reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Anaber ja grochowke gotuje tak : kupuje kawalek okolo 7 cm boczku wedzonego surowego. Wkladam 2 marchewki 1 pietruszke ( ja wkladam w calosci potem dusze widelcem bo nie chce mi sie trzec) Nic nie sole tylko wkladam kostki knora wedzony boczek ja na swoj garnek wkladam 2 kostki. Gotuje to okolo 30min a potem wrzucam szklanke grochu ale polowki. Mieszasz od czasu do czasu bo groch opada na dno. Jak juz sie prawie rozusci ( tez okolo 20 min ) wrzucasm pokrojone w kostke ziemniaki i wrzucam poduszone warzywa. Jak ziemniaki beda ok wcieram majeranek i gotowe.:-p

Ilonka no tak miałam prawo iść na to l4. Banki jeszcze nie dzwoniły do księgowej bo przed chwilą dzwoniłam, ale powiedziała, że jak zadzwonią to powie że pracuje tam, też wpadłam na to, by mi datę przesunęli na 1 kwietnia. Może być problem ale pogada z szefem.
Anaber jest właśnie tylko jeden sposób aby zwolnic kobietę w ciąży, likwidacja firmy i tak właśnie zrobili, na złośc wiem to bo wcześniej jak kierowniczka dzwoniła do kiedy mam zwolnienie to powiedziała coś w stylu: ona zdaje sobie sprawę że jestem w ciąży i nie ma prawa mnie zwolnic no to wymyślili.
Losiczka właśnie tak jak mówisz, chcą żebyśmy rodziły a robi się takie coś
zupę grochową robię podobnie tylko ja jeszcze wkładam oprócz boczku 2 kiełbaski śląskie pokrojone w kostkę.

MartaSx ale co to znaczy ze bedzie Cie utrzymywac kurcze przeciez na zwolnieniu, płaci ZUS tylko 30 dni pracodawca.
Ilonka no tak miałam prawo iść na to l4. Banki jeszcze nie dzwoniły do księgowej bo przed chwilą dzwoniłam, ale powiedziała, że jak zadzwonią to powie że pracuje tam, też wpadłam na to, by mi datę przesunęli na 1 kwietnia. Może być problem ale pogada z szefem.
Anaber jest właśnie tylko jeden sposób aby zwolnic kobietę w ciąży, likwidacja firmy i tak właśnie zrobili, na złośc wiem to bo wcześniej jak kierowniczka dzwoniła do kiedy mam zwolnienie to powiedziała coś w stylu: ona zdaje sobie sprawę że jestem w ciąży i nie ma prawa mnie zwolnic no to wymyślili.
Losiczka właśnie tak jak mówisz, chcą żebyśmy rodziły a robi się takie coś
zupę grochową robię podobnie tylko ja jeszcze wkładam oprócz boczku 2 kiełbaski śląskie pokrojone w kostkę.

No właśnie nie chce płacić zuzu za mnie. To jest ściema nie ma żednej likwidacji to jest fikcja bo na moje miejsce pracy przychodzi nowa osoba i mają zamiar przyjąć jeszcze 3. Na stronie internetowej jest pełno ofert pracy. Tam jest jeden wielki przekręt...

anaber no ale ja sie nie odchudzam :p po prostu musze zacząć jeśc zdrowiej, i mniej :) bo za dużo tłustego jadam , no smakuje mi teraz jak pieron ale trzeba sie przemóc jakoś !! :) także wiesz , głodówek nie bedzie, bo to by nie miało sensu w ogóle !! :)

Ja polecam z tego przepisu grochówkę Wielkie Żarcie - Przepis - Grochówka wojskowa , tylko ze ja groch to na całą noc zawsze zalewam woda a potem w tym wywarze gotuje :)

losiczka no ja sie własnie zbieram na poranny spacerek, idę bez wózka wiec ja tez pochodze z godzinkę pewnie z nim !!!!!!!! kurcze jakie to wszystko smutne :(((( buuu......:(((((((((((((

Lori brawo dla Matiego :)

Ilonko no to milego spacerku. A swoja droga to ja tez mam ochote na tluste rzeczy i do tego wedzone:-p. Ale jem jak wrobelek i musze co 2,5 godz cos przekasic:-p

reklama
Marta, po 30 dniach zus by ci płacił, a pracodawca nie ponosiłby żadnych kosztów. Miesiąc zapłaty zusu ty chyba nie tak dużo!!!! Może jakbyś powiedziała, że sama sobie ten zus zapłacisz to by ci przesunęli to wypowiedzenie na 1 kwietnia. Zadzwoń sobie do PIPu, tam mają infolinię i radców prawnych, może dowiesz się co robić. Gdzie ty dziewczyno pracowałaś??!! Co to za firma w ogóle??? Straszne to jest!! Myślę, że prawo jest po twojej stronie, trzeba tylko się zawziąć.

Ja to mam znów inny problem. Kobieta za którą pracuję miała wrócić po wielkanocy, a ja miałam parę dni przed iść na L4. Dostałam już nawet wypowiedzenie umowy. A teraz się dowiedziałam nieoficjalnie, że ona jednak załatwiła sobie L4 do końca roku szkolnego. Po pierwsze to przez to jej kombinowanie nie mogłyśmy z koleżanką robić awansu zawodowego, bo miała wrócić i nie miałybyśmy pełnego roku pracy. A kolejna sprawa, że teraz będą pewnie oczekiwać, że będę pracowała do końca roku szkolnego, bo przecież nauczycielki tak robią. A ja sobie tego nie wyobrażam!!!!!!!! Tym bardziej że dyrektor obiecał mi jakieś godziny w przyszłym roku i teraz mam u niego dług wdzięczności...:-:)-( Dopiero w poniedziałek oficjalnie się dowiem co i jak,ale znów jestem w kropce:-( Jak nie urok to sraczka........ sory

Ilonka, ja też myślę, że muszę zacząć jeść zdrowiej. Co prawda nie objadam się słodkim ani tłustym, ale boję się jak będę wyglądać jak teraz już mam taki brzuch,a dopiero zacznie się tycie...

Losiczka, też tak jadłam bo mnie ssało:-) Co przerwę ćwierć kanapki musiałam zjeść bo było mi niedobrze.

Do góry