
1.jpg
39 zł z przesyłką więc nie wiele a spodnie postanowilam że większość sobie przerobie zwłaszcza te, w których nie chodziłam. Mam trzy pary spodni lnianych na lato więc usunę suwak, doszyję golf i będzie jak znalazł. Niestety mamy tyle imprez rodzinnych w tym roku, że po maju jestem spłukana a co dopiero będzie później :/
na pierwszej stronie podawałam link do spodni, któe kupilam - nie polecam - niby ładnie leżą ale FARBUJĄ :/

ja po ciazy z antkiem ktora sie wczesnie skonczyla mam straszne rozstepy a przeciez to bylo dopiero 6 miesiac :/ najsmieszniejsze bylo to ze jak nie smarowalam kremem na rozstepy to ich nie bylo zaczelam smarowac tos ie pojawily znow przestalam na 2-3 tygodni i nic nie wyskoczylo a pozniej znow posmarowalam i po kilku dniach znow wyszly :eek: dla mnie to parodia byla teraz sie niczym nie smaruje choc moja skora jest bardzo sucha... mam balsam dla dzieci i po kapieli chyba zaczne smarowac i cyce brodawki szczegolnie bo slyszalam ze podczas karmienia jak nie sa zbytnio nawilzone moga byc problemy i moga mocno pekac wiec moze warto wczesniej o nie zadbac ??
ja sie zastanawiam czy znow od 5 miesiaca bedzie mi siara sie pojawiac bbrrr glupie tobylo :/

reklama
Ja polecam smarować się od samego początku.
W pierwszej ciązy używałam wieczorem oliwka, a rano Pharmaceris. Mam tyci rozstęp na pępku. Teraz też się stosuję do tej zasady.
Piersi nie smarowałam i miałam rozstępy, ale jakoś znikneły jak zakończyłam karmić :/

Do góry