reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

jak moj pepek sie zamieni w nosek to chyba umre! zawsze mialam wklesly a teraz na maksa sie splycil, nie przeszkadzaloby mi to gdyyby byl noskiem, ale niech to przemienianie sie nie boli a mnie ciagnie i boli :/

reklama
ja tez myslalam ze wyciek z cyca to po porodzie dopiero i jak pisaly marcowki to nie moglam uwierzyc az sie sama nie przekonalam :) ale to mile nie jest przynajmniej dla mnie...
a co do pepka to nie kazdemu wychodzi zalezy kto jaki ma pepuszek :)moj napewno nei wyjdzie bo jest gleboki ale jak juz brzusio rosnie to sie rozciaga i jest taki szeroki fajny :) pamietam kolezanke z ciazy jak ona ogolnie miala bardzo plytki iprawie wypukly pepek i jej tak wyszedl ze pod luzna bluzka taki kutasik odstawal ale lalam z niej :) czadowo to wygladalo :pi naprawde mocno odstawalo ;) a ona sie smiala ze jest teraz dwa w jednym :)

ja tez myslalam ze wyciek z cyca to po porodzie dopiero i jak pisaly marcowki to nie moglam uwierzyc az sie sama nie przekonalam :) ale to mile nie jest przynajmniej dla mnie...
a co do pepka to nie kazdemu wychodzi zalezy kto jaki ma pepuszek :)moj napewno nei wyjdzie bo jest gleboki ale jak juz brzusio rosnie to sie rozciaga i jest taki szeroki fajny :) pamietam kolezanke z ciazy jak ona ogolnie miala bardzo plytki iprawie wypukly pepek i jej tak wyszedl ze pod luzna bluzka taki kutasik odstawal ale lalam z niej :) czadowo to wygladalo :pi naprawde mocno odstawalo ;) a ona sie smiala ze jest teraz dwa w jednym :)
Ja n codzień też mam bardzo wklęsły, a kutasik mi się zrobił :-):-D Zacząl wychodzić gdzieś od 30 tygodnia dopiero.

hehe :) mojej mamie nie wyszedl wiec mi pewnie tez nie wyjdzie pamietam jak po porodzie sie zrobil nagle taki ciasny i znow gleboki a taki szeroki tak mi sie porobal :) ale mowie wam ten jej kutasik byl przeogromny !!! naprawde :) moze znajde gdzies fote to wkleje jak mi pozwoli a pamietam ze sama sie smiala ze swojego pepuszka :)

heheeh glupawki dostalam przez was! hehehe kutasik a potem sie zrobil taki ciasny i gleboki hi hi bo taki ogromny sie nie podobal heheeheh raaanyy mam kosmate mysli raczej niz wyobrazenie pepkow! hehe musze ruszyc w koncu tylek do kwiaciarni bo kolezanka ma 30 i postanowilam znienacka wpasc do niej z kwieciem! a nie moge sie od was oderwac drogie posiadaczki duzych kutasikow pepkowych heheeh

Salomii zboczuszku.

Ja miałam antenkę :) Nie za dużą nie za małą :) I zawsze jak gładziłam brzusio to się nią bawiłam :p
EWWE mój mąż też ma taki pępek - końca nie widać końca nie widać :p

Ja na ostatnie urodziny dla chłopaka kupiłam odkurzacz samochodowy. Ale myślę ,że na lato to jakieś portki czy koszulka. Jeśli będziecie jeździć nad wodę i jeśli lubi pływać to może płetwy.:-D Najlepiej coś przydatnego.

reklama
Jeśli chodzi o bluzki (tuniki) itp to spokojnie można kupić w normalnym sklepie. Ja w poprzedniej ciąży to tylko spodnie i spódnice kupowałam ciążowe a bluzki w normalnych sklepach. Przynajmniej jest większy wybór i ładne rzeczy a w ciążowych nie zawsze. Jak mierzyłam niektóre ciążowe bluzki to były tak dziwnie skrojone, że wyglądałam jak słoń ;)
Spodnie z normalnego sklepu to pasowały na mnie tylko dresowe :)

Ja swego czasu kupiłam spódnicę z pasem (tym takim ciążowym) taką krótką i to w normalnym sklepie. Ale też w tym roku wygrałam bluzkę ciążową podajże z czasopisma Mam dziecko czy jakos tak wartą 150 zł. Bluzka wcale taka fajna nie jest, w dodatku pstrokata i może jak będę miała bardzo duży brzuch to będzie lepiej leżała. Nie ma wyboru w ubraniach ciązowych ,a jak jest to pewnie trzeba było by zabulić za bluzkę z 350 zeta co się nie kalkuluje bo po ciąży pójdzie w odstawkę. Jestem zdania ,ze nie ma co inwestować w drogie ciuchy ciążowe. W końcu latami nie chodzi się w ciąży.

Do góry