reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zadbane ciężarówki - makijaże, moda i inne przyjemności :)

Można mieć pomalowane-a nawet trzeba dla lepszego samopoczucia:-)
Dłonie to inna sprawa-ale jaiś bezbarwny można zapodać ,ja robię japoński i efekt jest super,pazurki trochę się wzmocnią a po porodzie żel na płytkę bo strasznie mam ostre krawędzie i musiałabym spiłowywać a to niezbyt reklama dobra w moim fachu:)Dziś moż e zbiorę sie w końcu do zmiany lakieru na stópkach-chociaż niezbyt mi się chce...

reklama
Można mieć pomalowane ale do szpitala już nie:-). Podczas porodu gdyby coś się działo to pierwszą oznaką jest sinienie kończyn- czyli właśnie zaczynające się od płytek paznokcia. Wówczas lekarz z położna mogą dokonać szybkiej interwencji.

olgha jak wyglada ten japoński? nie mam obyca w takich sprawach bo ja zawsze na czarno albo inne ciemne kolory malowałam i tyle mi wystarczało ale czasem fajnie by było mieć delikatne łapki :)

na początku wątku o tym pisałam:)
Manicure Japoński-opisze dokładnie jak wygląda
dezynfekcja dłoni
nałożenie płynu zmiękczającego skórki
opiłowanie paznokci
odsuniecie skórek
odtłuszczenie płytki-jeśli był lakier to oczywiście zmywacz
zmatowienie płytki -pilnikiem o bardzo wysokiej gradacji czyli delikatnym
polerownie paznokci specjalną polerką ze skóry renifera-(jak ircha )z użyciem pasty witaminowej-zawierającej :krzemionkę z morza japońskiego,kreatynę i wit.a+e.
następne polerownie z użyciem specjalnego proszku o różowej barwie ,który utrwala tą pastę i nadaje pazurasom odcień różowej perły
Pazurki błyszczą się jak lusterko i jest to długotrwały połysk ponieważ pasta wnika w płytkę i jedyne co to trzeba robić odrosty i od czasu do czasu podpolerować zwykłą irchową polerką .
Paznokcie naprawdę sie wzmacniają -efektu może nie widać po 1 razie ale juz po 3-4 zabiegach są zdecydowanie lepsze
Podczas stosowania tego manicure nie powinno się malować lakierem (jeśli już trzeba to po 4-5 dniach bo wcześniej przyczepności nie ma)
Robię taki manicure moim córkom i mężowi kiedyś też zafundowałam ale tylko raz pozwolił bo stwierdził że za bardzo mu się świeciły paznokcie;-)Teściowa była zadowolona i ogólnie znajome które namówiłam też
Przy takim manicure można używać specjalnej kredki białej do frencha (od spodu tylko pazurka)Wtedy końcówka wygląda ''świeżo''.
Mam też fajny żel do płytki naturalnej -barzdo delikatny i sprężysty z silikonem.Można go usunąć za pomocą zmywacza acetonowego-bez piłowania.Ale to już wiąże się z regularnym uzupełnianiem odrostów.

hoho to czasochłonne musi być tak 10 pazurków zrobić :)
ale może się skuszę po porodzie na coś takiego jak małż przyjedzie zostanie z dzieckiem a ja pójdę na relax:tak: ile taki zabieg kosztuje jeśli można spytać??:happy2:

Kobitki malujecie teraz włosy zwykła farbą ? Bo ja mam zamiar dzis sobie pomalowac ale jakos mam takie obawy :confused: do tej pory chodziłam do fryzjera ale malowałam jakis balsamem więc dlatego pytam:tak:
p.s.tzn mąż będzie mi malował:sorry2:

no to i ja się skuszę :-) bo przyznam się ze te chodzenie do fryzjera jest troszke kosztowne .... farba trzyma sie ok 5-6 tyg ale koszt 130 zł:baffled:

ja też używam farby zwykłej i nic złego się nie dzieje. ja stosuję z firmy joanna w różowym opakowaniu właśnie taka
250_533863429489daf3dc3a23.jpg

reklama
dziewczyny mam pytanie za 100 pkt :)
ja w sumie nie stosuje kremów do depilacji bo golę nogi maszynką do golenia. depilatora nie mogę, bo miałam po nim zapalenie mieszków włosowych i tak okropnie mi sie nogi spaprały, ze 2,5 roku leczyłam.
ale teraz już golić nie dam rady bo nie widze po prostu i ciężko (znacie to pewnie same). macie jakis upatrzony dobry krem do depilacji, który pozostawia dłuższy efekt? ja w sumie do włosów uzywam kosmetyków joanny więc zakupiłam taki krem ale jeszcze nie zastosowałam. osobno do nóg i osobno do okolic intymnych i pod pachy. ale chciałabym w sumie poznać opinie na temat innych kremów to potem kupię inny i porównam sobie. może coś lepszego znajdę:)

Do góry