reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Cześć dziewczyny. WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!:happy2::happy2::happy2:
Byłam dziś u gin, ale nie miałam usg, więc na pewno Ilonka szybciej się dowiesz kto tam u ciebie mieszka.
Nie szłam już do rodzinnego lekarza, i dobrze.
Lekarka posłuchała serduszka i obejrzała moje gardło. Kazała się leczyć homeopatami, tak że mam syrop na kaszel, tabletki na chrypę no i granulki pod język. Dziś czuję się zdecydowanie lepiej, bo nie boli mnie głowa. Czasem tylko chce mi się kaszleć i mam jeszcze chrypę. Mam nadzieje,że po weekendzie będę jak nowa!!!
Pielęgniarka pytała mnie czy czuję już ruchy, a jak powiedziałam, że tak to stwierdziła, że to za wcześnie:-p Jaka bzdura!!! Powiedziała, że zapisze mi to w karcie jak będę czuła mocniejsze kopniaki. Skąd ona wie jakie ja czuję! Przez brzuch je czuć, więc nie wiem czy są takie mega lekkie. :confused:
Kolejną wizytę mam dopiero 29 marca, a usg połówkowe dopiero 5 kwietnia. Jak m przyjedzie to musimy zdecydować kiedy iść na 3D żeby nie przegapić tego czasu. Jeszcze miesiąc będę żyła w niepewności:-) Wszyscy w koło są baaardzo ciekawi kto to będzie, a mi się chce z nich śmiać. Jakoś nie jestem tak strasznie ciekawa:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki jak chcecie odpieluchowac dzieci to nie pytajcie sie ich czy chca siusiu tylko co godzine sciagalam pieluche i sadzalam na nocnik. Upierdliwe to jest ale tak dziecko oswoji sie z nocnikiem a jak mu sie przez przypadek uda zrobic siusiu to bedzie dumny z siebie ze ho ho :-):-):-)

Roszpunka no kochana ja tam nie czuję przez skórę kopniaczków :szok: tzn jak kopnie to nie zdążę reki położyć wiec w sumie nie wiem ale pewnie nie bede czuć przez to pieprzone łożysko :-( chyba sie powinnam przyzwyczajać ze nie bede juz czuć tak dobrze ruchów do konca :-( no ale cieszę sie ze leki masz wiec szybko dojdziesz do siebie !!!!!!!!!!!!!!!!

losiczka no Jaś jak mówi ze chce siusiu tzn na nocnik to robi siusiu wstaje i krzyczy brawo siusiu i klaszcze sobie, ja oczywiscie tez, bierze sam nocnik i taki zadowolony idzie do łazienki i wylewa do wc , no ale kupki to on mi nie chce zrobić na nocnik :-( także ogólnie mam postęp bo jeszcze 2 miesiace temu był taki ryk ze ja dziękuję jak widział nocniczek :) wiec moze do maja to on sam sie nauczy wołac juz :") dobrze by było :)

Dzięki za radę słońce !!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))

Ilonka, mi też się tak łatwo nie udaje wyczuć kopniaków. Ale czasem dostaję całą serię, więc jak mi się uda to zdążę położyć rękę. Może to ze mną coś jest nie tak, że to czuję... :-p

No to pogratulowac takim konowałom! Zagubiona jak mialaś robione zdjęcie panoramiczne to dawka jest wielkości jakbyś miała 5x prześwietlić sobie klatkę piersiową i nikt nie założył fartucha, nie no nie wierzę nawet nie chce już myśleć o tym. To już nie chodzi o ciążę- ochrona radiologiczna podlega pod każdego pacjenta trzeba pamiętac ,ze mamy inne narządy które sa czułe na promieniowanie RTG. Poza tym pacjent nie ma obowiązku pamiętani a i posiadania wiedzy w tym kierunku ,ze sa fartuchy od tego jest piprzony personel medyczny który sie szkoli w tym kierunku i jego zasranym obowiązkiem jest chronic pacjenta. a nie ze pacjent ma sie upomnieć. Ku..a mac przeraża mnie to co się dzieje.

Agnieszka_dk przepraszam, jesli Cie zdenerwowałam napewno wszystko będzie ok. kurde tylko przeraż mnie to co za konowały pracują ile swoją bezmyślnością moga człowiekowi wyrządzic krzywdy.
Wiekszosci palcówek powinno byc odebrane zezwolenie na podawanie promienia. Bo albo zdjęcia robią lekarze ktorzy poczytali sobie w książce jak sie robi zdjęcia albo asystentki a nie daj boże jakies rejestratorki. Pamiętajcie ze zawsze musi być fartuch ochronny jesli jest tylko taka możliwośc jego zawieszenia lub założenia i zdjęcie może robić tylko Radiolog lub lekarz jesli jest on dobry i wie co robi nikt inny.
nic nie mialam bo nie wiedzialam o ciazy nawet nie podejrzewam ze moze cos byc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marta, powiem ci, że ci twoi pracodawcy to świnie jakich mało. Pisz odwołanie, będę trzymać kciuki żeby wszystko poszło po twojej myśli. Aż się wkurzyłam wrrr!!!
agnieszka, może zadzwoń do swojego lekarza i powiedz o tym rentgenie, może trochę cię uspokoi. Pamiętaj, że jak zarodek jest silny to się utrzyma choćby nie wiem co, a jak słabiutki to sam obumrze.
U ciebie na 100% będzie wszystko dobrze!!!! Nie ty jedna miałaś robione zdjęcia! Bądź dobrej myśli!!:tak:

Roszpunka słoneczko tylko sie cieszyć ze czujesz juz przez skórę:) Ja pewnie nie czuję bo albo to łożysko albo po propstu mam za dużo tłuszczyku i zanim sie maluch przebije bedzie 25 tydzien :zawstydzona/y: wiec az zazdroszczę tym bardziej ze to Twoja pierwsza ciąża, wiec i tak szybko :) super !!!!!!!!!!!!! :):)

anaber jesteś dentystką ?????????????

Już ty się nie martw, ja warstwę izolacyjną na brzuchu też mam sporą! ;-)
Dziś po 2 tygodniach znów kilogram do przodu. Boję się co będzie dalej... Do lipca będę wyglądała jak pyza. Śmieję się, że m będzie mnie turlał jak będzie chciał mnie gdzieś zabrać:-)
Słyszałam, że wyczuwanie ruchów zależy od tego na której ścianie znajduje się łożysko.

Roszpunka TY to mnie nie rozśmieszaj że Ty masz tłuszczyk toż TY chudzinka a brzuszek masz śliczny ciążowy a nie jak ja juz jak piłka lekarska !! dziś to nie mogę na siebie patrzeć, omijam lusterka jak moge,:-( na gębie to sie nie poznaje:( marudziłam mojemu dziś ze jestem brzydka gruba i w ogóle beeeeee !!!!!!!!!!

Ja mam juz ok 7 kg a TY pewnie ze 3 wiec TY to sie nie masz co martwić !!!!!!

reklama
agnieszka dk znajoma na poczatku ciązy o której nie wiedziala miala robione rtg ramienia bo złamała obojczyk. Synek zdrowiutki ale strachu sie najadła. bedzie dobrze.

Do góry