reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
scotland ale jaja z tym testem :-) myslalam ze nic nie wykryje a jednak :-) ciekawe co w tym jest ze wykrywa ciaze?
mi dzis przyszla przesykla z testami ciazowymi i owylacynymi i teraz mam ich tyle ze moge sikac i sikanc hihi :-) wlasnie sie pakuje do sanatorium i nie wiem co mam zabrac? wszystko mi potrzebne hehe
wiecie ze dzis jest miesiac jak jestem po slubie? strasznie szybko zlecialo....

Ostatnia edycja:
Bobo, może jest dużo jakiegoś hormonu, który wykrywa test ciążowy i owulacyjny. A zobaczysz jak Ci zleci kilka latek, nawet nie wiesz kiedy:-D

Jestem :)
bobo no to zaszalałaś na zakupach widzę :)
jeśli chodzi o zwierzątka to zdecydowanie kocham psy .

Byłam dziś u księgowej i naściemiałam że potrzebuję nową umowę do kredytu i mi powiedziała że tą co mam jest prawomocna, bo nie zostałam zwolniona tylko zmieniłam szefa i jest jakby przegrupowanie, ale nie rozumiem tego bo jakby tak było to dali by tylko aneksy do umowy a nie wszystko od nowa kazali pisać no i powiedziała, że nową umowę dostanę na początku marca. Więc poczekam dużo nie zostało :)

Ostatnia edycja:
Takie coś wyczytałam:
"Jak się okazuje testy owulacyjne potrafią wykryć ciążę wcześniej niż testy ciążowe gdyż wykrywają szybciej stężenie hormonu HCG który wzrasta gdy zagnieździ się jajeczko w macicy. To czy zostanie wykryty przez test owulacyjny zależy od tego jak długa ma się faze lutealną. Jeśli ta faza jest krótka to ten hormon wzrasta po ok 6-7 dniach od poczęcia czyli przed samą @, jeśli długa to wzrost występuje dużo wcześniej przed @. Znam kilka osób które potwierdziły ciążę dużo przed @ testami owulacujnymi, natomiast test ciążowy wychodził zaraz przed @ bądź po wystąpieniu planowanej @. Są również wyjątki od reguły"
Czyli z tego co zrozumiałam to testy owulacyjne wykryją ciążę, jeśli była długa faza lutealna, chyba:-)
I jeszcze inna odpowiedź:
"Test owulacyjny wykrywa hormon LH odpowiedzialny za owulację , ale niezwykle podobny jest chemicznie do hormonu HCG .Krzyżuje się z nim na poziomie 10mIU stąd w dniach powszechnie uznawanych za niepłodne a w przypadku ciąży ten test da wynik dodatni.
Jednak musi być to typowy wynik owulacji, mianowicie kreska testowa musi być co najmniej taka sama albo mocniejsza od kontrolnej"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no szaleje poki moge bo jak wynajmiemy mieszkanie to trzeba bedzie zasisnac pasa co by bylo na wszystko a na przyjemnosci pozniej . no ale mieszkanko samemu wynagradza wszysko hihi :-)
marta bylas u ksiegowej?
dzoana a Ty nie masz testa owu co by siknac?

Marta, super, widzisz, że się wszystko wyjaśniło. Dobra ściema to podstawa:tak:
Scoti i Bobo, nie mam testów owulacyjnych, ale dzisiaj kupiłam dwa ciążowe, różnych firm, więc jutro raz siknę. I to byłoby na tyle jeśli chodzi o moją konsekwencję:-D A testy bezpiecznie leżą w aucie, co by mnie nie korciły.
Kurcze, normalnie latam co chwilę do kibelka, bo mam wrażenie, że leci ze mnie. Na szczęście jest sucho, ale uczucie jest jakbym powinna sobie wsadzić pieluchę:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry