reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

witam kochane

MalaMi raz w roku tylko przyzwolenie mamy wiec co bedziemy sie szczypac hihi

Violu paski ze znizka moze wypisac jedynie diabetolog lub lekarz pierwszego kontaktu a ze ja do zadnego nie chodze z nich wiec place normalnie co do porcji przykladowo jem
9;00 2 kabanosy drobiowe z musztarda
12.30- jakis owoc lub salatke owocowa z jogurtem
15.30 2 ziemniaki 2 pulpeciki i reszta to salatka lub surowka to ja jem na malym talerzu
18.00 jem na co mam ochote
20.30 np 2 kanapki chleba pelnoziarnistego z chuda szynka i ogorkiem zielonym

ilonko co do mamazone fajny kalendarz jedynie ci to wkurza mnie to zee zamiast pokazac tygodnie skonczone pokazuje te co sie zaczynaja przez co mozna sie pogubic ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Roszpunka - aha no koszt u mojego to 130 zł ... nie wiem czy tyle miałam za pierwsza czy zawsze jest taka kwota :sorry:

a ja lece zrobic faworki :)

Roszpunka a nie możesz iść na własną rękę bez skierowania... ???
u mnie jest tak ( ale ja mam teściową z wrodzoną wadą serca -więc lekarz się bał) : ciąża bez problemów wizyta co m-c, na każdej wizycie USG, co m-c morfologia, mocz, glukoza. W 10 tygodniu zleconą miałam cytologię, wymazy na bakterie wiadomo skąd; toxo, cytomegalie, różyczke, HIV VDRL glukoze, tarczyce,i podstawowy mocz i krew; teraz mam w połowie zleconą toxo + standard.
USG przesiewowe miałam w 12 tygodniu pod kątem zespołu downa, i innych - ( 3-4D)również badano serduszko
w 19 tygodniu miałam przesiewowe połowy ciąży - było to badanie anatomiczne- wszystkie narządy + mierzenie kości ( 3-4 D). Każde przesiewowe 230 zł. Robiłam je w centrum genetyki płodu w Krak. www.dobreusg.pl |
Pani doktor z tego centrum powiedziała, że mogę przyjść na ostatnie takie badanie w 32 tyg. ale powiedziała, że to już nie jest konieczność.

Głowa do góry - na 100% wszystko jest OK :-)

Dziewczyny jesteście naprawdę kochane, ale ja jeszcze raz powtórzę- ja nie panikuję z powodu braku objawów, bo od początku ich nie miałam. Troszke bolały mnie cycuchy, a teraz przestały, no ale ileż można boleć, no? ;)
Nie panikuję dlatego, że nie tulę porcelanki- cieszę się ogromnie ;)
Martwię się oczywiście o wizytę, ale to normalne, zwłaszcza po ostatnich przeżyciach i czasookresie w jakim jestem, ale... To normalne, chociaż o poprzednie wizyty sie nie martwiłam niemal w ogóle. ;)
Wiem, że cała ciążę można przejść bezobjawowo- tak jak moja mama (obie miała bez objawów) i to nie jest dla mnie powód do niepokoju. Bardziej niepokoi mnie moja psychika, która po ostatnich przejściach podrzuca mi różne czarne scenariusze bez podstaw ;) Ale na to nie mam wpływu ;)

U mnie w mieście nie ma dobrego lekarza. Jeden był ok, ale ostatnio odbiło mu na punkcie kasy. Swoje skasuje, wizyta trwa 3 minuty i tyle... U mnie to na prawdę norma, że nie zlecają badań. Moje koleżanki też nie miały!!! Jak pójdę na następną wizytę to powiem że chcę chociaż skierowanie na toxo. I zapytam się dlaczego nie miałam! Teraz jestem jeszcze bardziej zła niż byłam! :crazy: :-:)-:)-( Idę zjeść kisiel na poprawę humoru.

Ja też robię racuchy bez drożdży. Ciasto jak na naleśniki, tylko gęstsze i smażę dłużej na małym ogniu. Nigdy nie wyszły mi surowe.

witam :-)
katy trzymam &&&&&&&&&&&&& za tempke
ania prosze mi tu myslec pozytywnie :-) @ nie ma jeszcze
malami z facetami to tak jest, ze nas nie rozumieja a pozniej sa foszki hihi
suonko ja tez sie musze uczyc na poprawke ale ja bede miala poprawke sama bo reszta pisza pisze w terminie poprawkowym a mnie nie bedzie wiec na solo z baba musze wyskoczyc :-( a to takie glupoty sa ze az sie nie chce
u mnie oczywiscie bez zmian @ brak i kolejny dzien oczekiwania na wredote :-(

roszpunko poszukaj innego gina bo temu zbytnio nie zalezy ja robie tak samo racuszki czasem dodam jeszcze cukier waniliowy i proszek do pieczenia mniamm hihi niestety teraz nie moge ich jesc :crazy: niezle cukier podnosza hehe

Lori mój lekarz też bierze 130 a za genetyczne wziął 200 ale z wyliczeniami także wizyta ponad godzinę.

Zagubiona
mam nadzieję,że jakoś dam radę zobaczymy co jeszcze powie w poniedzialek diabetolog.Dziś robię sobie na obiad leniwe pierożki dla cukrzyków:)

reklama
Małami- nie wiem jak u Ciebie, ale mój mąż jest z tych, którzy nie potrafią się przyznać, że nie maja racji ;) i jeśli ja się na niego wściekam to tak dlugo chodzi w koło, aż w końcu strzela focha i to ostatecznie ja się muszę tłumaczyć i przepraszać. Zawsze tak jest. A potem potrafi mi zarzucić, że jestem foszasta i obrażalska i on ma tego dość ;)

Do góry