reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Nie wiem czy mi da, nie przyznam mu się chyba że chodzę prywatnie najwyżej będę chodzić tu i tu albo zadzwonię do mojego obecnego i powiem żeby mi kogoś polecił może ma jakiegoś znajomego :tak:

reklama
MartaSx wcale nie musisz mówić, że chodzisz do prywatnego. Ja bym nie mówiła, bo lekarz może poczuć się urażony, że do prywatnego chodzisz a do niego tylko po badania. Ja bym powiedziała, że wyszedł Ci test wiesz, że jesteś w ciąży i chciałabyś sprawdzić czy wszystko jest ok Według mnie powinien Cię skierowac na badania. A przecież później wcale nie musisz chodzić do niego, albo równolegle do 2. Jeśli wszystko jest ok, wyniki dobre a kobieta się dobrze czuje, to nie wiem cz jest sens do prywatnego? Pewnie też zależy od lekarza...

hejoł dziewczyny ja właśnie od samego rana zjadłam kanapke...mam mdłości zawszez rana i po południu....też z tym lekarzem cos musze przykombinoowac bo tez chodze prywatnie a za badania jak mi zleci to kurcze szkoda płacic

Dzień dobry Marta-krew mi sie gotuje jak czytam że nie ma kto ci wypisać skierowania na badania!!!Po co te składki się płaci:szok:Ja mam świetnego gina jak mu tylko powiedziałam że chcemy sie o dziecko strać to odrazu mi zlecił badania wszystkie i te podstawowe co jakiś czas sam mi powtarza mam nadzieje że znajdziesz normalnego lekarza:-)

hej kochane!

katy ale z ciebie zdolniacha. otwieraj biznes.

zagubiona ty też cudeńka dziergasz

aga gartuluję II kresek i spokojnej ciąży życzę

a gdzie ilonka zniknęła?

domisia trzymam kciuki aby już tempka nie spadłą

madlen ja czuję się ok. mdłości jakby mniejsze. senność nadal jest. ale generalnie pomału wychodzę na prostą. przynajmniej mam taka nadzieję że teraz już będzie moje samopoczucie lepsze więcej energii i z bobasem wszystko ok. jeszcze 3 tygodnie do wizyty

co do badań to lekarz rodzinny może wypisać na morfologię i mocz. ginekolog na nfz może też zapisać badania ale też tylko obowiązkowe bo toxoplasmoza np jest zalecana ale nie obowiązkowa i na to się nie dostanie.

ja chodzę prywatnie i niestety za wszystko płacę. też chciałam chodzić na nfz po skierowania ale jak byłam i się dowiedziałam że czeka się miminum 4 miesiące do lekarza na wizytę to zrezygnowałam. a jak powiedziałam że w ciąży to owszem zaproponowali innego lekarza już na następny dzień. ale do takiego za żadne skarby bym nie poszła więc co zrobić płacę ale wiem że jestem pod dobrą opieką

Ostatnia edycja:
Marta moja lekarka prowadzi mi juz 3 ciaze. Zawsze zleca mi badania a teraz poraz pierwszy wysyla mnie na toksoplamoze . Jestem z niej zadowolnona a moze bardziej to ze pracowala w szpitalu gdzie rodzilam cala moja 4 dzieci. :-D Ach ja to wierna jestem nawet lekarzom :-D

Aga no to moze znowu blizniaki???? Zycze ci tego czego pragniesz oby wszystko bylo ok!!!!!!!!!!!!!

Katy no jakby co to ja sie pisze na interes ;-);-);-)

A ja poprostu ledwo zyje od tych mdlosci:-( nic nie pomaga ani migdaly,herbatka, pije wode gazowana cytrynowa na chwile przechodzi ale tylko na chwile:-(

Domiska trzymam kciuki i sle fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jestem już :-)

Masakra u tego lekarza... Nie było mojej lekarki na początku i jakaś młoda była na zastępstwie i minimum 30 minut trzymała ludzi w gabinecie. :szok:Byłam 4 w kolejce, a weszłam jakieś 1,5 godziny później niż przyszłam... Na szczęście jak ja miałam wejść to już wróciła moja lekarka i szast-prast i już :-)

domiska no niestety ta faza jest najgorsza:-( Ale ja jakiś póki co nie świruję... Jestem dość wyluzowana - zobaczymy jak długo:rofl2:

Wiolka no właśnie a trafic na dobrego lekarza z nfz to graniczy z cudem, faktycznie nie powiem że chodzę prywatnie, na 13 marca się umówiłam na 14 zobaczymy.

domiska &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Marta wiele dziewczyn w ciazy chodzi prywatnie,ale raz na poczatku idzie na nfz,aby dostac skierowanie na wszystkie badania,aby miec free,a potem juz wiecej nie idzie tam..najwiecej badan jest na poczatku ciazy,potem jak wsio OK to tylko krew i mocz..,a to juz nie jest drogie.lekarz internista nie da ci takich skierowan..musisz isc do gina ;-)
Katy pyt.wczoraj,gdzie kupujesz te wszystkie cudenka na te twoje kartki..hmmm chyba ominelas posta
Losiczka nie wiem skad..ale jakos tak czuje,ze ty masz ta corcie pod serduszkiem...moge sie mylic,ale tak mi podpowiada moja intuicja :tak:
a powiedzcie mi kochane,czy casta,bierze sie codziennie i obojetnie od ktorego dc?,bo kolezanka mi wyslala i mysle ze jutro albo na poczatku przyszlego tyg.przyjda..tylko nie wiem,jak i od kiedy brac i czy caly czas..:zawstydzona/y:

reklama
madlen castagnus bierzesz cały czas. chyba że zajdziesz w ciążę to odstawiasz. zalecana jest 3 miesięczna kuracja. a zaczynasz chyba z początkiem cyklu

Do góry