reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Jestem :-(
No załamana jestem tą szyjką bo nie tym ze nie znam płci....... co prawda jaja nie wiszą jak to gin powiedział ale co on może mi powiedziec, dziecko sobie leżało jakby na czwaraka nóżki rozłożone ale przodu nie dało rady zobaczyć !!!!!!!!!! Wazy 328 gram, wymiary wszystkie dobre, no ale ta szyjka ........ !!!!!!!!!! Mówi ze ma 1,5cm moze 2cm , zamknięta ale nieciekawa :( mam odpoczywaćm, nie dzwigać, brac nospę i lutęinę, następna wizyta 2 kwietnia!!!!!!!! Boje sie ...... :-(

Ilonka zostosuj sie do zaleceń lekarza wiem ze to przy małym dziecku nie jest takie łatwe ale mus to mus i wszystko będzie dobrze zobaczysz:tak:
Jestem :-(
No załamana jestem tą szyjką bo nie tym ze nie znam płci....... co prawda jaja nie wiszą jak to gin powiedział ale co on może mi powiedziec, dziecko sobie leżało jakby na czwaraka nóżki rozłożone ale przodu nie dało rady zobaczyć !!!!!!!!!! Wazy 328 gram, wymiary wszystkie dobre, no ale ta szyjka ........ !!!!!!!!!! Mówi ze ma 1,5cm moze 2cm , zamknięta ale nieciekawa :( mam odpoczywaćm, nie dzwigać, brac nospę i lutęinę, następna wizyta 2 kwietnia!!!!!!!! Boje sie ...... :-(

Witam was moje drogie.
Ilonka będzie dobrze tylko odpoczywaj ile się da wiem ze to ciężkie przy dziecku ale wykonalne miałam podobnie z tym że mój Dominik to był totalny diabeł :) ściskam mocno
Karolinko cieszę się że z dzidzią wszystko w porządku co do lekarza zmień i to jak najszybciej !!!!!!!!!!!!palant jeden

hmmmm i zapomniałam co jeszcze napisać bo podczytuje od rana na bieżąco

u mnie dziś przylazła @ :-(nie chce mi się żyć !!!

Katy moja kochana czymam kciuki za ciebie bo ten wykresik taki ładny całuję

Ilonka nie martw się będzie dobrze wypoczywaj dużo i podstawa nie stresuj się kochana :tak:
Ania głowa do góry wiem, że to nie łatwe jak się bardzo pragnie, ja trzymam kciuki za ten cykl, musi się przecież udać :tak:

Marta obyś miała rację i w końcu się udało bo ja już powoli tracę nadzieję :-(
a co u ciebie??

Jestem i ja już po wizycie
Ilonka stosuj sie do zaleceń lekarza a będzie dobrze.

A u mnie wszystko ok, dzidziuś malutki serduszko bije i 3 kwietnia kolejna wizyta i pomiar na razie pasuje wiek ciąży z okresu i usg. Mam zrobić badania i na następnej wizycie założy mi kartę ciąży i powie mi termin porodu.

Ania nadzieję zawsze trzeba mieć, musi się udać, a u mnie ogólnie dobrze nadal walczę z firmą, w sądzie może i wygram, ale okazuje się że nie należy mi się ekwiwalent za zwolnienie z winy pracodawcy, ponieważ liczba pracowników nie przekraczała 20 osób i dupa zimna... tak mnie udupili :wściekła/y:
Aga gratuluję udanej wizyty, ja badane już mam i teraz jak pójdę 27 to założy mi kartę ciąży

Gdzie się podziałyście wszystkie????

Ostatnia edycja:
ilonka tak tylko chcialam ci kochana napisac bo was podczytuje zebys sie nie martwila bo ja przy obu ciazach mialam bardzo wczesnie problem ze skracajaca sie szyjka,do tego bylo konkretne rozwarcie,bralam nawet do 8 laktomagow dziennie,lekarz powiedzial ze juz taka tendencja do skracania szyjki u mnie i ze wcale to nie oznacza ze szybiej urodze,fakt,musialam troszke zwolnic tempo zycia,odpoczywac,ale oba dzieciaczki urodzilam w terminie i przy pomocy wspomagaczy bo przy porodzie tak sie szyjka zacisnela ze nie chciala sie rozwierac-co tez przepowiedzial mi lekarz-ze czasem cala ciaze rozwarcie a jak przyjdzie do porodu to szyjka sie blokuje,natura.wiec kochana glowa do gory:))aaaa i jeszcze do tego mialam od 4mca takie skurcze z julcia ze idac ulica czasem musialam az przysiasc na chodniku,ale wszystko skonczylo sie dobrze..Poprostu kochanie oszczedzaj sie,i najwazniejsze nie dzwigaj,nie wyma**** rekami dogory(jakies wieszanie firanek itp odpada).Wierze ze wszystko bedzie ok:)trzymam za ciebie caly czas kciuki:)

reklama
Aga gratuluję dzidzi !!!!!!!!!!! :) super bardzo sie ciesze !!!!!!!!!!!
asiczka dziękuję CI kochana i reszcie dziewczyn !!!!! Naprawde boję sie bardzo bo to przeciez dopiero połowa ciazy a jak lekarz mi powiedziała ze nie dobrze jest to juz w ogóle myslałam ze oszaleje :( juz mi nawet nie zależało zeby ta płec sprawdzał !! no musze coś wymysleć bo tak naprawde nie da sie ciągle leżec bo trzeba a to isc na zakupy a to obiad itd do tego 2 kwietnia bede leżec ile bede mogła, lapka do łóżka i bede wstawać tylko jak bede naprawde musiała czyli dac jesc dziecku czy go przebrać, a jak nadal bedzie nieciekawie to chyba bede musiała na jakiś czas przenieść sie do tesciowej, ona sie małym zajmie a ja bede leżec i juz, no mąz bedzie musiał mi robić zakupy w weekendy tak aby nie musiała np codziennie isc do sklepu tylko np co 3 dni !!!!!!!!! no jakoś dam radę ale czuję sie az psychicznie żle z tym co mi może grozić a raczej maluszkowi :( może powinnam tez isc gdzies prywatnie ale za co ?? :( wszystko jak sie jebie to na raz :(((((((((

Do góry