reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

reklama
No Gufi, tylko pozazdrościć. ;-)

Pamiętam jak kosmetyki Erisa były tanie i marnej jakosci. Nieźle potem wzięła się za siebie, bo zaczęła produkować ekskluzywne kosmetyki. Nie wiem czy wiecie, ale Eris swoje pierwsze kremy robiła w pralce.

hmmm, Wiolcia nawet nie wiedziałam że jednak są takie kosmetyki ujędrniające co można stosować w czasie karmienia, więc muszę się rozglądnąć, a jeszcze mi bratowa pyta czy kupuję pas poporodowy czy uważam to za rzecz potrzebną :szok: skoro jestem już "z doświadczeniem" i wiecie co nie przyszło mi do głowy przy pierwszym dziecku a teraz poszperałam na all i zastanawiam się na czymś takim GORSET SLIM LIFT HIT Z USA - POPORODOWY L 40/42 (1282946175) - Aukcje internetowe Allegro
:sorry: ale kto wie czy warto skoro obeszłam się za pierwszym razem?

Wiolcia najlepiej ograniczenie slodyczy, jak najwiecej gotowane, pieczone byle nie smazone. Kolezanka odstawila chleb i ziemniaki calkowicie-ale ona ni ejest w ciazy.
Wiolcia rozstępy zniknął, moze zastosuj lepszy krem na juz istniejące rozstępy.
A mnie coraz bardziej boli lewa strona-juz nie wiem jak spac bo na plecach tez dretwieje....

Kochana rozstępy nie znikną, nie wiem czemu piszesz takie rzeczy?
Rozstepy mozna spróbować ewentualnie spróbować splycic, stanie sie to po kilkunastu zabiegach intensywnego złuszcznia naskórka lub spróbować operacji laserowej (bardzo kosztownej zresztą) ale nawet to nie daje 100% gwarancji na to, ze nie bedzie po nich sladu. a na pewno nie znikną po masażu.

dziewczynki jakie kupiłyście koszule do szpitala po porodzie bo tak myśle ze chyba trzeba na długi rekaw

Ja też mam na krótki, mi to dość gorąco jest ciągle a jeszcze jakbym sie ubrała w koszulinę z długim to na pewno cała byłabym upocona ;-)

jak to jest z brzuchem po porodzie?? Ile upłynie czasu zanim zacznie przypominac w miare plaski brzuch?? Smarowałyście go czymś? A może jakieś ćwiczenia i pasy wyszczuplające pomogły?? Mnie urósł brzuch o 48 cm więc martwię się o jego wygląd po porodzie.

Mnie brzuch po porodzie nigdy nie zrobił sie płaski, wszędzie schudłam a brzuch była wystający mimo intensywnych ćwiczen ale u mnie to kwestia tego, że miałam cesarkę i po prostu podejrzewam, że tak mnie zszyli, ze zostało takie zgrubienie.
Ciekawe jak teraz będzie.

A prawdą jest to, że ja tez nie byłam przygotowana na wyglad brzucha zaraz po porodzie, był taki jak w 6 miesiącu ciązy, tak samo wielgachny no ale w koncu gdzieś ta nieobkurczona macica musi się pomieścić.

słyszałyście albo może korzystałyście z czegos takiego jak Poporodowy balsam ujędrniający do ciała?? znalazłam cos takiego tutaj:
POSTNATAL™ Poporodowy Balsam Ujdrniajcy do ciaa - Kosmetyki w sklepie internetowym Dr Irena Eris :: kremy - sklep z kosmetykami

Chce sobie kupić kosmetyki do ciała na okres karmienia żeby później o tym nie myśleć;-)

Mam ten krem - wygrałam w jakimś konkursie na innym portalu, próbowałam sie nim smarować (bo jest napisane: profilaktycznie w ciazy od 4 m-ca chyba) ale szybko wrocilam do oliwki bo jednak skora po niej byla bardziej jedrna :)

a ja kupiłam ostatnio krem babydream do ciała dla ciężarnych w rossmanie, chyba jakoś mi juz było szkoda kasy na kolejny z pharmaceris, i muszę powiedzieć, że ten babydream jest całkiem dobry, jak mi popękały brodawki i nie miałam ich czym posmarować to nim posmarowałam i pomogło od razu i jeszcze jakieś miałam brzydkie zaczerwienienia po goleniu i mimochodem je posmarowałam i na drugi dzień się wygoiły, więc do brodawek też kupię z babydream

na razie zresztą mój brzuch się ładnie bez rozstępów trzyma

a ja kupiłam ostatnio krem babydream do ciała dla ciężarnych w rossmanie, chyba jakoś mi juz było szkoda kasy na kolejny z pharmaceris, i muszę powiedzieć, że ten babydream jest całkiem dobry, jak mi popękały brodawki i nie miałam ich czym posmarować to nim posmarowałam i pomogło od razu i jeszcze jakieś miałam brzydkie zaczerwienienia po goleniu i mimochodem je posmarowałam i na drugi dzień się wygoiły, więc do brodawek też kupię z babydream

na razie zresztą mój brzuch się ładnie bez rozstępów trzyma

Ja od początku ciąży smaruję się tym kremem lub oliwką,to zależy od pory dnia.Na noc oliwka lub mieszam oliwkę z balsamem a na dzień sam balsam.Ja rozstępy mają być to będą,żadnych cudownych smarowideł na to nie ma :)
U mnie też nie ma rozstępów,bo skóra póki naciągnięta to ich nie widać,po porodzie wszystko będzie jasne :)

Gufi - u mnie było podobnie - w pierwszych godzinach on po prostu zanikał, miałam wrażenie, że jak się patrzy, to widać, że on się chowa. Tylko jak zaraz po porodzie go dotknęłam, to masakra!!!! Jakaś galareta (ohydna taka w dotyku), zamiast takiego twardego brzuszka, hehe Normalnie się załamałam jak poczułam takie miękkie fałdy;-( na szczęście u mnie też szybciutko się poprawiło i szybko nie było sladu po pierwszej ciązy.
Teraz też nie mam zamiaru stosowac diet, będę jeść jak cały czas.

a co do zadbania, to znowu kupiłam sobie 2 pary majtek (ale takich ładnych, nie żadnych ciążowych, porodowych czy jednorazowych) a potem męża kuszę, hehe, ale ja nie umiem na co dzień w brzydkiej bieliźnie....

reklama
Dziewczyny z czystym sumieniem mogę wam polecić krem Palmers na rozstępy. Używam go niecały miesiąc a rozstępy z bordowych już zaczynają robić się blado różowe. Czytałam wiele pozytywnych komentarzy o tych kosmetykach i sama mogę je również polecić:tak:
Ja pas wyszczuplający napewno sobie kupię po porodzie - warto spróbować wszelkich możliwości niż później żałować ;-) Tak samo zapakowałam sobie krem na rozstępy do szpitala, bo u mnie dzień bez smarowania jest dniem nowych rozstępów :confused2:
Tunia też mam krem z babydream i muszę przyznać, że jest bardzo fajny :tak:Kupiłam go kiedyś gdy nagle zaczęło się uczulenie na Prefecta Mama (może już za dużo kremu w skórze?) i jestem z niego zadowolona.

Do góry