reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zaczynamy staranka :)

witam kochane

MalaMi raz w roku tylko przyzwolenie mamy wiec co bedziemy sie szczypac hihi

Violu paski ze znizka moze wypisac jedynie diabetolog lub lekarz pierwszego kontaktu a ze ja do zadnego nie chodze z nich wiec place normalnie co do porcji przykladowo jem
9;00 2 kabanosy drobiowe z musztarda
12.30- jakis owoc lub salatke owocowa z jogurtem
15.30 2 ziemniaki 2 pulpeciki i reszta to salatka lub surowka to ja jem na malym talerzu
18.00 jem na co mam ochote
20.30 np 2 kanapki chleba pelnoziarnistego z chuda szynka i ogorkiem zielonym

ilonko co do mamazone fajny kalendarz jedynie ci to wkurza mnie to zee zamiast pokazac tygodnie skonczone pokazuje te co sie zaczynaja przez co mozna sie pogubic ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Roszpunka - aha no koszt u mojego to 130 zł ... nie wiem czy tyle miałam za pierwsza czy zawsze jest taka kwota :sorry:

a ja lece zrobic faworki :)

Roszpunka a nie możesz iść na własną rękę bez skierowania... ???
u mnie jest tak ( ale ja mam teściową z wrodzoną wadą serca -więc lekarz się bał) : ciąża bez problemów wizyta co m-c, na każdej wizycie USG, co m-c morfologia, mocz, glukoza. W 10 tygodniu zleconą miałam cytologię, wymazy na bakterie wiadomo skąd; toxo, cytomegalie, różyczke, HIV VDRL glukoze, tarczyce,i podstawowy mocz i krew; teraz mam w połowie zleconą toxo + standard.
USG przesiewowe miałam w 12 tygodniu pod kątem zespołu downa, i innych - ( 3-4D)również badano serduszko
w 19 tygodniu miałam przesiewowe połowy ciąży - było to badanie anatomiczne- wszystkie narządy + mierzenie kości ( 3-4 D). Każde przesiewowe 230 zł. Robiłam je w centrum genetyki płodu w Krak. www.dobreusg.pl |
Pani doktor z tego centrum powiedziała, że mogę przyjść na ostatnie takie badanie w 32 tyg. ale powiedziała, że to już nie jest konieczność.

Głowa do góry - na 100% wszystko jest OK :-)

Dziewczyny jesteście naprawdę kochane, ale ja jeszcze raz powtórzę- ja nie panikuję z powodu braku objawów, bo od początku ich nie miałam. Troszke bolały mnie cycuchy, a teraz przestały, no ale ileż można boleć, no? ;)
Nie panikuję dlatego, że nie tulę porcelanki- cieszę się ogromnie ;)
Martwię się oczywiście o wizytę, ale to normalne, zwłaszcza po ostatnich przeżyciach i czasookresie w jakim jestem, ale... To normalne, chociaż o poprzednie wizyty sie nie martwiłam niemal w ogóle. ;)
Wiem, że cała ciążę można przejść bezobjawowo- tak jak moja mama (obie miała bez objawów) i to nie jest dla mnie powód do niepokoju. Bardziej niepokoi mnie moja psychika, która po ostatnich przejściach podrzuca mi różne czarne scenariusze bez podstaw ;) Ale na to nie mam wpływu ;)

U mnie w mieście nie ma dobrego lekarza. Jeden był ok, ale ostatnio odbiło mu na punkcie kasy. Swoje skasuje, wizyta trwa 3 minuty i tyle... U mnie to na prawdę norma, że nie zlecają badań. Moje koleżanki też nie miały!!! Jak pójdę na następną wizytę to powiem że chcę chociaż skierowanie na toxo. I zapytam się dlaczego nie miałam! Teraz jestem jeszcze bardziej zła niż byłam! :crazy: :-:)-:)-( Idę zjeść kisiel na poprawę humoru.

Ja też robię racuchy bez drożdży. Ciasto jak na naleśniki, tylko gęstsze i smażę dłużej na małym ogniu. Nigdy nie wyszły mi surowe.

witam :-)
katy trzymam &&&&&&&&&&&&& za tempke
ania prosze mi tu myslec pozytywnie :-) @ nie ma jeszcze
malami z facetami to tak jest, ze nas nie rozumieja a pozniej sa foszki hihi
suonko ja tez sie musze uczyc na poprawke ale ja bede miala poprawke sama bo reszta pisza pisze w terminie poprawkowym a mnie nie bedzie wiec na solo z baba musze wyskoczyc :-( a to takie glupoty sa ze az sie nie chce
u mnie oczywiscie bez zmian @ brak i kolejny dzien oczekiwania na wredote :-(

roszpunko poszukaj innego gina bo temu zbytnio nie zalezy ja robie tak samo racuszki czasem dodam jeszcze cukier waniliowy i proszek do pieczenia mniamm hihi niestety teraz nie moge ich jesc :crazy: niezle cukier podnosza hehe

Lori mój lekarz też bierze 130 a za genetyczne wziął 200 ale z wyliczeniami także wizyta ponad godzinę.

Zagubiona
mam nadzieję,że jakoś dam radę zobaczymy co jeszcze powie w poniedzialek diabetolog.Dziś robię sobie na obiad leniwe pierożki dla cukrzyków:)

reklama
Małami- nie wiem jak u Ciebie, ale mój mąż jest z tych, którzy nie potrafią się przyznać, że nie maja racji ;) i jeśli ja się na niego wściekam to tak dlugo chodzi w koło, aż w końcu strzela focha i to ostatecznie ja się muszę tłumaczyć i przepraszać. Zawsze tak jest. A potem potrafi mi zarzucić, że jestem foszasta i obrażalska i on ma tego dość ;)

Do góry