losiczka72
Mama 4 chłopaków :)
Karolciu jeszcze troche i poczujesz :-) Mnie moj Szymonek jak raz kopnal to doslownie czulam w gardle te kopniecie no w szoku bylam na maksa a nadmienie ze byl bardzo leniwy .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super sprawa, planuję kupić takowy dla mojego dziecka. Myślałam jeszcze o takim ciążowym, jak kiedyś wspominała Lorelain. Widziałam w sieci takowy i cena była lekko przegięta, ponad 100zł. Tak sobie myślę czy samej sobie nie zrobić, w ciąży planuję iść na zwolnienie (zresztą moja szefowa sama wypycha, bo ja w szkodliwych warunkach pracuje, a tak może sobie przyjąć kogoś na zastępstwo), więc będę miała dużo czasu na prace ręczne, a zawsze to jakaś pamiątka:-)tak? a liczyłam,że szybko pójdzie, heh
Album dziecka - Opracowanie zbiorowe za 41,49 zł | empik.com
kiedyś pisałyście o pamiętniku ciąży, polecam ten. Widziałam Go na żywo i jest bardzo fajny, bo taki trochę interaktywny :-) Można tam zdjęcia wklejać, ząbki wkładać i takie tam, bardzo fajna sprawa:-) Ja, jak w końcu uda mi się zaciążyć, na pewno sobie taki sprawię:-)
To masz tak jak ja, też strasznie stresuje mnie mierzenie temperatury. Wczoraj już pisałam, że sprawdzam ją na ślepo i tylko rzucam jednym okiem na wynikdzień dobry Miłego dnia kobitki.tak się zastanawiam czy nie mierzyć temp tylko do owu , żeby ją namierzyć a potem po prostu czekać. Stresuje mnie to strasznie, zamykam oczy i czekam, spadnie, pójdzie do góry, dziś ciut mniej niż wczoraj i już humor mi padł. Potem zmierzyłam tak o... jeszcze raz po pół godzinie już było 36,8 grrrrr Ten cykl jeszcze domierzę do końca od przyszłego zobaczę.
co do informowanie pracodawcy o ciąży to według mnie zależy od sytuacji. Pewnie, że najlepiej i najbezpieczniej jest powiedzieć w miarę wcześniej, bo to dla dobra kobiety ( o czym pisały już dziewczyny, warunki, godziny pracy, rodzaj pracy) ale to sytuacja idealna czyli pracodawca przestrzega przepisów, mamy umowę o pracę itd. Ale w sytuacji gdy pracodawca jest nieuczciwy i tak jak u Marty nie ma umowy, hmmm ja bym nie powiedziała. Pewnie nie podpisałby...a jak udowodni, że się wiedziało, że jest w ciąży? jeśli ktoś się nie stara, to może zorientować się w 2-3 miesiącu... no nie wiem... ja bym poczekała do podpisania.