reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Widze ,ze chociaż raz uda mi sie byc pierwszą :)

Witam wszystkich z rana mam jakiegoś powera od wczoraj, tzn wczoraj wieczorkiem wziełam się za sprzatanie szaf - segregację układanie przewieszanie no i poszłam spac o 01:00 mam nadzieję,że sąsiedzi mnie nie przeklną bo tak jeździłam tymi drzwiamy od szaf,że mój M cos tam agdał :-) ale miałam natchnienie a już dawno powinnam to zrobić.

asiczka dla pewności zrób test z porannego moczu tak za dwa dni bo kurcze rzeczywiście to trochę za wcześnie ale być moze ,ze już wykazało - trzymam kciuki :tak:

zagubiona widzę,że nie tylko ja tak mam, tez najpierw sie nawpycham a pozniej mi głupio ze tyle się napchałam :happy2:

Co tu tak cicho o tej godzinie:confused: wstawać śpiochy :sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry!

Po pierwsze jestem w trakcie nadrabiania zaleglości, ale znalazlam temat dla siebie i musze wtrącić się w burzliwą dyskusję zanim dobrnę z nadrabianiem do końca.

Marta- pierwsze pytanie dostajecie nowe umowy czy tylko aneks o zmianie właściciela i nazwy firmy? Jeżeli nowa umowa to: stara jest nadal ważna, bo nie masz jeszcze wypowiedzenia, a nowa powinna przejść płynnie.
Jeśli jest to umowa na czas określony (a podejrzewam, że tak będzie jak z poprzednią czyli do 2015 roku) to pracodawca nie może Cię zwolnić, a ma obowiązek przedlużyć umowę do dnia porodu gdyby miała wygasnąć przed urodzeniem dziecka, ale to nie jest Twój przypadek, więc po prostu nie może Cię zwolnić.

Dzoana- ja kodeks pracy nosze w torebce- takie zboczenie ;)

Joweg- nie ma przepisu, który nakazuje kobiecie niezwłocznie informować pracodawcę o ciąży. To jest jej prawo, przywilej i obowiązek i ona może z tego skorzystać. Prawo chroni ciężarne. W interesie kobiety jest wczesne informowanie jeśli pracuje w warunkach szkodliwych z których należy jaa niezwłocznie ewakuować itp. Ponadto test jeszcze nie musi być wiarygodny i czekać należy do poywierdzenia przez lekarza. Nie mogę się z Tobą zgodzić, że to nie fair wobec pracodawcy. Gdyby pracodawcy byli fair to nie byłoby przepisów chroniących kobiety w ciąży, bo nie byłoby takiej potrzeby.

Nadrabiam dalej.

Dzień dobry!

Po pierwsze jestem w trakcie nadrabiania zaleglości, ale znalazlam temat dla siebie i musze wtrącić się w burzliwą dyskusję zanim dobrnę z nadrabianiem do końca.

Marta- pierwsze pytanie dostajecie nowe umowy czy tylko aneks o zmianie właściciela i nazwy firmy? Jeżeli nowa umowa to: stara jest nadal ważna, bo nie masz jeszcze wypowiedzenia, a nowa powinna przejść płynnie.
Jeśli jest to umowa na czas określony (a podejrzewam, że tak będzie jak z poprzednią czyli do 2015 roku) to pracodawca nie może Cię zwolnić, a ma obowiązek przedlużyć umowę do dnia porodu gdyby miała wygasnąć przed urodzeniem dziecka, ale to nie jest Twój przypadek, więc po prostu nie może Cię zwolnić.

Dzoana- ja kodeks pracy nosze w torebce- takie zboczenie ;)

Joweg- nie ma przepisu, który nakazuje kobiecie niezwłocznie informować pracodawcę o ciąży. To jest jej prawo, przywilej i obowiązek i ona może z tego skorzystać. Prawo chroni ciężarne. W interesie kobiety jest wczesne informowanie jeśli pracuje w warunkach szkodliwych z których należy jaa niezwłocznie ewakuować itp. Ponadto test jeszcze nie musi być wiarygodny i czekać należy do poywierdzenia przez lekarza. Nie mogę się z Tobą zgodzić, że to nie fair wobec pracodawcy. Gdyby pracodawcy byli fair to nie byłoby przepisów chroniących kobiety w ciąży, bo nie byłoby takiej potrzeby.

Nadrabiam dalej.

Karolinka piękna liczba postów :-)

wpadam sie przywitac:)zdecydowanie za wczesnie zrobilam ten test i chyba zwariowal haha:)dzisiaj powtorzylam ale juz nie ma cienia cienia..no zobaczymy tak kolo niedzieli moze zrobie...ale znajac moje szczescie:no:

ok uciekam do pracy,zajze do was popoludniu:)

MIŁEGO DNIA !!!!

anaber- nawet nie zauważyłam, a teraz właśnie pisze mój tysięczny post...
ależ ten czas zleciał ;)

dobrnęłam do końca.

asiczka- powtórz test rano po ok dwóch dniach- jeśli coś się dzieje to powinno pokazać. Zobaczymy i czekamy.

Agnes- ja trzymam kciukasy za dzisiejszą wizytę :) obyś miała takiego banana jak Losiczka.

Ilonko- spojrzałam na Twój wykres i na suwaczek i oczom nie wierzę, że ten czas tak szybko leci ;)

Lori- ja też tak mam, że byle czego mogłabym płakać albo wrzeszczeć. Byle co potrafi mnie wyprowadzić z równowagi i to coś z czego dzień wcześniej pewnie bym się śmiała. Więc to pewnie hormonki.

mój mąż wczoraj stwierdził, że brzuszek zaczyna się ujawniać, więc może po jutrzejszej wizycie zrobię foto? ;)
Głodna jestem, ale z daleka od mięsa, bo mnie po prostu odrzuca ;) cycki mnie nie bolą, ale swędzą ;) włosy mi się tłuszczą, pot mega intensywny ;( i chyba tyle ;)

Dziendoberek :-)

Karolciu ja caly czas chodze tak :-D:-D:-D nawet jak mnie mecza nudnosci:-D chodze wczesnie spac a potem budze sie o 2 nad ranem i co robie????? Ogladam zdjecie mojego okruszka :-) wariatka ze mnie no nie????

Ja tam sie na kodeksie pracy nie znam. Zreszta od listopada nie mam zatrudnienia bo skonczylam wychowawczy i firmy juz nie ma wiec teraz nie bede miala zadnych swiadczen na malego.

AsiczkaTAK PRZEGLADALAM TWOJ WYKRES I KOMBINOWALAM ZE MOZE OWU BYLA WCZESNIEJ ale jedynie to o 2 dni mozna by przesunac. Trzymam kciuki za grube 2 kreseczki w nastepnym tescie. Ale uwazaj bo te testy 10ml czasami oszukuja :-( tak czytalam na wykresach dziewczyn.A ty bierzesz cos oprucz luteiny???

Dzisiaj jak na razie nie mam szycia ale musze isc na zakupy i na jakis spacer z malymi.

Losiczko- każda z nas jest wariatką, na swój sposób. Zresztą to forum jest dla zdrowo szurniętych. ;)
ja liczę na takie same objawy po jutrzejszej wizycie ;))))

hejka. witam porannie z pracy :-(

Asiczka no ja uważam, że troszkę za wcześnie ten test ... powtórz spokojnie za kilka dni... wiem, ze to będą najdłuższe dni... ale warto poczekać.
Ilona wariatko mała :-) jesteś w 17 tyg... i mały/mała ma czasem prawo do odpoczynku. Poczekaj chwilkę :) a jak będzie jakiś piłkarz ??? to tak Ci skopie żeberka, że hej! :-)głowa do góry... A tak na serio Kochana ja też czasem się martwię - młody ma przestoje dwudniowe - ale trzymam się opinii lekarza, że mam prawo nie czuć jeszcze - najbardziej wyczuwalne są ruchy od 24 do 28 tygodnia- tak mi powiedział, potem maluszek coraz mniej miejsca i te ruchy już są inne.

reklama
Do góry