reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Roszpunka Ty z tą figura miałabyś się turlać przestań daleko Ci do tego naprawdę :-)

Ilonka nie nie jestem, stomatologiem nie chciałabym być za bardzo być toksyczna i specyficzna grupa ludzi ale niestety pracuję z nimi, lubię swoją pracę nie powiem bo lubie kontak z ludzmi ale dentysty normalnego to ja jeszcze nie widziałam a juz siedzę w tym 9 lat. mam bardzo bliski kontakt z RTG więc trochę wiem na ten temat nie chce nikogo straszyc tylko troche uswiadomić. Dużo ludzi bezmyslnie lub nieświadomie podchodzi do RTG a co tam pewnie nie zaszkodzi a to tak nie jest. w niektórych placówkach jest wyzysk tam gdzie jest rentgen zdjęcia robią asystentki lub rejestratorki gdzie to jest karane. Normalny potencjalny pacjent nie będzie wiedziec i nie wpadnie na to aby się zapytać czy pani która robi mu zdjęcie jest radiologiem lub lekarzem. Bo wie ze jest w medycznej palcówce i jest bezpieczny tak przynajmniej myśli a to ***** prawda. Dlatego wkurzam się jak słysze takie rzeczy. naprawdę.

Tak samo jak pójdę do kosmetyczki i zobaczę ,ze ma metalowe narzędzia typu cążki do skórek czy nożyczki powinien być autoklaw, normalny klient nie bedzie wiedzieć ze tak być powinno kosmetyczki przed wizytą sanepidu pochowają i powiedza ze nie używają. Bo tak robią a mnie to przeraża a zołtaczka hiv nie siedzią cicho.
I teraz taka bidulka w ciaży pojdzie zrobić sobie pedicure bo ma już tak duży brzuch ze nóg nie widzi a lato się zbliża i chcialaby ładnie wyglądac i jeszcze ją zarażą jakims syfem. to jest najgorsze i przerażające. a uwieżcie w wiekszości gabinetach czy fryzjerskich czy kosmetycznych daleko im do sterylności.

Agnieszka_dk pojechalam dziś na te zakupy i caly czas myślałam o Tobie, zadzwoniłam jeszcze do koleżanki która dawkuje promień to się za głowę złapała. Ja bym, tak tego nie zostawiła. Jesli jestes pewna ze niemialaś fartucha ochronnego z ołowiu założonego, umówiłabym sie na wizytę pojechałabym tam i bym powiedziała ze byłam wtedu i wtedy na wizycie nie wiedzialam ze jestem w ciązy nawet nie podejrzewałam a pan czy pani zrobił mi zdjęcie i nie ochronil fartuchem. narobiłabym mu strach koło tyła oj narobiłabym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Anaber ale lekarz pytal Agnieszke czy jest w ciazy??? A ona powiedziala ze nie. Wiem ze mogla nie wiedziec ja sie na tym nie znam ale wierze ze wszystko bedzie dobrze i nie straszmy jej zabardzo :-(

anaber az strach sie bać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok: no ale racja to przerazające co sie wyrabia !!!!!!!!!!!!!! :szok: :baffled:

Ja mam dziś doła i od poniedziałku mam dietę !!! Postanowiłam bo przecholowałam bo z Jasiem ważyłam 65kg w 19 tyg a teraz juz ok 67 :-( wiec od poniedziałku nie jem juz od 18 i słodycze do min ograniczam !! Naprawde muszę sie opamiętać bo bede wyć po porodzie ze wyglądam jakbym nie urodziła !!!!!!!! no i na szczęscie ciepło sie robi to bede wiecej spacerować juz a nie siedziec na tyłku i jesc :baffled:

No tego akurat nie doczytałam to sorki ale to i tak nie ma znaczenia, niewazne czy jest w ciąży czy nie jest obowiązkiem osobu dawkującej promien jest ochronić pacjenta jesli jest to możliwe!!! bo wiadomo nikt nie założy fartucha ja ma prześwietalny kręgoslup czy klatkę piersiową. Mój Igorek miął złamany obojczyk i miał dwa razy robione zdjęcie od razu po złamaniu i po zagojeniu. Dostałam fartuch ja bo byłam przy nim i Igorek mial obwiązane fartuchem nóżki i siusiaka.
Anaber ale lekarz pytal Agnieszke czy jest w ciazy??? A ona powiedziala ze nie. Wiem ze mogla nie wiedziec ja sie na tym nie znam ale wierze ze wszystko bedzie dobrze i nie straszmy jej zabardzo :-(

Roszpunka ja nie mam już dziś siły nawet by płakać, jestem załamana nie wiem co mam robić, najgorsze będzie to jak nam kredyt cofną. A mój mąż mówi że to moja wina że tak się stało i że jak chciał dziecka teraz go nie chce... oni mi to na zlośc zrobili tyle się mówi w Polsce że mało dzieci się rodzi a prawda jest taka że państwo zezwala na takie traktowanie.

Marta słoneczko prosze nie denerwuj sie tak,a przynajmniej postaraj sie, wiem co czujesz to nie fer, i to nie Twoja wina !!!!!!!!!!!!!!!! nie cofną Wam kredytu na pewno ale kurcze zostajesz bez pracy po porodzie , no własnie dla mnie to taka paranoja ze szkoda gadać, mały przyrost mamy ale teraz kazda kobieta która pracuje odkłąda np powiekszenie rodziny bo sie zwyczajnie boi ze nie bedzie miec do czego wracać i to jest do dupy !!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz i tak juz niczego nie zmienisz ale mozesz walczyć i udownodnic ze firma nie została zlikwidowana, no chyba tyle mozesz zrobić, a mąż ochłonie zobaczysz !!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymaj sie dzielnie kochanie !!!! Mocno wierzymy ze sie ułoży wszystko zobaczysz !!!!!!!!!!!!!!!

Jak dzwoniłam do zusu to babka mi powiedziała że z tytułu likwidacji firmy przysługuje mi 5 miesięcy z możliwością przedłużenia do 24 dni jeszcze płatnego macierzyńskiego ale jak to będzie w praniu to zobaczymy. Bo nie skończyła mi się umowa a to firma została zlikwidowana.
I jeszcze ta głupia księgowa moja że szef powiedział że nie będzie mnie utrzymywał, wyobrażacie sobie ... masakra dlatego mnie nie przeniesie.

anaber wiedziały tylko dwie osoby, którym ufam i wiem że na pewno nie powiedziały nic, ani słówka, generalnie nikt nie wiedział. I nie rozmawiałam z nimi o tym w pracy. więc nikt nie wiedział...

reklama
Marta ale przecież pisałaś że zanosiłaś zwolnienie i jeszcze księgowa dzwoniła do Ciebie z wyrzutami.

Agnieszka_dk biedaku myślę że będzzie wszystko dobrze, ale nerwy są:no: sama cały czas bym myślała o tym

dobry wieczór wszystkim:-D

Ostatnia edycja:
Do góry