reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

nie musi to nie jest ginekologiczne badanie to tak jak bys poszla po skierowanie na okresowe badania mowisz co chcesz zbadac i tyle

dziewczyny dzis czuje ze wreszcie wiosna idzie mam otwarte okno i slucham jak ptasiory "spiewaja" hihi oh jak ja za tym tesknilam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Marta, mi się wydaje, że powinien lekarz na nfz dać skierowanie bez problemu. W końcu płacisz składkę, a to sa badania podstawowe. Ja tak zrobiłam badania jak brałam tabletki. Prywatny lekarz kazał mi zrobić mocz, krew i enzymy wątrobowe, a ja szłam do lekarza pierwszego kontaktu i prosiłam o skierowanie.

Zzagubiona dzięki :-D
Dzona moja koleżanka miała problem bo jej lekarz powiedział, że skoro chodzi prywatnie to ma sobie badania tez prywatnie zrobić a jak powiedziała ze nie wyjdzie póki nie dostanie to i tak wszystkiego nie dał, np. nie dostała na toksoplazmozę. No chyba ze lekarz pierwszego kontaktu lub rodzinny
Mnie dziś trochę muli :sorry:

Marta obawiam sie ze bedziesz musiala poszukac lekarza na nfz co wystawia badania a swoja droga to dziwne ze nie ma uprawnien :baffled: bo lekarz rodzinnny nie da ci skierowania na badania zwiazane z ciaza . Morfologie mocz to ci da jak sciemnisz ze sie zle czujesz itp ale nie bedzie sie wtracal w dziedzine poloznictwa.Zreszta trafic na lekarza co bez slowa kieruje na badania to ciezko w tych czasach. Choc ja na moja ginekolig nie narzekam pomimo ze myli plec he he :-)

Marta patrze ze ty z Poznania ??? A gdzie chodzisz do lekarza??? MOZE PODAM CI NAMIARY NA MOJA GINEKOLOG???

Losiczka ja chodzę obecnie do kosacza na naramowice rewelacyjny jest na prawdę ale szkoda że nie daje skierowań. A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Roza nie tylko ty w owu nie masz ochoty na seks my to jednak dziwne jestesmy, dziecko chcemy ale jak jest szansa to nam sie nie chce:-D
Dzoana wies juz mozesz brac, ja biore 3x2 do owu :tak:

Losiczka ale masz synka agenta:-D!!!! Maly brzuszek chce:-D??? No kto wie moze wcale duzego nie bedziesz miala....ale synek nie wie jakie duze dzieciaczki moga wyjsc z takiego malego brzuszka ;-)
A ty chyba nie doczytalas ze proponujemy ci z Zzagubiona biznes zycia :-D:-D:-D:-D:-D
Zzagubiona od razu czlowiek sie lepiej czuje jak slonce przyswiec i ptaszki spiewaja prawda:tak:....wszystko sie do zycia budzi i u ciebie nie dlugo nowe zycie sie pojawi....ahhhh....piekny czas
A gdzie sie Gosiulek podziewa?????:eek:
Reszta dziewczyn pewnie po pracy sie zamelduje
Ja tez zmykam bo z malym do przedszkola czas....mam chrzesniaka a czasami jak by byl moim dzieckiem........tylko piersia go nie karmilam

Katy i jak sobie radzicie z chrzesniakiem dostal antybiotyk? mnie sie juz odechciewa spac przed chwila miala 39.8 calprofen dostala 2h temu czyli nie moge nic jej teraz podac, wykapalismy ja szybko w letniej wodzie, siedzi w samych bodziakach. Dzwonimy na nhs24 moze cos podpowiedza.

- zapalenie ucha musi samo przejść, jesli tylko gorączka a dziecko nie ryczy z bólu to nie trzeba dawac antybiotyku, trzeba tylko schładzac żeby zbijac gorączkę, jak się duży ból to juz tzreba dac antybiotyk zgodnei ze wskazówkami lekarza.

ja chodzę prywatnie ale po skierowanie pójdę na nfz
i nie wiem czy lekarz na nfz mi da skierowanie bo możne powiedzieć ze nie prowadził mojej ciąży i skoro chodzę prywatnie to je też mam zrobić, tak miała moja koleżanka właśnie

- idz do lekarza na anfz gdzie ejszcze nei bylas i udawaj ze to twoje pierwsze badanie i nic nie gadaj że chodzisz prywatnie. On Ci wtedy wypisze skierowania na badania bo jestes juz na takim etapie że powinnaś je zrobić.

Zzagubiona dzięki :-D
Dzona moja koleżanka miała problem bo jej lekarz powiedział, że skoro chodzi prywatnie to ma sobie badania tez prywatnie zrobić a jak powiedziała ze nie wyjdzie póki nie dostanie to i tak wszystkiego nie dał, np. nie dostała na toksoplazmozę. No chyba ze lekarz pierwszego kontaktu lub rodzinny
Mnie dziś trochę muli :sorry:

- na NFZ musi dac ci na krew, mocz i grupe krwi a cała reszta tu juz nei jest w pakiecie i nie ma takiego obowiazku. Mi państwowy nie dał na toksoplazmowe pomimo tego że naściemnialam że mam w domu kota.

Losiczka ja chodzę obecnie do kosacza na naramowice rewelacyjny jest na prawdę ale szkoda że nie daje skierowań. A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?

- nie daje Ci skierowan bo to lekarz prywatny ....żaden lekarz prywatny nie da Ci skierowania na badania na NFZ. Może Ci jedynie wypisac na karteczce co trzeba zrobic, ale równie dobrze wystarczy że Ci powie bo w laboratorium tylko mówisz co chcesz jesli za to płacisz. Chodzi o to że on nie ma uprawnień czyli nie ma podpisanej umowy z NFZ. Niektórzy lekarza którzy przyjmują prywatnie i państwowo czasami kombinują i zbierają kase za prywatną wizyte a skierowanie dadzą na NFZ, ale to się rzadko zdaża bo nikt nie chce niepotrzebnie ryzykować.

reklama
Do góry