reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

Moim zdaniem ciazowe mozna kupowac spodnie/ spodnice itp. Tunik i szerokich bluzek jest teraz pelno we wszystkich "normalnych" sklepach i nie sa drogie - wiec nie ma co przeplacac, tylko dlatego, ze coś nazwano rzeczą ciazowa.

reklama
Wiadomo ,że spodnie to inna bajka. Wszystko też zależy od kształtu brzucha - tak mi sie wydaje.

I to nawet marki znanych projektantów z tego co słyszałam.

Ja póki co chodzę w swoich normalnych ciuchach. Zobaczymy ile jeszcze ale uważam ,że przynajmniej w moim przypadku swoje letnie ciuchy łatwiej mi będzie dobrać do rosnącego brzucha. Wcześniej byłam w ciąży jesień/zima to juz miałam problem z dżinsami, wiec nie zapinałam wszystkich guzików.I wtedy przytyłam z 2 kilo. Teraz to luzik , bo nawet schudłam.

ja przytyłam mało bo jakieś półtora - dwa kilo, ale niestety w biodrach wszystkie normalne spodnie za wąskie - nawet mi guzik do dziurki nie dochodzi - jakoś się rozszerzyłam:) w sumie nawet gumka przywiązana do dzurki - do zaczepiania guzika się nie sprawdza, bo suwaki się nie dosuwają i majtki mam na wierzchu:)
próbowałam wcisnąć się w spodenki, które są w miarę elastyczne i też dupa. tylko ciążowe mi pozostają i to niestety długie dzinsy:[ ale może po niedzieli się wybiorę na jakieś zakupy bo mi się tyłek w tych dzinsach w te upały odparzy:)

Ja chodziłam w pierwszej ciąży w jednych dzinsach ,bo reszta była juz za ciasna dla mnie i też i też przez guzik przeplatałam gumkę do wlosów. Być moze nie wpadłabym na ten pomysł ale kilka lat temu koleżanka w ciąży tak robiła i uznałam ,ze to nie głupi pomysł.

bodzinka fuksiaro:) ja łażę i łażę, za takimi właśnie spodenkami i spódnicą:D i nic... no może w pn po nowej dostawie:D w przeciwnym razie chyba zacznę w majtkach nie tylko po domu ale i po ulicy chodzić....

Mnie koleżanka dała namiar na lumpeksik z ciążowymi ciuszkami. Bo w normalnym też problem.

reklama
W większych rozmiarach dość często widziałam coś ciążowego w ciuchlandzie, niestety dla mnie nie znalazłam nic (r.36).

Przydałoby się nam wszystkim jakoś umówić, że skoro i tak grzebiemy w ciuchach to jak trafimy nawet nie na swój rozmiar to nawiążemy jakąś wymianę...

Do góry