reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

Buuu... Mam dwa rozstępy POD KOLANAMI - jeden na jednej, a drugi na drugiej nodze... Chyba przez te obrzęki... Ale kicha... W życiu bym nie wpadła na to, żeby smarować skórę na łydkach... A już miałam nadzieję, że wszystkie moje rozstępy będą skrzętnie ukryte.

reklama
Buuu... Mam dwa rozstępy POD KOLANAMI - jeden na jednej, a drugi na drugiej nodze... Chyba przez te obrzęki... Ale kicha... W życiu bym nie wpadła na to, żeby smarować skórę na łydkach... A już miałam nadzieję, że wszystkie moje rozstępy będą skrzętnie ukryte.

ewa a gdzie indziej masz rozstępy? Ja w sobote zauwazylam dwa rozstepy na brzuchu :( teraz zaczyna mnie coraz bardziej swedziec skóra wiec juz drżę :/

Moja znajoma przytyła w ciazy tylko 9 kg, bardzo szczupła dziewczyna i jej się własnie wszedzie rozstepy porobiły, pod kolanami, na ramionach, na ledzwiach.. coz to juz tak genetycznie jest. Ja musze przyznac, ze w tej ciazy mnie tak skora nie swedzi jak w pierwszej, z Jula to sie chechłałam ciagle, drapałam sie szczoteczka niemowleca a rozstepy wylazy 4 dni przed porodem. wiec to nawet do samego konca nigdy nic nie wiadomo...

Pod kolanami też mam - do tego na udach, pośladkach i biodrach i biuście.... tylko brzuch mi jeszcze pozostał cały i oby tak zostalo. Poza tym coraz bardziej puchnę:/

heeheh pod kolanami.. no tak ja wiedzialam ze tam sie robia bo widzialam u kolezanek ;) czesto mozna tez zaobserwowac takie rozstepy u mlodych dziewczyn np ktore intensywnie urosly lub utyly.

Ja po uzywaniu olowki johnsons baby ktora moim zdanieem jest do dupy i tylko smierdzi, przenioslam sie na oliwe z oliwek i jest duzo lepiej, wychodzi na to ze parafina i jakies inne skladniki zdecydowanie blokuja dostep oliwki do dalszych etapow skory przez co "nawilzona" jest zewnetrznie a dalej rozstepy szaleja, znalazlam zamiast oliwy z oliwek oliwke libero ktora nie ma zapachu i ma dobre skladniki, rezultat super :)) niestety w PL jej nie widzialam :O

Wiolcia ogranicz na maksa sol, najlepiej nie uzywaj wogole, i powiedz przy okazji lekarzowi ze nie masz kostek beda monitorowac Ci siuski i krew ;)

ewa a gdzie indziej masz rozstępy? Ja w sobote zauwazylam dwa rozstepy na brzuchu :( teraz zaczyna mnie coraz bardziej swedziec skóra wiec juz drżę :/

Mam jeszcze zaatakowane pośladki i uda - ale uda tak zgrabnie, do 1/3 wysokości, więc nawet krótką spódnicę czy spodenki jeszcze ubiorę ;) O pośladkach nie da się nic dobrego powiedzieć niestety... Jedną sztukę mam na biuście, ale wsiąkła tak, że jej prawie nie widać. Brzuch na razie czysty - odpukać ;)
Tylko mnie w ogóle skóra nie swędzi, więc te wszystkie paski wyskakują z zaskoczenia...

Wiolcia ogranicz na maksa sol, najlepiej nie uzywaj wogole, i powiedz przy okazji lekarzowi ze nie masz kostek beda monitorowac Ci siuski i krew ;)

Puchnięcie nóg, a kostek szczególnie jest spowodowane nie tylko zatrzymywaniem wody, ale też naciskiem dziecka na jakąś żyłę - krew się nie wraca tak jak powinna. Dobre jest leżeć na lewym boku z nogami lekko w górze.
A soli nie można całkowicie ograniczyć, bo ona jest też odpowiedzialna za produkcję wód płodowych (wczoraj oglądałam wywiad z jakimś mądrym lekarzem ;)). I - paradoksalnie - trzeba dużo pić jak się puchnie.

nie da sie calkowicie ograniczyc soli :O:O hehe mam na mysli by nie uzywala do sypania dodatkowej bo przeciez sol tak czy siak zawarta jest w produktach gotowych ktore jemy, chleb, ser, wedliny, mieso itd
No i pic wiadomo zeby siusiac duzo by nereczki wlasciwie pracowaly, niby puchniecie to normalne ale jesli no nie znika po nocy to dobrze pogadac z lekarzem ja narazie niewiele puchne i jak juz to troszeczke, balam sie ze bedzie tak jak latem :O kiedy mialam fionkowe nozki :O

libero wycofali? myslalam ze sa, ciekawe dlaczego, tu sa i wlasnie dodatkowo tez sa kosmetyki, w paczce dla dziecka dostalam kilka rzeczy a oliwka okazala sie naprawde super sprawa, po wszystkich postach Cristalrose zaczelam czytac metki i okazala sie bardzo naturalna.

reklama
Ja jeszcze nie mam ani jednego rozstępu,co nie znaczy,że nie pokażą się jak rozciągnięta skóra na brzuchu sflaczeje po porodzie.A zresztą do porodu to mogą się jeszcze pokazać...

Do góry