reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

Wiolcia raczej nie łudziłabym się, że w grudniu czy październiku będzie w Polsce cieplo :) Tu to co innego, ja wcale nie kupuje kurtek zimowych tylko chodzę w cieplejszym polarze ale w Polsce rodzilam w styczniu i juz w pazdzierniku musialam kupic cieplejsza kurtke. Ja w pierwszej ciazy zasuwałam na szpilach takich 10-12 cm jeszcze do 4 miesiaca. Pozniej wysiadal mi kregoslup... zmienilam je wiec na cos wygodniejszego a teraz to juz rzadko zakladam szpilki raczej jakies balerinki czy trampki, w ktorych wygodniej sie jezdzi autem. uwielbiam tez japonki i rzymianki :) Niestety moj rozmiar buta to 41 wiec nie zawsze moge kupic cos ladnego :/ A wy jakie nosicie rozmiary?

reklama
Wiolcia przypomnialo mi sie cos jeszcze. My bralismy slub jak bylam w 7 m-cu ciazy (tak tak na szybko chociaz planowany od lat:p) . Byl to slub cywilny.. Kupilam wtedy kiecke w sklepie dla kobiet puszystych w rozmiarze 42, ktora miała sznurowane boczki, wiec jak brzuszek byl wiekszy to mogłam poluzowac sznureczki i to wygladalo bardzo ladnie. Sukienka sluzy mi do dzis, juz ja kilka razy zakladalam, sciagnelam sznureczki i wszystko było ladnie. A mysle, ze do jakiesj uniwersalnej sukienki np. czarnej długiej mozna dobrac apaszke w innym, kolorze, bolerko, czy doszyc cos tanim kosztem i nikt sie nie zorientuje, ze to ta sama kiecka. Mnie szkoda by było wydawac pieniedzy na sukienke, ktora zaloze tylko raz. Moja kiecunia kosztowała 250 zł i było to 3 lata temu. A tak w gole to ja nie lubie spodnic i sukienek :D

trafny temet. niby leci dopiero 9 tydzień, a ja też jestem jakaś napuchnięta, nie mogę dżinsów podopinać. ostatnio nabyłam legginsy i tuniki na ogromnych przecenach w kappahl i spodnie z wszytą jakby gumą w specjalnym sklepie. w szczecinie polecam sklepik na tobruku. bardzo przystępne ceny i fajny wybór

Ja mam ciuszki typowo ciążowe po pierwszej ciąży, ale na pewno cos nowego i ładnego sobie sprawie.Marzy mi się czerwona jensowa spódniczka..
SPÓDNICA CIĄŻOWA JEANS XXL *wysyłka gratis* (995623432) - Aukcje internetowe Allegro
spódnice moim zdaniem super :tak::tak: za podobnymi się ostatnio rozglądałam ale kupie dopiero za miesiac lub dwa jak przestane sie mieścić w te ubrania co mam ;-)
A, chcialam spytać jeszcze dziewczyny jak podchodzicie do tematu zakupów? Kiedy macie zamiar zacząć kupować ubranka czy jakiekolwiek inne rzeczy potrzebne maluszkowi? W pierwszej ciazy nam wszyscy mowili, zebysmy sie do 6 m-ca wstrzymali. A ja w 16 tc juz miala sporo ubranek a w 25 kupilismy wozek i lozeczko :)
ja juz kupiłam w piątek bodziaka na 56cm:-p bo nie mogłam mu się oprzeć :laugh2::laugh2:nie wierzę w zabobony zbyt wczesnego kupowania bo z amandą po potwierdzeniu przez gina ciąży miałam już całą wyprawkę;-) tylko bez wózka ( dotarł chyba z 3 miesiące przed porodem):tak::tak:
No ja wlasnie zastanawiam sie nad smoczkiem...Corce nie dawałam bo chcialam byc ambitna mama :D ale teraz chyba sie zdecyduje. Corke karmilam okolo 14 razy na dobe, w nocy wstawała co 1,5 godzinny i ssała półó. Bylam zombie...
ja niedawałam smoczka bo moja się zachodziła na sam jego widok:dry:ale nie miałam z nią problemu z częstym przystawianiem bo mała zazwyczaj do 3 razy sie budziła w nocy w odstępie ok 3-4 godzin a z wiekiem oczywiście godziny się wydłużały i wychodziło jedno kamienie w środku nocy :tak:
karmiłam przez roku czas i dobrze ten okres wspominam:tak::tak:
I jestem z reklamówką ciuchów ciążowych :) Dziewczyny włożenie spodni ciązoych dla mnie to sama przyjemność. Jejku jaka ilga, że nic mnei nie ciśnie :)) Na szczęście koleżanka rodziła 2 lata temu i miała sporo spodni i tunik ciążowych więc kupowac zbyt wiele nie muszę. A wy robicie już jakies zakupy??
ja jeszcze nie na razie zapoznaje się z ofertą na allegro;-)

widze, ze juz zakupy na calego sie rozkrecaja ;-) ja jeszcze spokojnie sie we wszystko mieszcze. mam troche ciuszkow z poprzedniej ciazy, pewnie troche skapnie mi od kolezanek. takze na razie tylko bede sobie patrzec na wasze zakupki :-)

reklama
Do góry