Ja mam ważne pytanie... mojej koleżance z pracy( ze stażu) wrastają paznokcie. Za niedługo ma termin porodu i chodzi w bandażu bo chirurg zarządził jakiś płyn, a nie wycinanie. I w związku z tym pytam w jej imieniu- bo paznokci pomalowanych mieć nie można, ale co z bandażem na palcu? nie przeszkadza? trzeba zdjąć? obowiązkowo zmienić przed wejściem na porodówkę- to jasne. ale czy może mieć zabandażowany palec u nogi?
reklama
warkoczyki mialam 2 lata temu i bylam bardzo zadowolona na poczatku czulo sie troszke ciezar tych syntetykow ale po 2 dniach juz sie tego nie odczuwalo teraz na dredy choruje, ale przy tym na pewno jest troszke roboty, zwlaszcza na poczatku, a przy dzidzi to raczej nie bede miala czasu zeby je dokrecac i szydelkowac
a ja mam pytanie troche z innej beczki... mozecie mi polecic jakis dobry krem rozjasniajacy blizny? bo zostala mi taka paskudna blizna po kolczyku w pepku i zrobila sie strasznie ciemna nie najlepiej to wyglada, a chcialabym po ciazy jeszcze raz sobie przekluc pepek, a z ta blizna to jakos nie bardzo
slyszalam ze ogorkowe kremy sa do tego dobre, ale wole sie Was poradzic
a ja mam pytanie troche z innej beczki... mozecie mi polecic jakis dobry krem rozjasniajacy blizny? bo zostala mi taka paskudna blizna po kolczyku w pepku i zrobila sie strasznie ciemna nie najlepiej to wyglada, a chcialabym po ciazy jeszcze raz sobie przekluc pepek, a z ta blizna to jakos nie bardzo
slyszalam ze ogorkowe kremy sa do tego dobre, ale wole sie Was poradzic
Lakshmi-nie sądze żeby 1 palec był problemem-np.w szpitalu gdzie 2krotnie rodziłam nie było wymogu nieumalowanych paznokci u stóp.W razie problemów z krążeniem wystarczy chyba ocena płytki paznokci rąk.Oczywiście lepiej się upewnić wcześniej,zadzwonić na ip.żeby potem nie zmywac w ostatnim momencie..
zanka-przy dredach jest pozornie dużo roboty,sama wytrzymałam jakies kilka miesięcy w ''normalnych ''włosach i załamywało mnie codzienne mycie,suszenie i układanie-dredy trzeba raz na jakiś czas dokręcić ale można mieć osobę która to zrobi za Ciebie.Najwygodniejsza jest fryzura dredy +grzywka bo z przodu głowy są zwykle rzadsze włosy i lubią ''wyłazić''z dredów-trzeba je częściej wtedy dokręcać-grzywka to świetne rozwiązanie bo można sobie obcinać wedle gustu i fajnie wyglada.Teraz moje córki mają warkoczyki z zostawioną właśnie tylko grzywką i pejsami.Warkoczyki miałam kilka razy ale wolę dredy które tylko dokręcam i farbuje odrost niż wymiana całłych warkoczy co 3-4 miesiące.
Co do kolczyków-zajmuje sie też piercingiem i najlepiej żebyś poczekała z tym pzrebarwieniem trochę-skóra róznie reaguje na ciążę ,mogą się pojawiać plamy i przepigmentowania.A kolczyk i tak będziesz miała w tym samym miejscu bo jesli wcześniej nosiłaś długo i było kłucie wygojone to nigdy już nie zarośnie całkowicie tylko małą błonką-Nie ma sensu robic obok nowej dziurki...Poczekaj jak będzie wyglądało przebarwienie kilka miesięcy po porodzie-jak nie zejdzie to dopiero kup maść w aptece.Są rózne i różne mają ceny .Jak rozjaśnisz to dopiero zakładaj nowego kolca.
zanka-przy dredach jest pozornie dużo roboty,sama wytrzymałam jakies kilka miesięcy w ''normalnych ''włosach i załamywało mnie codzienne mycie,suszenie i układanie-dredy trzeba raz na jakiś czas dokręcić ale można mieć osobę która to zrobi za Ciebie.Najwygodniejsza jest fryzura dredy +grzywka bo z przodu głowy są zwykle rzadsze włosy i lubią ''wyłazić''z dredów-trzeba je częściej wtedy dokręcać-grzywka to świetne rozwiązanie bo można sobie obcinać wedle gustu i fajnie wyglada.Teraz moje córki mają warkoczyki z zostawioną właśnie tylko grzywką i pejsami.Warkoczyki miałam kilka razy ale wolę dredy które tylko dokręcam i farbuje odrost niż wymiana całłych warkoczy co 3-4 miesiące.
Co do kolczyków-zajmuje sie też piercingiem i najlepiej żebyś poczekała z tym pzrebarwieniem trochę-skóra róznie reaguje na ciążę ,mogą się pojawiać plamy i przepigmentowania.A kolczyk i tak będziesz miała w tym samym miejscu bo jesli wcześniej nosiłaś długo i było kłucie wygojone to nigdy już nie zarośnie całkowicie tylko małą błonką-Nie ma sensu robic obok nowej dziurki...Poczekaj jak będzie wyglądało przebarwienie kilka miesięcy po porodzie-jak nie zejdzie to dopiero kup maść w aptece.Są rózne i różne mają ceny .Jak rozjaśnisz to dopiero zakładaj nowego kolca.
Moltizerka
Mamusią być
wlasnie odnosnie piercingiu rok temu mialam przekuty jezyk w anglii dali mi chyba kolczyk ze stali chirurgicznej na poczatku ladnie sie goilo a po jakis 2 tygodniach jezyk zaczynal wypychac mi kolczyk i od gory robila sie tak twarda kulka musialam sciagac kolczyk robic odpoczynek 2 dni i zakladalam znowu ale dzialo sie tak dalej wiec m kupil mi kolczyk tytanowy pozlacany ale to tez nic nie pomoglo wiec go sciaglam i zarosl mi jezyk, mam pytanie czy orientujecie sie czy moge sobie przebic jezyk jeszcze raz i co zrobic by uniknac znow ewentualnego problemu ?
nemesis666
Fanka BB :)
wiesz co to dziwne bo ja mam stal chirurgiczną i mi się nic nie działo. wygoiło się po tygodniu i nawet nie spuchło tak żebym sepleniła przy gojeniu. a są też chyba z innych tworzyw jakieś plastikowe ostatnio widziałam i powiem, że macałam anwet taki żeby zobaczyć czy to w ogóle się trzymać będzie ale solidne jest. jak ci sie wygoiło to chyba można ponownie ale nie wiem czy w tym samym miejscu czy jak
Moltizerka-to pecha miałaś z tym jezykiem bo to przebicie zwyle sie goi szybko ,ważne żeby do dobrego studia trafić .Można kłuć jak najbardziej ,nawet kilkakrotnie bo język zarasta całkowicie.
Bioplast jest swietnym materiałem szczególnie do języka-po kłuciu zostawia się dłuższa sztangę żeby nie cisnęła opuchlizny a potem trzeba przyciąć jak się wygoi do odpowiedniej długości.Polecam Wam tez akrylowe kulki do sztangi w języku-nie rysują tak szkliwa zębów a wiele osób lubi sie tak bawić kolczykiem-przygryzając go i obracajac w zębach.
Do labretów w wardze też powinno się stosować bioplast-z tego samego powodu.Ja tak strasznie tęsknie za moimi kolczusiami,ale czekaja cierpliwie do pazdziernika
Bioplast jest swietnym materiałem szczególnie do języka-po kłuciu zostawia się dłuższa sztangę żeby nie cisnęła opuchlizny a potem trzeba przyciąć jak się wygoi do odpowiedniej długości.Polecam Wam tez akrylowe kulki do sztangi w języku-nie rysują tak szkliwa zębów a wiele osób lubi sie tak bawić kolczykiem-przygryzając go i obracajac w zębach.
Do labretów w wardze też powinno się stosować bioplast-z tego samego powodu.Ja tak strasznie tęsknie za moimi kolczusiami,ale czekaja cierpliwie do pazdziernika
Alex91
wrześniowa mama 2009
Olgha: Miałam na mikroringi. Nie zrobię sobie więcej wyrzuciłam w błoto kupe kasy.
Koleżanka zrobiła na ultradźwięki i po niezbyt długim czase tez wyglądały nieciekawie. Wolę swoje zapuścić. Choć mogłoby to szybciej trwać.
Koleżanka zrobiła na ultradźwięki i po niezbyt długim czase tez wyglądały nieciekawie. Wolę swoje zapuścić. Choć mogłoby to szybciej trwać.
Moltizerka
Mamusią być
no to ja tez czekam na pazdziernik i podbije do salonu sobie przebic jezorek jeszcze raz dzieki za podpowiedz
reklama
a ja dziś sobie kupiłam fajny krem do twarzy
Nivea Natural Beauty 25+ nawilżający 50ml (704477010) - Aukcje internetowe Allegro
jestem zadowolona bo ślicznie pachnie i jest lekko opalizujący i ładnie się mieni:-) chyba dobrze napisałam cena w sklepie ok 27 zł polecam
Nivea Natural Beauty 25+ nawilżający 50ml (704477010) - Aukcje internetowe Allegro
jestem zadowolona bo ślicznie pachnie i jest lekko opalizujący i ładnie się mieni:-) chyba dobrze napisałam cena w sklepie ok 27 zł polecam
Podziel się: