reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

temat rozstępów odpuszczam, bo nie mam co napiać i oby tak zostało.

właśnie siedzę z wypaćkanymi włosami... zobaczymy co wyjdzie, bo kupiłam francuską farbę, której nigdy nie używalam:)

reklama
Ja tak smaruję sieoliwką, że jak na nastęopny dzień poszłam do gina na USG to, aż zapytał czym się smarowałam. Ale mam już dosć tłustych ubrań i tego, że wszystko sie lepi do mnie.

Ja tak smaruję sieoliwką, że jak na nastęopny dzień poszłam do gina na USG to, aż zapytał czym się smarowałam. Ale mam już dosć tłustych ubrań i tego, że wszystko sie lepi do mnie.

ja sie smaruje tylko na noc i nadmiar wycieram w recznik chociaz kilka razy posmarowałam sie rano i zostały plamy na bluzkach w okolicy pepka szczegolnie. Na noc to mi zwisa bo do spania uzywam starych koszulek meza - jak tylko wyjde z pologu to trafia do smietnika

Jakie macie te oliwki?:) Ja używam Nivei i wsiąka pięknie - nic nie brudzi, nie tłuści :)
Ale rozstępy i tak mam ;) Taka uroda... A raczej "uroda". I wyskakują mi głupie tylko na nogach. Póki były wysoko na udach to się nic nie działo, ale jak zaatakowały skórę za kolanami to się zdenerwowałam. Ale już chyba nic na to nie poradzę :( :( :( Będę mieć brzydkie nogi... Spróbuję to spilingować po ciąży, ale czarno to widzę...

ja jestem wielką zwolenniczką Nivea, już nawet tutaj wynalazłam markety, które mają te kosmetyki:) Mi nie chodziło o to, że brudzi, tylko o to że tez używam męża koszulki i jak wyniszczę to wyrzucę.

Ja używałam naturalnej oliwy z migdałów i była super, a teraz mam Hippa. Nivea mi się wydawała trochę za ""sucha". Smaruję się rano i wieczorem i nie widzę, żebym bardzo tłuściła ubrania. Może dlatego, że zanim założę koszulkę, chodzę jeszcze chwilę w szlafroku i to w niego sie wyciera nadmiar.

Ewa86 - jak to rozstępy na nogach? Przecież rośnie brzuch i piersi. Ja na nogi nawet nie zwracałam uwagi; muszę się im dokładniej przyjrzeć.

a wiecie co ja sie nie smaruje i nie mam nowych rozstępów....Tylko na piersiach pojedyńcze...

Ewa86 - jak to rozstępy na nogach? Przecież rośnie brzuch i piersi. Ja na nogi nawet nie zwracałam uwagi; muszę się im dokładniej przyjrzeć.

Mój brzuch rośnie mało i powolutku, więc jest czysty. Biust też powolutku i dość spokojnie, więc też czysty.
Ale cała waga poszła mi w biodra i nogi - które teraz są do tego trochę opuchnięte. Więc rozstępy mam właściwie tylko na pośladkach i udach. Póki tam były to było ok. Ale po puchnięciu nóg ostatnio (i może też przez to, że więcej siedzę z nogami w dół) pojawiło się kilka kresek po wewnętrznej stronie kolan. Też mnie to zaskoczyło, bo nie przypuszczałam, że tam się mogą pokazać. Myślałam na początku, że się zadrapałam ;) No i te są najgorsze, bo będą widoczne...

Tylko na mnie żadne kremy nie działają - jak coś ma wyskoczyć to i tak wyskoczy...
Może to jest kwestia budowy. Ja zawsze byłam dość szczupła, więc skóra była naciągnięta. A teraz mocno spuchłam i nie wyrabia. Nie wiem... Grunt, że się pojawiają, a ja nic na to nie mogę poradzić. ;/

reklama
U mnie na razie nie widać rozstępów,wyjdą po porodzie pewnie albo tuż przed porodem.Smaruje się oliwka ale w sumie nie codziennie :/

Do góry